Avocadosuppe


Avocadosuppe er en kølig og lækker suppe, som er perfekt til nem og hurtig aftensmad på en varm solskinsdag.
Suppen er både læskende og mættende, særligt hvis den serveres med et godt brød til.
Avocadosuppe kan fint serveres på en helt almindelig hverdagsaften, men den gør sig nu også godt til en lækker forret og som gæstemad.
Prøv også: min opskrift på kold gazpacho tomatsuppe >>
Avocadosuppe
- 2 avocado, uden sten og skal
- 1 agurk, i grove stykker
- 1 håndfuld frisk koriander
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 6 dl grøntsagsbouillon, afkølet
- 1 øko lime, fintrevet skal og saft
- 0,50 tsk chiliflager
- salt
- sort peber
- Til servering
- 1 spsk græskarkerner
- 1 spsk solsikkekerner
- 1 spsk pinjekerner
- 1 håndfuld frisk koriander
- 1 tsk chiliflager
- 1 øko lime, saft
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Kom avocado, agurk, koriander, hvidløg og grøntsagsbouillon i en blender og blend, til det er helt cremet og ensartet. Smag suppen til med salt, peber, limesaft og lidt friskrevet limeskal, samt chiliflager efter smag og behag.
Blend igen og sæt derefter suppen på køl i cirka 3 timer eller i fryseren i cirka 30-40 minutter, til suppen er helt afkølet.
Rist græskarkerner, solsikkekerner og pinjekerner på en tør varm pande, til de lige akkurat tager en anelse farve. Server den iskolde suppe med frisk koriander, chiliflager, et dryp lime og et drys kerner.
4 personer, hvis forret
Næringsindhold

Pr. pers.
(xxx kcal)
Total
(xxx kcal)
Uhmm!!
Vi er lige for tiden i ‘Avocadoland’ aka Spanien og spiser de skønne frugter hver dag.
Din suppe står nu øverst på min liste over hvad jeg skal prøve at lave med avocado!
Tak for et godt indlæg og en superfin blog:-)
Åh, hvor lyder det altså skønt!
Nyd det smukke Spanien og tusind tak for din søde hilsen.
Kh AC
Ej den suppe fik min mand og jeg til forret til vores bryllup, med frisk pillede fjordrejer. Det smagte himmelsk. Opskriften må prøves i weekenden. Tak
Hvor skønt, så vækker den jo særligt fine minder ♡
Prøv Sophie Dahls version.
kan den laves dagen i forvejen?
Jeg er ikke helt sikker på om avocadoen kan holde sig frisk nok i farven, men det er da forsøget værd – og skulle den blive lidt kedelig brun i farven, så er det blot iltning og ikke noget der er skadeligt for smagen eller friskheden.
Hvordan bliver den varm?
Kan jeg bruge frossen avocado i stedet og i så fald, hvor mange gram?? :-)
ja, mon ikke … det vil jeg tro – og bare samme mængde i gram som svarende til 2 avocadoer uden sten, omkring 200-250 g vil jeg tro.
Suppen lyder så lækker, men jeg kan simpelthen ikke lide koriander… Er der en anden god krydderurt, du kan anbefale at man erstatter med i stedet?
Du kan blot undlade eller erstatte med bredbladet persille.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg er den lykkelige ejer af din grønne kogebog og skal her i weekenden for første gang lave den kolde avocadosuppe til os selv og et par gæster. Jeg vil gerne bruge de frosne avocado-tern, som man nu kan få. Hvor mange avocadoer svarer en pakke med 250g til?
Med venlig hilsen og tak for god inspiration
Bodil, Slagelse.
Hvor dejligt!
Det må jeg nok melde pas på, har ikke vejet avocadoerne, med jeg tænker at omkring 150-175 g nok ikke er helt skævt. Start evt med 150 og smag til og juster konsistensen med mere.
God fornøjelse
Kh AC