Æbletærte med marcipan


Æbletærte med marcipan er en rigtig skøn og lækker efterårsnydelse. Perfekt når de danske æbler er plukkemodne i efteråret og klar til at blive brugt til kager, kompot, grød og andet dejligt i køkkenet, foruden at blive spist og nydt som de er.
Denne æbletærte smelter i munden og er nemt at bage. Jeg kan rigtig godt lide at servere den lun og nybagt med creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis til. Den er også dejlig at servere kold og hvis man bager den i forvejen, så kan den snildt lunes lidt inden servering.
Prøv også: flere opskrifter med æbler >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 6 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Æbletærte
- mørdejstærtebund
- 240 g hvedemel
- 50 g flormelis
- 1 knivspids salt
- 120 g smør
- 1 æg, sammenpisket
- evt lidt koldt vand
- Marcipanfyld
- 200 g marcipan, groftrevet
- 125 g smør, stuetemperatur
- 50 g sukker
- 2 æg
- 40 g mandelmel
- 1 tsk stødt kanel
- Derudover
- 300 g æble, skåret i tynde skiver
- 30 g sukker, til at drysse over
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Tærtedej
Kør hvedemel, flormelis, salt og smør lynhurtigt i en foodprocessor, til det er ensartet. Saml dejen i en skål med sammenpisket æg og evt. lidt koldt vand hvis nødvendigt. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir og sæt den på køl i 30 minutter.
Smør en tærteform på 24 cm i diameter og læg tærtedejen i formen. Tryk den flot til i kanten og skær kanten til, så der er en pæn afslutning på kagen. Prik huller i tærtebunden med en gaffel og læg et stykke bagepapir over bunden. Fyld bunden med tørrede bønner eller bagekugler og blindbag tærtedejen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 15 minutter. Tag tærtebunden ud, fjern bagepapir og bønnerne til blindbagning.
Marcipanfyld
Pisk marcipan, smør og sukker godt sammen, til det er ensartet. Pisk et æg i ad gangen. Bland mandelmel med kanel og vend det i marcipanmassen. Fordel marcipanmassen på den forbagte tærtebund og tryk æbleskiverne ned i et fint mønster på æbletærten. Drys med lidt sukker og bag æbletærten i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 30-35 minutter, til marcipanmassen er fast.
Server æbletærten med cremefraiche, vaniljeis eller flødeskum.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Tak for input.
Ja æbler kan have forskellig væske indhold og ovnen af forskellig karakter …
Men … jeg har meget svært ved at tro at længere bagetid eller andre æbler vil få alt det flydende smør til at ‘forsvinde’.
Den var stadig dejlig så jeg må prøve igen :-)
Hej
Elsker Valdemarsro … men her gik der noget galt !!
Skal der virkelig den mængde smør i marcipanmassen?? Pænt meget arbejde for en tærte der er Meget flydende. Håber det sætter sig når den køler lidt men den skal jo serveres lun så har svært ved at se den pæn.
Bager du altid med den angivne snørmængde ? Æblerne afgiver jo væde hvilket sikkert er problemet ..
// Tage
Hej Tage
Tak for din besked, jeg er glad for at du har glæde af mine opskrifter :)
Jeg spekulere på hvilke æbler du mon har brugt, og om de kan være årsagen. Jeg plejer at bruge æbler som fx Royal Gala, Ingrid Marie og den type, til en kage som denne.
Ingredienser og mængder til kagen er som når jeg bager den.
Mht ovntider, så kan der være stor forskel fra ovn til ovn, så her skal man lige tjekke og vurdere ud fra ens egen ovn, om kagen er færdig og klar til at blive taget ud eller om den skal have lidt længere tid.
Kh Ann-Christine
Kan man forberede kagen i elementer. Således at man forbager bunden om formidaddagen/dagen før. Klargører marcipanmassen et par timer i forvejen, og så samler og bager når den skal bruges?
Bunden kan du godt forbage i forvejen, men jeg tror du kan risikere at marcipanmassen kan skille hvis du pisker den sammen for længe før den skal bruges.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine