Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/aebletaerte/

Æbletærte med marcipan

Æbletærte er en rigtig skøn og lækker efterårsnydelse – og perfekt når alle de danske æbler er modne og klar til at blive brugt til kager, kompot, grød og andet dejligt.

Denne æbletærte smelter i munden og er nemt at bage, om æbleskrællen skal blive siddende på de skønne æbler, eller om de skal skrælles – vil jeg lade være op til den enkelte. Personligt kan jeg lige godt lide begge variationer.

Server gerne den skønne æbletærte lidt lun og med creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis til.

Prøv også: mange flere skønne opskrifter med æbler her >>

PT60Mter

Æbletærte

6 pers.    60 minutter
6 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
60 minutter
Fremgangsmåde

Tærtedejen
Skær smørret i små stykker og smuldr det i melet.

Tilsæt æg og sukker. Saml dejen hurtigt. Du skal ikke ælte dejen.

Derefter stilles tærtedejen på køl i en 30 minutter.

Rul dejen ud og læg den i et smurt tærtefad.

Fyld til æbletærte
Groftrevet marcipan piskes sammen med kanel, smør og æg.

Æbletærte
Fordel marcipanmassen på tærtebunden og tryk æbleskiverne ned i et fint mønster på kagen.

Drys med lidt rørsukker og bag æbletærten i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 30-35 minutter.

Server æbletærte med fx creme fraiche, vanilje is eller flødeskum.