Æbletærte med marcipan
Æbletærte med marcipan er en rigtig skøn og lækker efterårsnydelse. Perfekt når de danske æbler er plukkemodne i efteråret og klar til at blive brugt til kager, kompot, grød og andet dejligt i køkkenet, foruden at blive spist og nydt som de er.
Denne æbletærte smelter i munden og er nemt at bage. Jeg kan rigtig godt lide at servere den lun og nybagt med creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis til. Den er også dejlig at servere kold og hvis man bager den i forvejen, så kan den snildt lunes lidt inden servering.
Prøv også: flere opskrifter med æbler >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 6 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Æbletærte
- mørdejstærtebund
- 240 g hvedemel
- 50 g flormelis
- 1 knivspids salt
- 120 g smør
- 1 æg, sammenpisket
- evt lidt koldt vand
- Marcipanfyld
- 200 g marcipan, groftrevet
- 125 g smør, stuetemperatur
- 50 g sukker
- 2 æg
- 40 g mandelmel
- 1 tsk stødt kanel
- Derudover
- 300 g æble, skåret i tynde skiver
- 30 g sukker, til at drysse over
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Tærtedej
Kør hvedemel, flormelis, salt og smør lynhurtigt i en foodprocessor, til det er ensartet. Saml dejen i en skål med sammenpisket æg og evt. lidt koldt vand hvis nødvendigt. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir og sæt den på køl i 30 minutter.
Smør en tærteform på 24 cm i diameter og læg tærtedejen i formen. Tryk den flot til i kanten og skær kanten til, så der er en pæn afslutning på kagen. Prik huller i tærtebunden med en gaffel og læg et stykke bagepapir over bunden. Fyld bunden med tørrede bønner eller bagekugler og blindbag tærtedejen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 15 minutter. Tag tærtebunden ud, fjern bagepapir og bønnerne til blindbagning.
Marcipanfyld
Pisk marcipan, smør og sukker godt sammen, til det er ensartet. Pisk et æg i ad gangen. Bland mandelmel med kanel og vend det i marcipanmassen. Fordel marcipanmassen på den forbagte tærtebund og tryk æbleskiverne ned i et fint mønster på æbletærten. Drys med lidt sukker og bag æbletærten i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 30-35 minutter, til marcipanmassen er fast.
Server æbletærten med cremefraiche, vaniljeis eller flødeskum.
Ih hvor har du lige gjort min aften så meget mere hyggelig! Tærten er i ovnen lige nu. Det er nogle duper dejligt nemme opskrifter du har her! Vil bruge din side fremover!
Kiggede også lige i dine blog-indlæg. Super god blog!
Mange hilsner Klara
super lækker opskrift er ved at prøve at bage den
Hej…
Jeg lavede den til vores søns barnedåb, og det er simpelthen bare en lækker kage. Ikke alt for sød, selvom der er meget marcipan i, og så er den jo bare super let at lave… Gæsterne var vilde med den (selv min søster som ellers ikke bryder sig om marcipan), så kan kun anbefales herfra :-)
Ahh, den lyder virkelig lækker!
Den er nu i ovnen..
Nem at lave og glæder mig til at smage..
Hej! Er gået igang med den:-) Kan jeg gøre alt klar til den og vente med at bage den 6-7 timer efter, eller bliver æblerne og måske også bunden dårlig af det?
Hej Louise,
Den skal næsten bages med det samme, da æblerne ellers bliver brune og kedelige
Kh Ann-Christine
Måske et dumt spørgsmål ;) men hvordan river du marcipanen?? Da jeg gjorde det på et alm rivejern samlede det sig bare til en klisteret klump alligevel og var nød til at give dejen en tur med drab blenderen.. Haha! Men det smagte dejligt ;)
Ups selvfølgelig stav blenderen ;) haha
Jeg bruger et skarpt rivejern, og den river marcipanen fint. Jeg vil normalt ikke anbefale at fryse marcipan, men mon det kan hjælpe at komme marcipanen i fryseren i en halvtimes tid? Jeg tror ikke der sker så meget ved at prøve, da marcipanen skal bruges til bagning efterfølgende.
Jeg er glad for at høre at den blev god alligevel :)
Hej!
Tak for gode opskrifter :)
Tak – Jeg er glad for at du kan bruge dem :)
Naboens sidste æbler og mit lørdagsoverskud er ved at blive til din fantastiske æblekage <3
Uhm, det lyder som en rigtig dejlig lørdag :)
Hej. I dag fik jeg sammen med min ven og jeg lavede denne dessert. Det var super lækker. Tak
Det er jeg glad for at høre :)
Hej Ann- Christine.
Jeg vil bare gerne lige sige, at jeg nu gennem den sidste tid har benyttet mig mere og mere af dine spændende opskrifter :) de er bare SÅ spændende…og VILDT gode! Lækker med din inspiration.. Bare så du ved, at jeg også kigger med og det bliver da slet ikke mindre i tiden frem ;) Så mange tak for bloggen.. :)
Hej Bente,
Tusind tak for din søde hilsen! Det er jeg rigtig glad for at høre og det er simpelthen så skønt at du har glæde af mine opskrifter.
Kh AC
Mums! Den er super lækker og var en rigtig god start på efterårsferien :-) Bestemt ikke sidste gang, at vi laver den :-)
Hvor er det dejligt at høre :)
Så er æbletærten i ovnen,- har tilføjet mørk hakket chokolade i marcipan massen og hakkede nødder sammen med sukkeret på toppen,- uhm den dufter dejligt
Uhmm, nu får jeg lyst til æbletærte :)
Jeg er på jagt efter en opskrift på en æbletærte, som min kollega to gange har købt og medbragt på job. Der er mørdejsbund, marcipansnask og æble…fuldstændig som på din kage, men øverst er der et lag crumble med kanel. Tror du, man bare kan tilføje dette og bage det hele ad én gang?
Tak for en dejlig blok
Venlig hilsen
Lisbeth Andersen, Odense
Uhm, hvor lyder det som en dejlig kage, og jeg kunne sagtens forestille mig at det vil være et hit på æbletærten her.
Jeg ville gøre nøjagtigt som du beskriver, så lad mig endelig høre hvordan det går.
Kh Ann-Christine
Kan man lave mørdej-dejen dagen før og lade den ligge i køleskabet indtil man skal bage den?
Ja, det kan du sagtens
Endnu en dejlig opskrift.
Den smager bare godt med det lækre marcipanfyld.
Lidt til den tunge og søde side, så rigeligt med syrlige æbler er et must, samt creme fraiche, is eller flødeskum til.
Fyldet løftede sig og dannede sammen med det brune sukker et smukt, gyldent låg.
Dejligt at høre :)
Tak for den fine tilbagemelding på opskriften
Er det muligt at lægge dej henover toppen så man får en “klassisk” udseende tærte i stedet eller det ikke muligt med denne opskrift? :)
Uanset hvad ser den ihvertfald lækker ud!
Ja, det vil du fint kunne gøre.
Rigtig god fornøjelse med den
Kh AC
Den har jeg lige bagt, og den blev super god. Jeg er ikke så god til at bage, så opskriften skulle være nem, uden for meget arbejde og ikke for meget æble”snask” som i nogle æblekager :-) Så den her er perfekt.
Hvor er det skønt at høre! Det er virkelig også en af mine yndlingsefterårskager ♡
Hej. Kan den godt bages om formiddagen og medbringes til aftendessert ?? ?
Mvh Lena
Ja, det kan den sagtens :) Den smager også dejlig når den er kold
Kh AC
Først og fremmest: du har gode opskrifter. Jeg botanlserer i dem, og piller gerne de delelementer, jeg har brug for i en ret. I dag skal jeg lave en supertærte, hvor fyldet er frangipane (gerne m. hasselnødder) og rabarber. Det tricky point er altid tærtedejen. Jeg har lært, at jeg roligt kan vælge den, du laver til din æble m. marcipan. Så det gør jeg. Også i dag. Venlig hilsen. Håber du bliver ved ?
Hej Susanne,
Hvor er det bare dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen og pæne ord om mine opskrifter♡
Kh AC
Om jeg bager brød,laver kager,som nu,eller laver vegge/kød mad,så er Alt herinde bare super super lækkert! Tak for dig:)
Hvor er det altså bare virkelig dejligt at høre ♡
Tak for din søde hilsen
Kh AC
Jeg har én regel, som jeg sjældent fraviger – aldrig lave om på en opskrift, første gang den bruges. Den regel fraveg jeg så, da jeg lavede denne fremragende tærte.
Jeg var ikke så vild med tanken om skind på æblerne – for mig så det lige en tand for rustikt ud og jeg frygtede desuden at tærten kunne blive lidt svær at dele, hvis den skulle deles gennem æblestykkerne.
I stedet lagde jeg de skrællede æblestykker i en skål, overstrøede dem med sukker, 1 tsk. kanel, en knivspids hhv. kardemomme og nelliker.
Dejen var, på trods af køling, ret blød at arbejde med, men ikke besværlig. Blødheden forudsagde jeg ville gøre at dejen og cremen ville binde sig bedre til hinanden – og det skete også.
Fantastisk opskrift og fantastisk smag!
Tak for en fantastisk blog, hvor man altid kan finde opskrifter/inspiration.
Mange tak for din fine hilsen og tilbagemelding på opskriften. Det er dejligt at høre :)
Så skønt at du variere den lidt så den passer godt til dig!
Kh AC
Så har jeg fået lavet din æbeltærte og nøjjjj hvor var den bare god, ja nærmest fantastisk ? Og så lavede jeg oven i købet din karamel sovs som
Jeg puttede ovenpå. ? Det var såååå lækkert.
God weekend herfra.
Bettina ?
Hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften
Rigtig god weekend
Kh Ann-Christine
Hvis jeg nu vil servere den i aften og bage den nu her. Hvordan anbefaler du så, at man gør det? Vil gerne kunne servere den lun med is til :-)
Hej Johanne
Du kan fint bage den nu og enten servere den kold eller lune den lidt inden servering – og is passer super godt til :)
God fornøjelse
Kh AC
Lyder så lækkert! Vil man ikke sagtens kunne lave den fredag, og lune den til gæster søndag morgen? :)
Jo, det kan man sagtens gøre :)
Hejsa! :-)
Har du et foreslag til hvad man med fordel kan udskifte hvedemelet med? Vi har desværre en allergiker i huset.
Mvh Sofie
Jeg har ikke prøvet at bage den med glutenfrit mel, så det må komme lidt an på en prøve :)
men mon ikke det fint kan lade sig gøre :)
Kan den fryses? Og tak for fantastiske opskrifter ❤️
Ja, det kan den fint.
Tak for din søde hilsen
Kh AC
Hejsa.
Jeg vil prøve med butterdej. Kan man bage den om formiddagen og lune til aften? Og vil du fortage butterdejen? El bliver det bare for blødt hvis jeg bager den om formiddagen?
Håber det giver mening ☺️
Jeg har ikke prøvet med butterdej, så det må komme an på en prøve … Uanset, så er jeg ikke sikker på at du vil få en sprød bund med butterdejen til denne opskrift, men lad mig endelig høre hvordan det bliver hvis du prøver det :)
Det er den bedste opskrift på æbletærte, som jeg vender tilbage år efter år og hver gang bager helt efter opskriften.
Jeg kan huske da jeg bagte den første gang, for da var min datter kun 1 år og det var til hendes fødselsdag jeg bagte den til familien. Nu er hun lige blevet 13 år og vi bager den igen i år, så nu er det vist på tide at sige tak for en rigtig god opskrift
Tusind tak, Therese, det er da simpelthen så enormt hyggeligt! Dejligt du har læst med i så mange år ♡
Stort tillykke med din datters fødselsdag
Kh Ann-Christine
Tak for mange gode opskrifter. Vil gerne servere din æbletærte i morgen
Hej Bothilde,
God fornøjelse og mange tak for din søde hilsen :)
Kh AC
Det lyder som en dejlig opskrift. Hvis den skal fryses, vil du så anbefale at bage den færdig ind frys, eller kun bage bund og så blot lægge fyld på og så i fryseren. For så at kunne bage færdig, når den skal bruges?
Jeg vil anbefale at bage den færdig inden frys
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Tak for opskrift!
Har lavet den 5 gange og den er rigtig god.
Jeg har fog enormt svært ved at tage mørdejstærtebund over i formen når den er rullet ud. Har prøvet med mere og mindre mel, men jeg ender altid men at kun kunne overføre stykkerb og så trykke den ud i formen så den er sammenhængende.
Men ja dejlig kage. Prøver at lave den med pære idag!
Hej Josh
Mange tak for din fine hilsen og dejlige tilbagemelding på opskriften, det er jeg glad for.
Du kan evt prøve at rulle dejen ud mellem to stykker bagepapir, så går det lidt nemmere. Jeg skriver det lige ind i opskriften :)
Kh Ann-Christine
Hej !
Jeg lavede tærten i går og den var virkelig smuk .
Mine børn syntes dog, at den var for sød og lidt tung og at der ikke var æbler nok, fordi de var skåret i meget tynde skiver som vist .
De foretrækker æblekompot i stedet for marcipan masse samt tykkere skiver , sådan som jeg plejer at gøre.
Når det så er sagt var den virkelig god!
Mange hilsner
Marie-France
Hejsa.
Kan man lave den uden marcipan? Eller erstatte marcipanen med noget andet? Jeg vil gerne bage den med en stor gruppe elever, så budgettet er ikke så stort :-)
Venlig hilsen
Cecilie
En superlækker æbletærte. Lige en kommentar til at gøre det hele lidt enklere: det er aldrig nødvendigt at smøre tærteforme – der er jo rigtig meget smør i dejen. Jeg ruller dejen ud mellem to lag film så kan man se hvad man laver og filmen kan blive på (den ene side!) når man sætter tærtebunden på køl. Kugler og ærter/bønner bruger jeg aldrig. Det er blot ekstra besvær og dejen falder jo fint ned efter forbagning.
Kan man forberede kagen i elementer. Således at man forbager bunden om formidaddagen/dagen før. Klargører marcipanmassen et par timer i forvejen, og så samler og bager når den skal bruges?
Bunden kan du godt forbage i forvejen, men jeg tror du kan risikere at marcipanmassen kan skille hvis du pisker den sammen for længe før den skal bruges.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine