Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/linsehummus/

Linsehummus

Røde linser er geniale i en lækker cremet linsehummus, som med krydderier, tahin, lidt citron og olie bliver til den lækreste cremede hummus som er virkelig nem at tilberede.

Jeg elsker den klassiske hummus med kikærter, men jeg laver lige så ofte hummus af fx butterbeans eller denne variant med lækre røde linser. Når linsehummus blendes bliver den ekstra cremet hvis linserne stadig er lidt lune – men den smager bedst afkølet inden servering.

Linse hummus er perfekt som tilbehør til aftensmad, salater og dip til grøntsagsstænger.

Prøv også: min bedste opskrift på guacamole >>

PT25M

Linsehummus

3 dl    25 min.
3 dl
Ingredienser
  • 2 dl røde linser
  • 1-2 fed hvidløg
  • ½ dl olivenolie
  • 1 citron, saften herfra + evt lidt revet citronskal, hvis økologisk
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk koriander, stødt
  • 1 spsk tahin
  • 1 tsk. flagesalt
  • Friskkværnet sort peber
  • evt. lidt koldt vand
Udskriv opskrift
25 min.
Fremgangsmåde

Skyl linserne gennem en sigte og kog dem møre i 15-20 minutter, hvorefter de hældes i en sigte og køles let af.

Blend alle ingredienser sammen til en cremet hummus, tilsæt lidt koldt vand, hvis nødvendigt.

Smag til med ekstra citron, salt og peber.