Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/aeblesnurrer-med-kanel/

Æblesnurrer med kanel

Æblesnurrer med kanel ♡

Intet mindre end perfekte at starte en ny uge med. De er søde, luftige og med den lækreste efterårsskønne smag af æbler og kanel. Derudover så smager de som kage, men er nok nærmere et brød – et sødt brød, men uden så meget sukker.

Dejen kan evt røres sammen om morgenen, stilles på køl til om eftermiddagen og så kan æblesnurrerne formes og hæve på bagepladen, hvorefter der er lækkert hjemmebagt lækkerier til.

Læs også: Opskrift på kanelsnurrer

PT3H

Æblesnurrer med kanel

14 stk    3 timer
14 stk
Ingredienser
  • 25 g gær
  • 1 1/2 dl mælk
  • 75 g smør
  • 2 æg
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk. honning
  • 100 g fuldkornshvedemel
  • 300-350 g hvedemel
  • Fyld
  • 2 æbler, skåret i små tern
  • 1 spsk. vand
  • 1 tsk. kanel
  • 2 spsk. honning
  • Derudover
  • 1 sammenpisket æg til at pensle med
  • 2 spsk. kanelsukke
Udskriv opskrift
3 timer
Fremgangsmåde

Æblekanelfyld
Kom æbletern, honning, vand og kanel i en gryde. Kog det op og lad det simre ved lav varme i 10 minutter. Køl æblekompotten af og blend den evt kortvarigt med en stavblender

Dejen
Rør gær ud i en skål med mælk og tilsæt derefter æg, smeltet smør, honning, fuldkornsmel og salt. Rør det godt rundt og tilsæt derefter hvedemel lidt efter lidt.

Ælt dejen til den er smidig og nem at arbejde med. Lad den hæve i en skål med et klæde over, på køkkenbordet i cirka 2 timer.

Rul dejen ud til en stor firkant i cirka 1 cm tykkelse. Smør dejen med æblefyld og fold den ene halvdel over den anden. Skær ud og sno hver snurrer – se billedet.

Sæt æblesnurrene på to bageplader med bagepapir og lad dem hæve i 30 min, hvorefter de pensles med sammenpisket æg, drysses med en smule kanelsukker og bages i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 15-16 minutter.