Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/aebletaerte/

Æbletærte med marcipan

Æbletærte med marcipan er en rigtig skøn og lækker efterårsnydelse. Perfekt når de danske æbler er plukkemodne i efteråret og klar til at blive brugt til kager, kompot, grød og andet dejligt i køkkenet, foruden at blive spist og nydt som de er.

Denne æbletærte smelter i munden og er nemt at bage. Jeg kan rigtig godt lide at servere den lun og nybagt med creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis til. Den er også dejlig at servere kold og hvis man bager den i forvejen, så kan den snildt lunes lidt inden servering.

Prøv også: flere opskrifter med æbler >>

PT2H

Æbletærte

Tid i alt2 timer
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed1 dag
Kan frysesJa
Antal6 pers.
Ingredienser
  • mørdejstærtebund
  • 240 g hvedemel
  • 1 knivspids salt
  • 50 g flormelis
  • 120 g smør
  • 1 æg, sammenpisket
  • Marcipanfyld
  • 200 g marcipan, groftrevet
  • 50 g sukker
  • 125 g smør, stuetemperatur
  • 2 æg
  • 40 g mandelmel
  • 1 tsk kanel
  • Derudover
  • 300 g æble, skåret i tynde skiver
  • 30 g sukker, til at drysse over
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Tærtedejen
Kom hvedemel, flormelis, salt og smør i en foodprocessor og kør det lynhurtigt til det er ensartet. Kom i en skål og saml dejen med sammenpisket æg og evt. lidt koldt vand, hvis nødvendigt.

Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir og sæt den i køleskab i 30 minutter.

Smør en tærteform på 24 cm i diameter og læg tærten i formen. Tryk den flot til i kanten og skær kanten, så der er en pæn afslutning på kagen.

Prik huller i tærtebunden med en gaffel og kom et stykke bagepapir over tærtedejen. Fyld bunden med tørrede bønner eller bagekugler og blindbag tærtedejen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 15 minutter.

Tag tærtedejen ud, fjern bagepapir og bønner til blindbagning.

Marcipanfyld
Pisk marcipan og smør godt sammen til det er ensartet. Pisk et æg i ad gangen. Vend mandelmel med kanel og vend det i marcipanmassen.

Fordel marcipanmassen på den forbagte tærtebund og tryk æbleskiverne ned i et fint mønster på æbletærten.

Drys med lidt sukker og bag æbletærten i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 30-35 minutter, til marcipanmassen er fast.

Server æbletærte med creme fraiche, vanilje is eller flødeskum.