Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/uimodstaaelig-blaabaersirup/

Blåbærsirup

Jeg har længe haft blåbærsirup til at stå på min ‘To Cook’ liste, og da der så var en læser der i går spurgte til en opskrift på blåbærsirup, så sprang jeg til … Og besluttede at eftermiddagen skulle forsødes af lækre bananpandekager, stadig lun blåbærsirup og det sødeste selskab af to 4 årige krudtugler. Ret dejlig måde at starte eftermiddagen herhjemme efter at være kommet hjem fra børnehave.

Blåbærsiruppen kan bruges til alverdens dejlige ting. Her har vi spist den til bananpandekager. Men den er også et hit rørt i morgenmaden, både hvad gælder skyr, yoghurt eller ymer, men også i havregrød frembringer den søde smil. Jeg kan desuden anbefale den på en bolle med ost, eller på frugtsalat – mulighederne er mange 

PT45Mter

Blåbærsirup

1 glas    45 minutter
1 glas
Ingredienser
Udskriv opskrift
45 minutter
Fremgangsmåde

Skrab kornene ud af vaniljestangen og fordel dem i lidt af sukkeret.

Kom blåbær, vaniljesukker, sukker og den hele vaniljestang, samt evt lakrids i en gryde og kog op.

Lad det simre i 30-40 minutter.

Sigt siruppen gennem en finmasket sigte, før den hældes på et rent skoldet glas.

Tip
Den overskydende blåbær kommes i et glas og spises som kompot, hvor det smager fantastisk på en lun nybagt bolle eller til pandekager.