Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/rabarbertaerte/ Kager Kager og søde sager, Sommer

Rabarbertærte

Her får du min opskrift på en dejlig og velsmagende rabarbertærte med fint flettet låg, som gør tærten ekstra hyggelig og sommerfin.

Mine børn har læst mange Anders And blade de seneste år og vi er ganske enige om, at dette er en vaskeægte Bedstemor And tærte. En af dem, som hun ville nikke anerkendende til, både hvad gælder smag og udseende – og som vi under ingen omstændigheder ville kunne kunne have for os selv, hvis slikmunden Fætter Guf fangede duften af den ;)

Prøv også: min opskrift på rabarbercrumble >>

PT2HPT45M8

Rabarbertærte

Tid i alt2 timer
Arbejdstid45 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal8 pers.
Ingredienser
  • Dej
  • 350 g hvedemel
  • 75 g flormelis
  • 1 knivspids salt
  • 180 g smør
  • 2 æg
  • Fyld til rabarbertærte
  • 100 g sukker
  • 25 g hvedemel
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 450 g rabarber, i tern på ca 1 cm
  • 1 dl piskefløde
  • Derudover
  • 1 æg, til pensling
  • 1 spsk perlesukker, til at drysse med
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Kør hvedemel, flormelis, salt og smør lynhurtigt i en foodprocessor, til det er ensartet. Saml dejen i en skål med sammenpisket æg og evt. lidt koldt vand hvis nødvendigt.

Del den samlede mørdej i to portioner med 1/3 til det flettede låg og 2/3 til bunden af tærten. Rul dem ud hver for sig.

Læg bunden i et smurt tærtefad på 24 cm i diameter og prik huller i dejen med en gaffel. Kom et stykke bagepapir over tærtedejen og fyld den med bagekugler, tørrede bønner eller lign. Blindbag dejen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 10 minutter.

Fyld til rabarbertærte
Lav fyldet til rabarbertærten, mens tærtebunden er i ovnen. Bland sukker, hvedemel og vaniljesukker sammen og vend rabarberne godt rundt i blandingen. Lad det trække lidt.

Tag tærtebunden ud af ovnen, lad den køle lidt af, fjern bagekugler eller bønner og bagepapir. Vend piskefløden i skålen med rabarber og fordel derefter rabarberfyldet på den forbagte tærtedej.

Skær låget til tærten i 1 cm tynde strimler. Flet tærtestrimlerne til låget hen over fyldet.

Pensl tærtens låg med sammenpisket æg og drys med lidt perlesukker. Bag tærten i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 35 minutter. Server den lune tærte med flødeskum eller vaniljeis.