Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/uimodstaaelig-blaabaersirup/

Uimodståelig Blåbærsirup

Jeg har længe haft blåbærsirup til at stå på min ‘To Cook’ liste, og da der så var en læser der i går spurgte til en opskrift på blåbærsirup, så sprang jeg til … Og besluttede at eftermiddagen skulle forsødes af lækre bananpandekager, stadig lun blåbærsirup og det sødeste selskab af to 4 årige krudtugler. Ret dejlig måde at starte eftermiddagen herhjemme efter at være kommet hjem fra børnehave.

Blåbærsiruppen kan bruges til alverdens dejlige ting. Her har vi spist den til bananpandekager. Men den er også et hit rørt i morgenmaden, både hvad gælder skyr, yoghurt eller ymer, men også i havregrød frembringer den søde smil. Jeg kan desuden anbefale den på en bolle med ost, eller på frugtsalat – mulighederne er mange 

PT45M

Blåbærsirup

3 dl    45 min.
3 dl
Ingredienser
  • 225 g frosne blåbær (eller friske)
  • 1 dl rørsukker
  • 1/2 dl ahornsirup (eller agavesirup, har man det ikke, så brug rørsukker)
  • 1 dl vand
  • 1 hel vaniljestang
  • 1/2 tsk rålakridspulver (kan undlades)
Udskriv opskrift
45 min.
Fremgangsmåde

Skrab kornene ud af vaniljestangen og fordel dem i lidt af sukkeret.

Kom blåbær, vaniljesukker, sukker og den hele vaniljestang, samt evt lakrids i en gryde og kog op. Lad det simre i 30-40 minutter. Sigt siruppen gennem en finmasket sigte.

Det resterende blåbær kommes i et glas og smager fantastisk på en lun nybagt bolle eller rørt i yoghurt natural eller skyr. Hvis siruppen ikke er tyk nok, så kan den evt koges lidt længere. Ellers hældes den på glas og kan holde sig i mindst 3-4 uger i køleskabet.