Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/skaldyrsrisotto/

Skaldyrsrisotto

Skaldyrsrisotto er en super nem ret, som snildt kan tilberedes på ret kort tid. Omkring en halv times tid, så står middagen på bordet og det er jo rart, hvis man nu hellere lige vil en tur til stranden, læse bøger i haven, har været på arbejde eller bare har holdt så meget ferie og er kommet så langt ned i gear at man konstant glemmer tiden – åhhh, hvilken luksus! Men pludselig skal der jo tilberedes aftensmad, og så er det rart med de nemme, hurtige lækkerier. Som denne ret.

Hummerhaler, rejer og muslinger smager fantastisk og er super lækker – og hyggelig – sommermad. Og når de skønne skaldyr så bliver serveret som en skaldyrsrisotto, så er det altså bare toppen!

PT35min

Skaldyrsrisotto

4 pers.     35 min
4 pers.
Ingredienser
  • 2 skalotteløg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk smør
  • 4 dl risotto ris
  • 1 stort glas hvidvin (ca 2 dl)
  • 7 dl god fiskefond
  • Forberedelse af skaldyr
  • 1 spsk smør
  • 1 fennikel, finthakket
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 1 dl hvidvin
  • 1 skalotteløg
  • 12 hummerhaler
  • 20 muslinger
  • 12 - 16 pil selv rejer
  • salt og peber
  • grønt til at anrette med: fx dild eller ærteskud
Udskriv opskrift
35 min
Fremgangsmåde

Risotto

Sauter løg og hvidløg i smør og olie til løgene er gennemsigtige og bløde. Tilsæt ris og rør rundt i et minuts tid, tilsøt hvidvin og halvdelen af fiskefond. Rør godt rundt og kom låg på. Rør jævnligt i risottoen og når risene har suget al væsken tilsættes mere fiskefond løbende til risene er perfekt tilberedte. Smag til med salt og peber.

Skaldyr

Rens muslingerne, skrub skallerne med en blød børste under rindende vand. De må ikke ligges  blød. Bank nu muslingerne let mod køkkenbordet og giv dem et lille tryk – alle muslinger skal være friske og det ses ved at de lukker sig ved slag og tryk. Lad muslingerne dryppe af på et tørt klæde.

Varm en gryde op med smør og sauter hvidløg og fennikel i et minuts tid. Skrue op på højeste varme, kom hvidvin i og derefter muslinger – læg låg på. Skrue lidt ned, men det skal fortsat simre. Lad muslingerne dampe og simre i omkring 5-7 minutter eller bare til de har åbnet sig. Vend hurtigt rejer og hummerhaler i, bare lige en hurtig omrøring over varmen.

Om man synes at retten skal serveres med pillede rejer og hummerhaler er lidt en smagssag. Det er lidt noget fedteri at pille ved bordet – men også rigtig hyggeligt. Gør som du synes det bedst!

Vend skaldyr med risotto, server i dybe tallerkener og anret med dild eller friske ærteskud.