Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/bedste-rejsedestinationer/

Vores families 10 bedste rejsedestinationer

bedste rejsedestinationer

Der er så mange fantastiske steder at opleve rundt i verden og den evige rejselængsel ligger altid lige under overfladen herhjemme hos os. Vi har også været en del steder sammen efterhånden og drømmer om mange flere rejser i årene fremover.

I år har vi valgt at vi mest af alt vil være hjemme i Danmark og nyde vores sommerhus og den dejlige danske sommer. Danmark er nemlig også et virkelig dejligt land at holde sin ferie i, både i eget hjem og med oplevelser rundt i landet. Og da vi har lidt fokus på og forsøger os på, at leve livet langsomt, så har vi ingen hastværk, med at få stempler i passet og få tjekket af på bucketlisten i en vis fart.

Hellere få det bedste ud af livet, fremfor det meste …

Og når vi taler om det bedste, så tænker jeg at dele vores families 10 bedste rejsedestinationer i udlandet med jer i dag og knytte lidt ord til hvorfor netop det enkelte sted er noget ganske særligt og en anbefaling værdig.

Nogle af de nævnte rejser har været ren ferie og andre har vi været afsted i arbejds/blogsammenhæng for at kunne skrive om vores oplevelser her på bloggen, men uanset, så har de skabt særlige fine minder og er så absolut anbefalelsesværdige.

Det kunne i samme ombæring være virkelig inspirerende at høre om jeres bedste rejsedestinationer …
– og det skal langt fra begrænses til fjerne hjørner af verdenen, for som nævnt, så er der jo så mange særligt fine steder i vores lille land, som jo også er en anbefaling værd!

I vilkårlig rækkefølge er
vores 10 bedste rejsedestinationer:

vietnam

Vietnam

Det er nok mit yndlingsland at rejse rundt i – og det land, som jeg på det varmeste anbefaler til alle der spørger efter det bedste sted at rejse rundt, hvis man ikke har mulighed for at rejse i fire måneder, som vi gjorde, men  har omkring 3-5 uger til rådighed. Der er Vietnam eller Bali/Gili svaret …

Der er så mange ting der gør Vietnam til et særligt fantastisk land at rejse i. Det er super billigt og standarden er virkelig fin, hvilket begge dele gælder for at bo, spise og rejse rundt. Dertil er vietnameserne meget imødekommende, venlige, hjælpsomme, søde og har en herlig humor.

Vi vil meget gerne dertil, både at se nogle af de steder vi har været igen, men også at opleve alle de steder, som vi ikke nåede i første omgang. De rejsedestinationer der gjorde størst indtryk på os i Vietnam var

 • Bountyøen Phu Qouc hvor man kan nyde det dejligste strandliv og koble helt af.
 • Den smukke by Hoi An, som er et mekka for madentusiaster og er både smuk og virkelig rar at opholde sig i – vi blev der i næsten to uger.
 • De to kaotiske, smukke, vilde og skøre storbyer Ho Chi Minh City og Hanoi var en oplevelse for livet. På trods af scootere i lange baner var det ganske fint at rejse der med børn også – jeg vil dog anbefale slynge/bæresele fremfor klapvogn til de små.
 • Homestay i Can Tho hos den sødeste vietnamesiske familie som tog os med ud en tidlige morgen at sejle på Mekong Deltaet, hvor vi kunne opleve det store flodmarked og i det hele taget komme lidt tættere på at opleve det autentiske Vietnam.

I kan læse alle mine tips og rejseindlæg om Vietnam lige her …

Bali / Ubud

Vi faldt pladask for Bali og Ubud, hvor vi var i omkring to uger i 2015. Der er både plusser og minusser ved Bali og oplevelsen er meget forskellig alt efter om man holder sig til den sydlige del af øen med badestrande, surferspots, byliv og enormt mange turister (hvilket ikke lige var os eller om man rejser lidt væk fra de steder og til fx Ubud, som ganske vist også er ret turistet, men stadig har charme og en afslappethed, som er virkelig rar og det perfekte match til os.

Vi var primært i Ubud under vores ophold på Bali, hvor vi boede det samme skønne sted, som var en lille grøn oase og dér vil jeg gerne tilbage til igen – næste gang vil jeg bruge mere tid på yoga og meditation, nu hvor Johan og Julie er så store. De var fem år da vi rejste til Bali og de nød det! Maden, cafeerne, byen og alt der er at se og opleve.

Chaufførene på Bali lægger meget gerne beslag på én og vil mægtig gerne være guides for en dag. Det kan virke en anelse anmasende, men det kan godt betale sig at være positivt indstillet og bruge sin intuition til at komme i kontakt med en chauffør, som man har god kemi med. Husk endelig at forklare hvad I har lyst til at komme ud og se – og i lige så høj grad hvad I ikke vil bruge tid på at opleve. Udvalget er stort og vi kan varmt anbefale at køre gå efter de fineste udflugter til rismarker og Big Tree Farm chokoladeproduktionen.

Læs alle mine indlæg og tips til Bali her >>

Gili Air

Den fineste bounty ø – helt uden trafik og motorstøj – som er lille nok til, at man fint kan vandre hele øen rundt i strandkanten på to en halv time. Den ene side af øen er fyldt med lækre strande, skønne spisesteder og helt nede i gear afslappet stemning. Her er virkelig intet andet at lave end at bade, snorkle, læse bøger, tale sammen, sove, slappe af og leve livet langsomt.

Internettet på Gili virker tilfældigt nogle timer om dagen og man kan ikke helt regne med hvornår, så det er det perfekte sted at lave alt andet end være online – og jeg håber det bliver ved med at være lige så sporadisk, da det er det perfekte sted at tage en online detox.

På magisk vis tager den ene dag den anden og man får bare aldrig helt nok af at være der. Vi var på Gili i næsten to uger og kunne snildt have nuppet en uge eller ti mere – og når vi taler strandferier herhjemme er Gili top of mind og det sted vi alle fire drømmer om at rejse til igen.

Her kan du læse alt om vores rejse til Gili >>

Koh Lanta – Thailand

Da Martin og jeg rejste rundt som backpackere i 2003 var vi meget begejstrede for landet, men hånden på hjertet, så var vi som helhed ikke super begejstrede, da vi var der i 2015. Vi havde nok for høje forventninger efter at have rejst rundt i Vietnam og det tog lige en håndfuld dage at falde til og vi var tæt på at rejse videre, men så fandt vi en virkelig fin velholdt lejlighed ved stranden, som vi kunne leje af en sød thailænder til en super budgetvenlig pris i to uger og derefter havde vi altså den dejligste afslappende ferie der.

Johan og Julie husker Koh Lanta som noget helt særligt og det var virkelig også to uger som var afslappende og med daglange stranddage, god tid, lækker mad på forskellige gode spisesteder næsten hver aften – her fik vi den bedste og største portion spareribs, som Johan til dato har smagt, hvilket han stadig sukker efter at komme tilbage til – og indimellem alle dagene ved stranden tog vi et par udflugter til enten den ene eller den anden by. Det var daseliv, så det basker og det er altså også rart.

Priserne er højere end i Vietnam, hvor man generelt får mere for pengene – men har man to ugers ferie og gerne vil rejse langt efter strandliv i årets første mørke måneder, så er Koh Lanta et rigtig fint bud.

Læs om vores oplevelser på Koh Lanta her >>

Skiferie – Hemsedal i Norge

Fra solskin og varme til knitrende hvid sne og kulde – skiferie er ikke noget vi har gjort meget i. Endnu. For da jeg spurgte Johan og Julie om deres fem bedste feriesteder, så nævnte de begge vores oplevelse på ski i Hemsedal, som helt fantastisk.

Det er sjovt at være sammen om, og har man – som jeg – aldrig stået på ski tidligere, så er det et perfekt tidspunkt at starte på, når man skal afsted med sine børn. Der er simpelthen noget sjovt og særligt ved at være helt nybegynder til noget sammen, så bortset fra at jeg på nul komma fem blev overhalet i færdigheder på løjpen ;) så var vi fra starten helt bambi på glatis sammen.

Selvsagt har jeg ikke meget erfaring i skisportssteder, da jeg kun har prøvet to steder – men Hemsedal var den bedste oplevelse og i mine øjne perfekt til børnefamilier og nybegynderskiløbere.

Læs om vores rejse til Hemsedal her >>

Georgetown – i Malaysia

Georgetown mindes vi som en af vores favoritbyer på vores rejse. Den er som skræddersyet til os. Fyldt med smukke smalle gader, virkelig mange lækre kaffebarer og et madmekka der siger spar to. Flere gange under vores rejse i Malaysia, fortalte de lokale os at hvis vi var på udkig efter virkelig gode spisesteder, så måtte vi rejse til Georgetown, som i landet bliver betragtet som Malaysias spisekammer og centrum for de skønneste spisesteder til budgetvenlige spiser – vores favorit var en helt nede på jorden indisk restaurant i Little India, som var autentisk og med fabelagtigt mad. Spis hvor de lokale spiser – det kommer man generelt langt med på sine rejser rundt i verden og det er her vi ofte har de bedste oplevelser på madfronten til de bedste priser.

Læs om vores rejse i Georgetown her >>

Disneyland Paris

Hele to gange har vi været inviteret til Disneyland i arbejds/pressesammenhæng og bortset fra at den ene gang blev afbrudt inden den næsten var startet, så har selve Disneyland begge gange været magisk. Vi kunne sagtens finde på at tage en rejse dertil selv om et år eller to og opleve det hele igen.

Jeg har skrevet et helt indlæg med gode råd til turen til Disneyland og jeg kan ikke helt beslutte mig for om Disneyland er bedst om sommeren eller ved juletid – uanset, så vil jeg til enhver tid foretrække at booke min rejse dertil lidt uden for sæson.

Læs mine indlæg om Disneyland her >>

Toscana – Italien

Smukke fine Italien og i særdeleshed Toscana er vi faldet for. Der er smukt! Naturen, de små byer, de rustikke bygninger og huse, pizzaerne, pastaretterne og gelato i lange baner – vi havde en pragtfuld rejse der til i et blogsamarbejde sidste forår, som blev ufrivilligt forlænget i næsten en ekstra uge da vores tidligere bil måtte en tur på værksted med punkteret dæk. Det var held i uheld, for vi havde ikke helt tid til at tage en ekstra uge – men efter lige at have omrokeret og indstillet os på det, så kunne man ikke strande et bedre sted end i Lucca, Toscana.

Vi har fået smag for mere og hele familien drømmer stadig om at rejse rundt en måned (eller to) i Italien, opleve hele landet og endnu mere af Toscana.

Læs om vores rejse til Italien her >>

Astrid Lindgrens fine Vimmerby

Vi har været i Astrid Lindgrens Verden to gange med Johan og Julie. Første gang var de knap fire år og anden gang var de otte – begge gange har været et hit, for der er virkelig noget at opleve og nyde for alle aldre. Den sidste gang, hvor vi var afsted med Visit Sweden oplevede vi hele området, inkl Astrid Lindgrens Näs, filmbyn, Katthult og meget mere.

Vejret var pragtfuldt og jeg kan varmt anbefale at sætte omkring 3-4 dage af til at få det hele med, for der er virkelig noget at opleve og når der skal være tid til også at nyde og absorbere alle oplevelserne, så er det meget passende med god tid.

I kan læse om vores rejse til Astrids Lindgrens Vimmerby her >>

Roadtrip og alle de små fine byer i Tyskland

Jeg er faldet for Tyskland som rejsedestination, for her er virkelig så mange fine gamle små byer, skønhed og steder at se og opleve. Jeg er selv blevet overrasket over, hvor virkelig rart det er at rejse rundt i Tyskland. Der er god mad, søde og hjælpsomme mennesker, rent og pænt og masser at opleve.

Vi har et par gange haft Tyskland som vores backup plan for dårligt dansk sommervejr herhjemme. Jeg kan mægtig godt lide den danske sommer og at holde sommerferie i Danmark, men hvis vejret viser sig fra sin mest blæsende, kolde og regnvåde side i juli måned, så har vi pakket bilen og kørt afsted mod Tyskland og bedre vejr sydpå. Booket undervejs på rejsen på Airbnb, hotels.com og altid været heldige med at finde gode steder og solskin på vores vej. Det kan anbefales.

Find alle vores rejseindlæg fra Tyskland og de små byer vi har været i her >>

Begrænsningens kunst kan i øvrigt være rigtig svær … For mens jeg sad og skrev indlægget her, var der så mange steder, som jeg også gerne ville have haft med i min liste – Paris, Kreta, Bruxelles, Berlin og Hamborg – blot for at nævnte nogle af dem der ‘mangler’. 

18 kommentarer
 • 5. juni 2018 kl. 21:16

  V holder mest af Spanien, næst efter vores egn lille oase i Danmark:-)

  • Ann-Christine skrev:
   6. juni 2018 kl. 12:25

   Det er alt for længe siden vi har været i Spanien, men har også kun dejlige oplevelser og ferieminder derfra – så det kan jeg sagtens forstå ♡

 • Søs skrev:
  6. juni 2018 kl. 06:59

  Sikke mange skønne destinationer ? og oplevelser i har været omkring

  Vores farvoritsted er helt klart Norge. Vi skal helst der op minimum en gang om året, gerne i telt. Her slapper vi virkelig helt af og kobler fra. Og nyder den helt fantastiske natur

  • Ann-Christine skrev:
   6. juni 2018 kl. 12:26

   Jeg har kun været i Norge i vinteråret, så nu får jeg helt lyst til at opleve sommer Norge også – det lyder jo virkelig lækkert og på billeder jeg har set af den smukke natur om sommeren, ser det virkelig fantastisk skønt ud! ♡

 • Marina skrev:
  6. juni 2018 kl. 10:52

  Sikken mange dejlige steder I har været! Jeg synes det giver SÅ meget at rejse som familie også selvom det (ihvertfald for os) kræver meget forarbejde at få den helt rigtige balance så der er noget til alle i familien. Vi er jo meget forskellige og vil derfor også gerne noget forskelligt, men det giver så meget at opleve verden med hinandens øjne.

  Vores yndlings rejsemål har nok været USA, Australien og Island. Mine børn trives simpelthen når de kommer ud i den store natur, også selvom de hjemmefra tror de helst vil til storbyer og ud og se alle de klassiske børneseværdigheder. Når det kommer til stykket har det bare altid været bjergene/floderne og de mere stille oplevelser der har været det bedste. I påsken var vi i Japan og det var kæmpestort. Pigerne siger at det var den bedste rejse nogen sinde.

  Håber I får en rigtig dejlig ferie i Danmark i år. Vejret er jo fantastisk og jeres sommerhus ser så hyggeligt ud. Vi skal også være hjemme, for vi fyrede hele feriebudgettet af på Japan. Min ældste får besøg fra Frankrig af en pige hun kender fra hendes udvekslingsår i Chile. Hende skal vi have vist noget af Danmark.

  • Ann-Christine skrev:
   6. juni 2018 kl. 12:30

   Japan lyder også fantastisk (og USA og Island) som alle tre står højt på vores drømmerejsedestinationer – sammen med Australien, hvor jeg har været tidligere, men som er ny for resten af familien. Så meget at se og opleve, det er så dejligt ♡

 • Karina skrev:
  7. juni 2018 kl. 09:54

  Tak for en skøn og inspirerende blog – mange af familiens yndlings opskrifter har vi fundet her :-)
  Vores favorit rejseland er Thailand – vi har adopteret to skønne drenge dernede fra. Så to fantastiske og nervepirrende “fødselsrejser” og et genbesøg er det blevet til – så skønt et land/ befolkning, har en kæmpe plads i vores hjerter !

  • Ann-Christine skrev:
   7. juni 2018 kl. 10:33

   Åh, hvor fint ♡ Jeg kan godt forstå at netop Thailand har en helt særlig stor plads i jeres hjerter.
   Tusind tak for din søde hilsen
   Kærlig hilsen
   Ann-Christine

 • Hanne Sørensen skrev:
  10. juni 2018 kl. 20:32

  Hej AC,

  Jeg nød at læse om jeres lange Asien tur dengang og er glad for at du stadig anbefaler Vietnam. Jeg kunne mægtig godt tænke mig at komme dertil, jeg synes lidt der er gået inflation i Thailand og Vietnam virker stadig lidt uberørt.
  Jeg har dog en mand jeg skal overtale først + 2 børn på 4 og 8 år. Syntes I det var nemt at rejse i landet med børn og kan du umiddelbart anbefale enten nord eller syd Vietnam? Vi ville kun have mulighed for at være afsted max 3 uger sommeren 2019 og der tænker jeg der er monsun i dele af landet?
  Kh Hanne

  • Ann-Christine skrev:
   11. juni 2018 kl. 19:59

   Jeg er ikke opdateret på vejret i den periode I skal være afsted – men til en tre ugers rejse vil jeg varmt anbefale
   – Hoi An
   – enten Ho Chi Minh eller Hanoi
   – Pho Qouc, hvis I vil have lidt strandferie
   Og så er det lidt en smagssag om I er til Mekong Deltaet og det mere autentiske vietnamesiske liv i det område eller til oplevelsen med Kejserpaladser i Hue.
   Vi synes det var virkelig nemt at rejse med børn – Vietnameserne er meget mere venlige, hjælpsomme og søde til at hjælpe med fx sikker transport med sikkerhedsseler osv – hvor vi oplevede at thaierne var mere ligeglade.
   Kh AC

   • Hanne Sørensen skrev:
    11. juni 2018 kl. 22:23

    Tusind tak for svar, de områder du har beskrevet er også noget af det jeg har i tankerne, især Hoi An og deltaet. Dejligt med så raritet folkefærd.
    Kh Hanne

 • helle skrev:
  10. juni 2018 kl. 21:15

  Uha, ja udlængsel har vi også altid her. Og jeg er meget enig i mange af dine destinationer. Flere af dem er også på min top-10. Udover GeorgeTown og Vietnam, så vil jeg slå et asiasisk slag for Laos og et europæisk slag for øhop i Grækenland. Vi har besøgt mange øer gennem årene og sidste år brugt vi 1 måned med rygsæk og 3 børn i øerne i kykladerne. Det var fantastisk. Har skrevet om det og lavet en rejseguide til de 5 øer vi besøgte på 5fodspor.com, hvis nogen har lyst at læse om det. Bedste sommerhilsner til alle fra Helle

 • Tine/A World of Backpacking skrev:
  14. juni 2018 kl. 21:11

  Som en der tidligere har boet i Can Tho. Så er jeg så glad for at se Vietnam på listen! Jeg elsker det land! Jeg elsker også Australien (hvor jeg også har boet) for de flotte landskaber, fede byer og fantastiske dyr. Sydafrika er virkelig også et fedt land med mange muligheder – især hvis man er glad for trekking og natur! :)

  • Ann-Christine skrev:
   15. juni 2018 kl. 18:03

   Hvor er det en spændende blog du har, og sikke mange skønne lande!
   Jeg har også både Australien og Sydafrika (og mange andre lande) på min to go liste – og gensyn og endnu mere Vietnam, som også har en særlig plads i vores hjerte ♡

 • Line skrev:
  17. juni 2018 kl. 21:24

  Dejligt indlæg! Jeg kan i den grad stemme i omkring især Hoi An i Vietnam, som vi besøgte for to år siden på en rundrejse i østen, hvor jeg var blevet inspireret af dine rejseoplevelser og bestemte at turen skulle gå her forbi. Vi endte med at blive der i 9 dage ud af de 14 vi havde i Vietnam;-). Det er til dato det sted vi i den grad bliver varme om hjertet ved at mindes:-) (Især Teagarden homestay hvor børnene havde en fest, de var SÅ søde!) Koh Lanta var også et dejligt sted for os.. meget laid back og super flotte solnedgange.

  Og i år har vi endnu engang ladet os inspirere af din blog, så i uge 30 går turen til Cassetta di Buttia i Toscana. Dog er det 5. år vi rejser til Italien men første gang i det område:-) Så har skrevet dine restaurantanbefalinger m.m. ned;-)

  Italien bliver stadig mit yndlings feriested. Jeg kan også anbefale jer området omkring Arezzo der ligger lidt længere nede. Skøn by og dejlige små landbyer og fine agriturismos omkring.

  Rigtig dejlig sommer til jer. -Og bliv endelig ved med de skønne rejseindlæg;-)

  • Ann-Christine skrev:
   18. juni 2018 kl. 21:31

   Ej, hvor er det dejligt at høre ♡ Det er simpelthen så hyggeligt at dele rejseoplevelser og høre at de glæder og de skønne oplevelser vi har haft også kan skabe gode rejseminder videre. Det er virkeligt rart!
   Jeg håber I kommer til at nyde Casetta di Buttia og tusind tak for det fine tip til Arezzo, vi vil meget gerne tilbage til Italien på flere rejser fremover også.
   Martin og jeg har faktisk netop i dag, talt om rejseoplevelser, skønne steder vi som familie gerne vil opleve og dejlige rejser til at dele i indlæg her på bloggen fremover – så det kommer der helt sikkert meget mere af fremover også.
   Skøn sommer til jer :)
   Kh AC

 • 6. april 2019 kl. 07:37

  Hej. Super dejligt og inspirerende indlæg. Vi har også været forbi Bali for nogle år siden – og nøj, hvor var der bare flot! Det er helt sikkert også blandt vores favoritdestinationer :-) ¨

  Rejsehilsner

  Mia / Backpacking The World

 • Katrine skrev:
  28. marts 2020 kl. 11:26

  Tak for inspiration, der er mange gode forslag! Jeg er selv vild med Vietnam og Bali, de topper også min liste, mens jeg glæder mig meget til at turen på et tidspunkt går til Thailand :)

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.