Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/aebletaerte/

Æbletærte med marcipan

Æbletærte med marcipan eer en rigtig skøn og lækker efterårsnydelse. Perfekt når de danske æbler er plukkemodne i efteråret og klar til at blive brugt til kager, kompot, grød og andet dejligt i køkkenet, foruden at blive spist og nydt som de er.

Denne æbletærte smelter i munden og er nemt at bage. Jeg kan rigtig godt lide at servere den lun og nybagt med creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis til. Den er også dejlig at servere kold og hvis man bager den i forvejen, så kan den snildt lunes lidt inden servering.

Prøv også: flere opskrifter med æbler >>

PT60M

Æbletærte

Tid i alt60 min.
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed1 dag
Kan frysesJa
Antal6 pers.
Ingredienser
  • mørdejstærtebund
  • 175 g hvedemel
  • 1 knivspids salt
  • 20 g sukker
  • 100 g smør, koldt
  • 1 æg, sammenpisket
  • Marcipanfyld
  • 200 g marcipan, groftrevet
  • 80 g smør, stuetemperatur
  • 2 æg
  • 50 g mandelmel
  • 1 tsk kanel
  • Derudover
  • 300 g æble, skåret i tynde både
  • 20 g sukker, til at drysse over
Udskriv 
Fremgangsmåde

Tærtedejen
Bland hvedemel, salt og sukker i en skål og smuldr det kolde smør i, til blandingen er helt ensartet.

Saml dejen hurtigt med et sammenpisket æg. Dejen skal ikke æltes. Lad tærtedejen hvile i køleskabet i 30 minutter.

Rul dejen ud på et meldrysset bord og kom den i en smurt tærteform på 26 cm i diameter. Prik bunden med en gaffel og forbag tærten i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 10 minutter. Lad tærtebunden køle af.

Marcipanfyld
Pisk marcipan og smør godt sammen til det er ensartet. Pisk et æg i ad gangen. Vend mandelmel med kanel og vend det i marcipanmassen.

Fordel marcipanmassen på den forbagte tærtebund og tryk æbleskiverne ned i et fint mønster på æbletærten.

Drys med lidt rørsukker og bag æbletærten i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 30-35 minutter, til marcipanmassen er fast.

Server æbletærte med creme fraiche, vanilje is eller flødeskum.