Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/linsehummus/

Linsehummus

Røde linser er geniale i en lækker cremet linsehummus, som med krydderier, tahin, lidt citron og olie bliver til den lækreste cremede hummus som er virkelig nem at tilberede.

Jeg elsker den klassiske hummus med kikærter, men den er også lækker med røde linser. Når linsehummus blendes bliver den ekstra cremet hvis linserne stadig er lidt lune – men den smager bedst afkølet inden servering.

Linsehummus er perfekt som tilbehør til aftensmad, salater og dip til grøntsagsstænger.

Prøv også: min bedste opskrift på guacamole >>

PT25M

Linsehummus

Tid i alt25 min.
Arbejdstid10 min.
Holdbarhed4 dage
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 1 dl røde linser
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk tahin
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • 0,50 øko citron, saft
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 tsk flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Skyl linserne og kog dem i 15 minutter, kom hvidløgsfed i gryden og lad dem koge med i de sidste 5 minutter.

Dryp linserne godt af i en sigte.

Blend linser, hvidløg, tahin, spidskommen og koriander til en cremet hummus.

Smag til med citron, salt og peber og tilføj evt. lidt olie for at få den rette konsistens.