Ketchup


Jeg har lavet hjemmelavet ketchup og det er SÅ godt! Men når vi taler ketchup, så har den lille røde smagsgiver det jo ellers med at dele befolkningen i lejre, hvor de fleste enten sværger trofast til Heinz eller er Beauvais-fan og en lille flok har en anden ketchup, som deres favorit.
Nu hvor jeg har fundet ud af hvor lækkert det er at lave min helt egen ketchup af solmodne tomater – så er det førstevalget. Står menuen på hjemmelavede luksus hotdogs eller burgere, så skal denne hjemmelavede ketchup gerne på bordet herhjemme
Arbejdstid 30 min.
Antal 1 portion
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Ketchup
- 400 g tomater
- 150 g blommetomater
- 1 æble, skåret i tern
- 2 løg, finthakket
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 50 g sukker
- 2 spsk brun farin
- 0,50 dl æblecidereddike
- 1 knivspids stødt nellike
- 1 tsk salt og friskkværnet peber
Halver tomaterne og kom dem i en gryde sammen med resten af ingredienserne. Kog op og lad det småkoge i 1 time under låg. Lad det køle lidt af og blend det med en stavblender til en ensartet og fin konsistens.
Hæld tomatketchuppen gennem en sigte tilbage i en ren gryde og kog den ind, til konsistensen er som en ketchup.
Kom ketchuppen på rene skoldede glas.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Lækker opskrift :D
Jeg til sætter også lidt frisk chili, så den bliver en smule stærk ;)
og så brugte jeg rørsukker i stedet for brun farin, for det var lige det jeg havde hjemme. Det fungere fint med rørsukker :D
Hej Sofie
Mange tak! – og tak for din tilbagemelding med de lækre tilføjelser, det er godt at høre
God weekend
Kh Ann-Christine
Den smager helt fantastisk, men synes den er lidt tynd, hvor længe skal den evt koge ind til sidst?
Hej Stina
Du kan sagtens koge den op igen. Det kan hjælpe at bruge en stor gryde eller sauterpande med stort overflademål, da det alene handler om at væden skal dampe af og jo større overflade jo hurtigere går det. Derfor kan jeg heller ikke sige præcist hvor længe den skal koge ind.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Skøn opskrift, det smager så godt. Ketchuppen er lige til den søde side, så næste gang skruer jeg lidt ned for sukkeret
Hej Henrik
Mange tak for din fine tilbagemelding. Sukkerniveauet kan også variere lidt alt efter hvilke tomater man bruger, så du kan evt justere ned til halv mængde og smage til mere mere efter behov næste gang.
Kh Ann-Christine