Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/aspargesrisotto/ Aftensmad Italiensk, Vegetar

Aspargesrisotto

Denne opskrift på aspargesrisotto er så lækkert i denne tid, fra maj måned hvor de første danske asparges titter frem og frem til og med juni, hvorefter aspargesplanterne skal have ro, for at komme sig og vokse til, så de kan give endnu flere asparges i det efterfølgende forår.

Asparges i køkkenhaven er en gave, som er værd at investere i. Gaven der bliver ved med at give, år efter år. Denne ret er lækkert til en skøn forårsmenu som hovedret, hvor den kan nydes som den er eller som en del af et måltid, hvor det smager virkelig godt til både hvid fisk og saftig kylling.

Prøv også: opskrift på aranzini risotto kugler >>

Aspargesrisotto
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT45MPT30M4
Ingredienser
  • 1 løg, fintrevet
  • 2 fed hvidløg, fintrevet
  • 350 g risotto ris
  • 1 dl tør hvidvin
  • 1,20 liter grøntsagsbouillon
  • 150 g grønne asparges
  • 0,50 håndfuld persille, finthakket
  • 75 g parmesan, friskrevet
  • 0,50 øko citron, fintrevet skal og en smule saft
  • 2 spsk olivenolie
  • 20 g smør, til stegning
  • salt og friskkværnet peber
  • Til servering
  • 100 g parmesan, friskrevet
  • 1 spsk persille, finthakket
Fremgangsmåde

Sauter løg og hvidløg i en gryde med olie ved middellav varme i 5-6 minutter, til løgene er bløde. Tilsæt ris og rør det godt igennem. Hæld hvidvin og rør til risene har absorberet vinen. Tilføj derefter grøntsagsbouillon lidt ad gangen, til risene er lige akkurat møre og risottoen er lækker cremet.

Knæk enderne af de grønne asparges, kasser de træede ender og knæk derefter den friske grønne asparges i mindre stykker a 3-4 cm. Varm en pande op med smør og kom asparges på, når smørret er bruset af. Lynsteg i et minut og tag derefter af varmen. Tag asparges til side til servering.

Rør friskrevet ost, ristede asparges og persille i aspargesrisotto og smag godt til med citronskal, lidt citronsaft, salt og friskkværnet peber.  Server med friskrevet ost, asparges og et drys persille.

Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Udskriv
Send

Hold min skærm tændt,
mens jeg laver mad