Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/bergamotte-marmelade/

Bergamotte Marmelade

Så er de sidste bergamottefrugter brugt for denne gang og det blev til et stort + et lille glas dejlig bergamotte marmelade. Smager så fantastisk oven på en ostemad!

Har man ikke lige bergamotter, så kan samme opskrift sagtens anvendes på blodappelsin, pink grape, appelsin eller citron. Bergamotte er en lille citrusfrugt, som er meget aromatisk og blandt andet bruges i Earl Grey – den kan være lidt svær at få fat i herhjemme. Jeg har købt en pose hos Aarstiderne, men kan se at de er udsolgt der – forhåbentligt kan de fåes et andet sted. Spørg evt hos grønthandleren. Eller brug en anden yndlingscitrusfrugt til opskriften her.

PT60M

Bergamotte Marmelade

Tid i alt60 min.
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed2 måneder
Antal1 glas
Ingredienser
  • 6 øko bergamotte
  • 2 spsk frisk rosmarin, finthakket
  • 500 g sukker
  • 6 dl vand
  • 1 nip flagesalt
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Skyl bergamottefrugterne godt og skær enderne af dem. Skær dem i kvarte og derefter i helt helt tynde skiver med en skarp kniv. Fjern alle de kerner du møder undervejs.

Kom bergamotte i en gryde med lidt vand. Kog op og lad det koge i 2-3 minutter hvorefter vandet hældes fra gennem en sigte – kogetiden fjerner en masse bitterstoffer fra bergamotteskallen.

Kom nu al bergamotten i gryden sammen med rosmarin, sukker og 6 dl vand.

Kog op, sæt låg på og lad det simre indtil det er jævnt og ikke vandet. Det tager ca 30-45 minutter. Da der er masser af sukker i, så danner vandet, sukker og bergamottesaft en sirup, som først stivner helt når det køles ned – der kan derfor tages en lille sirupsprøve, hvor man tager en spsk bergamotte marmelade op og sætter på køl eller frys i en skål i 5 minutter.

Tykner det og bliver lækkert i løbet af de 5 minutter, så er marmeladen klar.

Afslut med at røre en smule saltflager i og hæld derefter på rene skoldede glas.

Opskriften giver ca 5 dl