Fødselsdagsboller
Bløde og lækre fødselsdagsboller, som smager helt fantastisk smurt med smør, eller serveret med smør, syltetøj og ost.
Dette er min opskrift på helt klassiske fødselsdagsboller med kardemomme, som er dejlige at servere til fødselsdagskaffen pyntet med fine flag og måske ledsaget af en dejlig lagkage eller andet sødt bagværk.
Det er de bedste skønne fødselsdagsboller af den slags som hurtigt bliver en tilbagevendende tradition år efter år.
Prøv også: flere lækre fødselsdagsopskrifter >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 12 stk.
Kan fryses Ja
Vil du gerne have billede på udskriften?Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Fødselsdagsboller
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad
- 20 g gær
- 3 dl sødmælk, stuetempereret
- 1 tsk salt
- 1 spsk sukker
- 1,50 tsk stødt kardemomme
- 1 æg
- 75 g smør, smeltet
- 50 g fuldkornshvedemel
- 470 g hvedemel
- Til pensling
- 1 æg, til at pensle med
Rør gær ud i en skål med mælk. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen, gerne på røremaskine ved lav hastighed i 10 minutter.
Lad dejen hæve en time på køkkenbordet.
Del dejen i lige store stykker og form helt runde fødselsdagsboller. Sæt dem på en bageplade med bagepapir og stil bollerne til hævning under et viskestykke i 45 minutter.
Pensl bollerne med et sammenpisket æg og bag i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft i cirka 15-17 minutter.
Lad bollerne køle lidt af på en rist, inden de serveres.
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad












Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej Ann-Christine
Rigtig dejlige boller. Har lavet dem masser af gange.
Er det ikke nyt at der skal æg i bolledejen?
Lavede dem sidste år til min datters fødselsdag og mener bestemt ikke at der stod æg i dejopskriften😃
Mvh Rasmus
Hej Rasmus
Det er jeg glad for at høre! Jeg tror det er ved at være nogle år siden jeg tilpassede og opdaterede opskriften, og der har været æg i siden da, men du kan evt tjekke min opskrift på teboller, som minder om, men den er uden æg. Begge boller er virkelig lækre og gode som fødselsdagsboller.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
den er rigtig god jeg bruget den til min mad kunsksbap ex og jeg fik 12 vil klart anbefale
Hej Ida
Hvor er det flot! Stort tillykke med det fine 12 tal og tak for din søde hilsen, det er jeg glad for!
Kh Ann-Christine
Hejsa! Jeg vil lave 24 boller og lave dem hæve i køleskabet over natten, hvor meget gær skal jeg bruge?😓
Hej Nadi
Jeg har skrevet om det under tip til opskriften – og jeg vil bruge samme mængde til 24 boller.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine,
Så det er 15 gram gær til 24 boller, der koldhæver natten over? :)
Mvh Ellen
Hej Ellen
ja, det bruger jeg – og så regulere jeg evt hævetiden så bollerne hæver lidt længere inden de skal bages, afhængig af temperaturen i rummet
God fornøjelse
Kh Ann-Christine