Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/salade-lyonnaise/

Salade Lyonnaise

Salade Lyonnaise er en pragtfuld og super nem salat og faktisk en af dem som er super lækker, hvis man står i dilemmaet, hvor man på den ene side har lyst til lækker grøn og sprød salat – og på den anden side, samtidig har vildt meget lyst til noget mere salt, fyldigt og mættende.

Kombinationen af sprøde hjemmelavede luksus croutoner, saltet røget god bacon og lækre porcherede æg sammen med den lækre dressing og den sprøde salat er faktisk ret så uimodståelig og perfekt som en nem sommersalat til aftensmad eller frokost. Den kan fint spises som et dejligt måltid som den er – uden tilbehør. Eller man kan servere den som en del af et større måltid, skal den serveres for mange, så skift evt de porcherede æg ud med smilende æg, skåret i både.

PT20min

Salade Lyonnaise

2 pers    20 min
2 pers
Ingredienser
  • 125 g blandet salat, skyllet og slynget tørt
  • 3 skiver god bacon, stegt sprød
  • Croutoner
  • 1 skive godt brød (fx mit grydebrød)
  • 1 fed hvidløg, knust
  • 1 tsk. smør
  • Dressing
  • 2 spsk. god mayonnaise (eller 1 æggeblomme + ½ dl. olivenolie+ 1 spsk. æbleeddike)
  • ½ spsk. dijonsennep
  • 1 tsk. honning
  • 1 fed finhakket hvidløg
  • salt og friskkværnet peber
  • Pocherede æg
  • 1 l vand
  • 1 spsk. eddike
  • 2 æg
  • Til servering
  • Finthakket purløg og karse
  • Salt og friskkværnet peber
Udskriv opskrift
20 min
Fremgangsmåde

Gnid brødskiven med hvidløg og smør den på begge sider med et tyndt lag smør. Steg brødskiven på panden i fedtet fra bacon, til den er sprød på begge sider.

Tag af varmen, skær i grove tern og drys med salt og peber.

Dressing
Rør mayonnaise sammen med dijon, honning, hvidløg, salt og peber.
Eller hvis man selv laver mayonnaisen fra bunden, så kom alle ingredienserne i en blenderskål og blend det sammen med en stavblender for fuld drøn til det samler sig til en tyk dressing.

Pocherede æg
Kog vandet i en gryde og skrue ned for temperaturen til vandet er lige under kogepunktet. Tilsæt eddike og brug et piskeris til at lave en rotation i vandet. Slå æggene ud et af gangen i en lille kål og porcher et æg af gangen ved at hældet det forsigtigt i midten af den roterende vandhvirvel. Porcher hvert æg i 4 minutter.

Tip: nemt og enkelt kokketrick til porcherede æg

Anret salaten på tallerkener eller et fad med dressing, bacon skåret i små tern, croutoner og porcheret æg, samt et skønt grønt drys af purløg og karse.