Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/tilbageblik-paa-2015/

2015 – året der gik og lidt planer for det nye år

2015-valdemarsro

Når jeg kigger tilbage på det år der er gået, så bliver jeg virkelig fyldt med stor taknemmelighed! Vi har haft et dejligt år. Et år fyldt af oplevelser, rejser, gode stunder for vores familie, medvind i arbejdslivet og virkelig fået skabt mange fine minder sammen i 2015.

Det var året hvor vi tog 4 måneder ud af kalenderen og rejste om på den anden side af jorden – uden at have planlagt ruten, oplevelserne eller rejsedestinationerne på forhånd. Det var en en rejse, vi aldrig glemmer og som vi tænker tilbage på med meget stor glæde (og en smule savn!).

Det er efterhånden blevet en fast tradition at jeg skriver et indlæg ved denne tid om året der gik. Den 31. december 2014, skrev jeg dette indlæg med skønne tilbageblik på 2014 og lidt om mine drømme og planer for 2015. Virkelig hyggeligt at genlæse det indlæg nu, efter at året er gået.

Igen i år vil jeg afslutte det år der er gået, med nogle tilbageblik på alt det vi har fyldt året 2015 med og samtidig kigge lidt frem mod det nye år. Jeg glæder mig nemlig rigtig meget til at tage fat på 2016 – som jeg tror bliver ganske forrygende.

at-the-beach-lombok

Familie

 • At være sammen med sine allerkæreste døgnet rundt i 4 måneder på den anden side af jorden har været en af de mest fantastiske og lærerige oplevelser for os. Vi har lært meget om hinanden, vores måde at være familie på og at være endnu bevidste om fravalg og tilvalg for at få mest muligt tid sammen. Tiden kan nogle gange have lige rigeligt fart på, synes jeg – men vi gør hvad vi kan for at få det bedste ud af den.
 • Jeg har skrevet et indlæg om hvorfor Johan og Julie kun bruger iPad 20 minutter om ugen, hvilket blev taget ret godt imod – jeg havde lidt sommerfugle i maven, da jeg lagde det op, men det blev heldigvis modtaget fuldstændig i den ånd det var skrevet. Et indlæg som jeg tænker næsten skal have en opfølgning her i starten af 2016?!
 • Jeg har skrevet om taknemmelighed – og sådan en lille bordet rundt tager vi faktisk stadig med jævne mellemrum.
 • Der er blevet blogget om morgenrutiner og det var noget så hyggeligt at I bidrog med jeres rutiner – lige som vi også snakkede aftenrutiner i dette blogindlæg.
 • Og så er Johan og Julie startet i skole efter sommerferien og er vilde med det. Det er virkelig fantastisk at se hvordan de vokser med ‘opgaven’, elsker at lære og udvikler sig. Jeg har hørt flere sige, at man bliver sådan for alvor voksen, når ens børn starter i skole – og tænker at der er noget om det. Det er i hvertfald også lidt en omvæltning for os forældre, at skulle forholde os til skoleskemaer, en del flere madpakker, skoleintra osv. Alt i alt så går det godt – og så har Martin også fået et nyt job, som har skabt mere fleksibilitet i familielivet og tid sammen, meget apropros punkt ét i denne kategori.
 • I efteråret 2015 fik vi et lille firbenet nyt familiemedlem. Molly er så sød, kælen, kærlig og sjov. Vi er blevet så glad for den lille størrelse.

Verdens bedste chokoladekage

Nye livretter og favoritter i køkkenet.

 • Jeg har lavet mange nye opskrifter sidste år. Har virkelig været motiveret og fyldt af ideer – mere end 100 nye opskrifter på bloggen er det blevet til i år. Jeg har dog slet, slet ikke fået lavet alt det dejlige asiatiske mad som jeg blev inspireret af på vores rejse. Selv om jeg er temmelig vild med alt det mad vi spiste på rejsen, så trængte vi nok bare til alt muligt andet efter vi kom hjem. Har dog ikke glemt alt det gode vi har spist og al den skønne inspiration, så måske 2016 bliver året med mere asiatisk mad.
 • Vi har bagt verdens bedste chokoladekage mere end 10 gange …
 • Huevos Rancheros har også været på menuen en del gang – så nemt og SÅ godt!
 • Hjemmelavet kirsebærsauce med sommerens kirsebær bliver helt sikkert en tilbagevendende tradtion
 • Polentafritter er helt uimodståeligt – prøv dem!
 • Julies livret over den alle kom på bloggen. En mægtig god Spaghetti Bolognese
 • I 2015 kom der en madpakke-kategori på bloggen. Den har jeg tænkt skal udbygges – hvilket nemlig heldigt nok også er med til at give mig selv inspiration til madpakkerne ;)

asien-4-mdr

Rejser og oplevelser

 • Den 23. januar sidste år rejste vi en frostklar vinterdag afsted mod Dubai. Kufferterne var pakket med sommertøj, sandaler og sommerfuglene baskede af forventning om det eventyr der ventede os forude. Det bliver en smule mærkeligt og nostalgisk de næste måneder at tænke tilbage til hvad vi lavede på samme tid for et år siden … 2015 har virkelig været et år med mange fantastiske rejseoplevelser.
 • Dubai – Vietnam – Thailand – Bali – Gili – Lombok – Singapore – Malaysia på fire måneder. Åh, hvor vil jeg gerne prøve noget lignende igen. Jeg har alle indlæggene her i rejsekategorien og i dette indlæg lavede jeg en samlet oversigt over vores destinationer, tips og inspiration.
 • Johan og Julie har fortalt lidt om hvad de synes om at rejse rundt i Asien i 4 måneder – mini interview her
 • Vi var i Disneyland Paris hele to gange – indlæg her, her, her og her og blev begge gange helt grebet af den magiske Disney stemning.
 • På ski med familien for første gang, men helt sikkert ikke sidste gang.
 • Martin og jeg var på romantisk gourmet ophold på Fakkelgaarden – så hyggeligt at være afsted bare os to også!

fredagsstemning

Arbejdsliv

 • Jeg har været meget dedikeret til min blog i dette år og virkelig nydt at finde på og skrive blogindlæg, have dialog med jer i kommentarfeltet og nydt den udvikling som bloggen har taget. Det er over 3 år siden jeg sagde mit faste job op og blev selvstændig og jeg er meget taknemmelig for at kunne leve af min passion. For lidt over to år siden skrev jeg dette indlæg og er stadig i dag lige så topmotiveret og vild med at blogge.
 • I er faktisk over 400.000 mennesker, der læser med her på bloggen hver måned! Wow. Det er altså lidt vildt og det gav da lige et sug i maven, da det fine runde tal første gang tikkede op under unikke læsere i min google analytics i 2015.
 • Valdemarsro er blevet mere og mere en god blanding af opskrifter, rejseoplevelser, DIY, familielivsinspiration, boganbefalinger osv – det er helt sikkert med til at bevare min motivation og glæde ved at blogge, at det er så alsidigt det jeg skriver om her på bloggen.
 • Min bog ‘Opskrifter og små glimt af hverdagslykke’ har solgt godt og har fået så søde tilkendegivelser fra jer. Tusind tak for det!
 • Jeg har skrevet om mine bedste råd til at være effektiv på hjemmekontoret.
 • Det har været et år med godt udvalgte og fine samarbejder her på bloggen. Jeg gør alt mit bedste for omhyggeligt at vælge ud, så de sponsorerede indlæg passer rigtig godt ind i bloggens ånd er spændende at lave og kan være til inspiration for jer der læser med. Det er spændende at vælge de indlæg, som udfordre mig, giver inspiration, motivation og skaber godt nyt indhold.
 • Og så er jeg kommet på snapchat jo … I kan finde mig på ‘valdemarsro.dk‘. Efter lidt tilvænning, så synes jeg virkelig der er rigtig mange fine muligheder for at dele små fine, sjove, inspirerende glimt, som ikke helt hører hjemme andre steder.

bedroom-DIY

DIY

 • Jeg er selv ret vild med denne kategori! Det er sjovt at lave DIY indlæg og så er det jo bare så skønt selv at nyde resultatet efterfølgende i vores hjem. Fordi jeg er så glad for denne kategori og synes det er så hyggeligt (og afslappende) at finde på, være kreativ og bruge mine hænder til at skabe nyt til hjemmet – så er det en kategori jeg gerne vil have mere fokus på i det kommende år.
 • Her i efteråret har vi fået lavet en DIY sengegavl og sat fine sengeborde op. Vores soveværelse er blevet så meget hyggeligere.
 • Jeg har malet Lego underlag til børneværelset og forvandlet billige Ikeakrukker, så de passede fint ind herhjemme.
 • Her er et indlæg om små hyggelige DIY´er for børn og så havde jeg lavet magnetord som vi havde med på rejsen – efter de tip jeg fik i kommentarfeltet er den blevet udvidet med 120 ord, som nu hænger på køleskabet og inspirere børnene til at læse og stave ord.

valdemarsro-webshop

2016

Vores udsigter til det kommende år er helt anderledes end forrige år. Vi har endnu ikke planlagt nogle rejser (vi drømmer lidt, men der er ikke booket noget endnu). Som det ser ud lige nu så blevet det et år med fokus på alt det herhjemme, hvilket er rigtig rart, roligt og hyggeligt.

 • Vi skal have lavet ny have. Det har været undervejs i tre år, siden vi flyttede ind her i rækkehuset. Og nu skal det være! Den have fylder meget i mine drømme – jeg læser havebøger, drømmer, tegner, planlægger og dyrker kompost, så alle mine kommende afgrøder kan få gode betingelser. Det bliver så spændende og jeg tager jer med i udviklingen her på bloggen med en fin blanding af drømme, planer, beskrivelser, erfaringer og selvfølgelig mange billeder.
 • Familieliv med skolebørn, fritidsaktiviteter, venner og behov for ro, hverdagsrutiner, hyggestunder, traditioner og alt det der skaber hverdagslykke – det skal i fokus i 2016. At skabe rammerne for et rart hverdagsliv for os alle fire er altid i vores bevisthed og noget vi evaluere løbende på. Det skal det også være det kommende år og jeg glæder mig til alt det hverdagsagtige.
 • Jeg glæder mig til at tage fat på et nyt godt blogår. Motivationen er i top for at pleje bloggen, finde på indlæg, skrive, blive bedre til at fotografere, dele og inspirere. Jeg glæder mig til at udvide Valdemarsro shoppen med flere gode produkter og til sandsynligvis også at få søsat et eller to af de projekter, som jeg pusler med (men ikke er helt klar til at løfte sløret for endnu). Et af projekterne er at få sat gang i at få lavet nogle videoer, både opskrifter, DIY, have osv – det glæder jeg mig meget til og efter de søde tilbagemeldinger på denne video, så tror jeg godt at jeg tør … ;)
 • Måske og forhåbentlig bliver der også lidt rejseoplevelser i 2016, vi drømmer lige nu om at køre afsted mod Tyskland og Holland til sommer – lidt som den tur vi tog forrige år til Bruxelles og Brügge.

Rigtig godt nytår til jer der læser med

Jeg håber det nye år vil bringe dejlige små og store oplevelser, hverdagslykke, solskin og hygge i jeres liv.

Jeg er meget, meget glad for at I læser med på min blog og bidrager med så god stemning. Fuldstændig lige som sidste år, så tænker jeg ofte, at jeg er et heldigt asen for at I læser med og er så søde, rare og positive i kommentarfeltet. Det er virkelig motiverende og fylder min hverdag med inspiration og glæde. Tusind tak for det ♥

30 kommentarer
 • Catrine skrev:
  2. januar 2016 kl. 22:57

  Kære du.

  Det lyder som nogle dejlige 2016 planer.
  Du skriver Holland. jeg er fuldstændig forelsket i Amsterdam, den er skøn og romantisk. Også en by der er god til børn, fordi den ikke er så stor og larmende. Den har dejlige cafeer og den bedste æbletærte :-)

  Godt nytår til dig, du er så inspirerende og skøn at kigge over skulderen.

  Varm hilsen, Catrine

  • Ann-Christine skrev:
   4. januar 2016 kl. 11:05

   Tusind tak for de søde ord og den søde hilsen, Catrine :)
   Og hvor sælger du Amsterdam godt! Jeg er ret sikker på at jeg også bliver vild med den by.
   Ønsker dig en dejlig start på 2016
   Kh AC

  • Maria skrev:
   4. januar 2016 kl. 08:15

   Ja det vil jeg give dig ret i Catrine.
   Amsterdam er så perfekt også for en børnevenlig rejse.
   Vi var i Holland 1 måned sidste år, hvoraf 14 dage var i Amsterdam
   Det skulle i gøre !

   • Ann-Christine skrev:
    4. januar 2016 kl. 12:01

    Nu glæder jeg mig bare endnu mere, Maria!
    Tror heller ikke resten af familien bliver svære at overtale ;)

 • Sine Løkke skrev:
  3. januar 2016 kl. 00:34

  Din blog er intet mindre end fantastisk. Du skiller dig ud fra mængden på en virkelig god måde…og Valdemars Ro er uden sammenligning min favoritblog.

  Og hvis jeg tolker dette indlæg rigtig, så kommer der oven i købet lidt mere have på bloggen i det kommende år!? SÅ bliver det ikke bedre?

  Tak for mange gode indlæg og stor inspirstion i 2015…Jeg glæder mig til at følge med i det nye år!

  Mange hilsner
  Sine

  • Ann-Christine skrev:
   4. januar 2016 kl. 11:08

   Årh, hvor er du sød! Og hvor bliver jeg glad for sådan en sød hilsen :) Tusind, tusind tak!
   og ja, jeg vil så gerne skrive, fotografere og fortælle om de ændringer der skal ske i haven hos os i løbet af dette år, det bliver så spændende og jeg er meget glad for at det har interesse at læse om :)
   Jeg ønsker dig en super dejlig start på det nye år
   Kh Ann-Christine

 • Dorte skrev:
  3. januar 2016 kl. 00:49

  Rigtig godt nytår til dig. Håber du får et skønt 2016. Kh Dorte

  • Ann-Christine skrev:
   4. januar 2016 kl. 11:09

   Mange tak, Dorte – jeg håber også du får et virkelig dejligt 2016 :)

 • Marianne skrev:
  3. januar 2016 kl. 01:12

  400.000?! Det svarer til noget ala 1/11 af Danmarks befolkning! Det er virkelig, virkelig imponerende. Klap lige dig selv på skulderen ;) egentlig burde det ikke overraske, for alle kender jo valdemarsro. Jeg går på uni, og vi refererer til din (og Emily Salomons) blog som vores mødre refererede til Frøken Jensen, haha! Bl.a. er der bred enighed om, at dine opskrifter på chili con carne og på æbleskiver er outstanding! Glæææder mig til asiatisk mad i 2016 :D godt nytår!

  • Ann-Christine skrev:
   4. januar 2016 kl. 11:15

   Ej, hvor sjovt (og virkelig skønt!) at høre! Og så dejligt at mine egne opskriftsfavoritter også er i blandt jeres :)
   Ja, det er virkelig mange, mange mennesker, der kigger forbi her på sådan en måned. Det kniber jeg mig også lidt i armen over indimellem ;)
   Rigtig godt nytår til dig og jeg håber du har fået en skøn start på det nye år
   Kh Ann-Christine

 • Jeanette | Villa Villekulla skrev:
  3. januar 2016 kl. 01:35

  Tak for et dejligt indlæg. Jeg nyder virkelig at læse diverse tilbageblik på forskellige blogs. Det er der bare noget helt særligt over.

  Jeg har kun fulgt sporadisk med på din blog i 2015 – især rejsedelen af året var fantastisk.

  Men nu vil jeg helt klart følge mere med i det nye år – det her indlæg har inspireret mig.

  Tak for en god blog og godt nytår til jer!

  Kh. Jeanette

  • Ann-Christine skrev:
   4. januar 2016 kl. 11:18

   Tusind tak for din søde hilsen. Skønt at du har lyst til at følge med i 2016 – og jeg er helt enig, rejsedelen var virkelig fantastisk! ;)
   Rigtig godt nytår til dig, håber det er startet rart :)
   Kh AC

 • 3. januar 2016 kl. 10:33

  Et rigtig godt nytår til dig.
  Tak for en dejlig inspirerende blog, som jeg nyder at læse :0)

  • Ann-Christine skrev:
   4. januar 2016 kl. 11:25

   Tusind tak, det er jeg glad for at høre! Og rigtig godt nytår til dig også. Jeg håber det er startet godt :)
   Kh AC

 • Line skrev:
  3. januar 2016 kl. 15:24

  Rigtig godt nytår til dig og tak for en fantastisk blog!

  Især har vi gjort stor brug af dine rejsetips til når vi lige om lidt tager over på den anden side af jorden på en længere ferie:-) Satser også på at gøre brug af dine restauranttips, især i Ho Chi Minh, Hoi An og Koh Lanta;-)

  Derudover er jeg også lige ved at klargøre magnetord til vores tur, da jeg har en dreng på samme alder som skal undvære skolen nogle uger;-)

  Jeg glæder mig til at læse en masse nye inspirerende indlæg på¨din blog i 2016.

  Mange hilsner Line

  • Ann-Christine skrev:
   4. januar 2016 kl. 11:38

   Øjj, hvor lyder det fantastisk! Rigtig god rejse, og hvor skal I spise en masse lækker mad :) Jeg savner altså lidt det asiatiske køkken og selv om det var rart at komme hjem til eget køkken igen efter 4 måneder, så kunne vi altså godt lige bruge et par måneder på de kanter igen nu ;)
   Jeg ønsker jer en fantastisk rejse og et skønt nytår med masser af gode oplevelser
   Kh AC

 • 3. januar 2016 kl. 20:11

  Sikke et dejligt indlaeg – baade spaendende at laese hvad sidste aar gik med og hvad I har af planer for dette.
  Jeg er selv en af dem der er meget glad for din blog og for at laese med, baade DIY, mad, boeger mm.
  Rigtig godt 2015!
  Veronica

  • Ann-Christine skrev:
   4. januar 2016 kl. 11:48

   Hej Veronica,
   Hvor dejligt at du også kan lide variationen i indlæggene, det er rart at høre :) Jeg glæder mig til at dele en masse forskelligt igen i det nyt år.
   Rigtig dejligt nytår til dig, håber det er startet godt
   Kh AC

   • Veronica/ Veronica's Budget skrev:
    4. januar 2016 kl. 14:18

    Hov mente selvfølgelig 2016 ?

    • Ann-Christine skrev:
     5. januar 2016 kl. 22:23

     :) Jeg skriver selv forkert flere gange i øjeblikket – det sker nok en måneds tid endnu ;)

 • Helle Mikkelsen skrev:
  3. januar 2016 kl. 21:06

  Skøn indlæg om året der gik og det der kommer.
  Du formår at give en god blanding af hverdagens små øjeblikke, mad og rejser.
  Turen går om lidt til Hamborg og din miniguide gør ikke jeg glæder mig mindre, tak for det ;)
  Jeg glæder mig til endnu flere inspirerende indlæg i 2016.

  Mvh.
  Helle

  • Ann-Christine skrev:
   4. januar 2016 kl. 11:59

   Tusind tak, Helle. Det er jeg virkelig glad for at du synes for det er også det jeg holder meget af selv – at fylde bloggen med en god blanding af alt det :)
   Jeg håber I får en skøn tur til Hamborg, det er virkelig en skøn by!
   Rigtig dejlig dag til dig
   Kh AC

 • rikke skrev:
  3. januar 2016 kl. 22:47

  Rigtig godt nytår – og tak for endnu et år med skønne indlæg ;)
  Holland/Tyskland kan på det varmeste anbefales.
  De seneste 3 års sommerferie har budt på fire gange tre ugers turné med campingvogn, cykler og tre små rollinger (første tur var yngstemand kun 3 mdr gammel og storesøstrene da 2 og 5).
  Kh Rikke ;)

  • Ann-Christine skrev:
   4. januar 2016 kl. 12:00

   Jeg glæder mig meget til Holland, tror sørme vi skal gøre alvor af det til sommer – i hvertfald hvis vejret hjemme i haven driller lidt. Så skal vi ud og opleve ;)
   Rigtig godt nytår til dig, Rikke!
   Kh AC

 • Inaam skrev:
  4. januar 2016 kl. 10:11

  Godt nytår til dig Ann-Christine.

  Tak for mange gode og inspirerende blog indlæg i 2015.

  Jeg glæder mig til at følge med i 2016.

  Til juleaften brugte vi din opskrift på and (vi har aldrig prøvet at lave det før). Den blev bare super god, så det kunne vi godt finde på at gøre igen.

  God dag.
  Mange hilsner Inaam

  • Ann-Christine skrev:
   4. januar 2016 kl. 12:03

   Rigtig godt nytår til dig også, Inaam :) Og tak for den søde hilsen og altid hyggelige kommentarer her!
   Dejligt at høre at I synes om andestegen også, det er jo lidt af en favorit herhjemme også :)
   Dejlig dag til dig
   Kh AC

 • Trine skrev:
  4. januar 2016 kl. 19:21

  Dejligt tilbageblik og gode tanker om det nye år- din månedsplaner om hvad du glæder dig til har i den grad inspireret mig til at lave mine egne og holde lidt fokus på de små og store glæder i hverdagen.
  Godt nytår til dig og dine- jeg glæder mig til at følge med?
  Kh Trine

  • Ann-Christine skrev:
   5. januar 2016 kl. 22:36

   Hej Trine
   Hvor er det dejligt at høre. De indlæg hjælper også mig til at holde fokus og virkelig få nydt netop den årstid vi er i lige nu og her :)
   Rigtig godt nytår til dig også, jeg håber du har fået en dejlig start på det nye år!
   Kh Ann-Christine

 • Nicoline skrev:
  4. januar 2016 kl. 21:49

  Så hyggeligt med et tilbageblik. Har fulgt bloggen tæt gennem hele året. Elsker det univers du skaber.
  Når jeg læser at i måske skal til Holland kan jeg ikke lade være med at komme med en anbefaling. Var i Holland for ca 5 år siden vi boede i det nordlige Holland og jeg bliver nød til at anbefale en tur ud på den lille ø schiemoonikoog i Vadehavet nord for Holland. Har sejlede vi med skib, lejede cykler og cyklede øen rundt. Der var mange turister, men mest hollændere. Der var stort set ingen biler og der herskede en ro og en skøn natur. Det er stadig en af vores bedste ferie minder. Mine børn var dengang 4 og 8. Den store cyklede selv uden problemer. Øen er ikke større en at man kan nå hele vejen rundt på en dag. Men der findes også hoteller hvor man kan overnatte. Tænker den helt sikkert vil falde i jeres families smag.
  Desuden kan jeg varmt anbefale aviodrome fly museum i lelystad nær Amsterdam. Det var et fantastisk museum der fortæller om fly og deres historie fra drømmen om at flyve til teknologien i dag. Der var mange udstillede fly også nogen man kunne gå ind i. En flysimulator man kunne prøve og meget andet. Vi elskede det. Og selv min datter på 8 der synes det var en drengedag var vild begejstret. Vi brugte en hel dag og var slet ikke mætte da vi gik hjem. Men trætte.
  Glæder mig til at følge bloggen i 2016-specielt til madpakke hit ( mangler altid ny inspiration i den kategori )
  Nicoline

  • Ann-Christine skrev:
   5. januar 2016 kl. 22:38

   Tusind tak for din søde hilsen, Nicoline – og altid hyggelige inspirerende kommentarer! :)
   Jeg er meget inspireret til at skulle til Holland, og er sikker på at med de fine anbefalinger, så bliver Martin ikke særlig svær at overtale til sådan en tur ;)
   Glæder mig til at følges videre i 2016
   Kh AC

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.