Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/bergamotte-marmelade/

Bergamotte Marmelade

Så er de sidste bergamottefrugter brugt for denne gang og det blev til et stort + et lille glas dejlig bergamotte marmelade. Smager så fantastisk oven på en ostemad!

Har man ikke lige bergamotter, så kan samme opskrift sagtens anvendes på blodappelsin, pink grape, appelsin eller citron. Bergamotte er en lille citrusfrugt, som er meget aromatisk og blandt andet bruges i Earl Grey – den kan være lidt svær at få fat i herhjemme. Jeg har købt en pose hos Aarstiderne, men kan se at de er udsolgt der – forhåbentligt kan de fåes et andet sted. Spørg evt hos grønthandleren. Eller brug en anden yndlingscitrusfrugt til opskriften her.

PT1H

Bergamotte Marmelade

4-5 dl    1 time
4-5 dl
Ingredienser
  • 6 stk bergamotte, økologiske
  • 2 spsk finthakket rosmarin
  • 500 g sukker
  • 6 dl vand
  • 1 nip flagesalt
Udskriv opskrift
1 time
Fremgangsmåde

Skyl bergamottefrugterne godt og skær enderne af dem. Skær dem i kvarte og derefter i helt helt tynde skiver med en skarp kniv. Fjern alle de kerner du møder undervejs.

Kom bergamotte i en gryde med lidt vand. Kog op og lad det koge i 2-3 minutter hvorefter vandet hældes fra gennem en sigte – kogetiden fjerner en masse bitterstoffer fra bergamotteskallen.

Kom nu al bergamotten i gryden sammen med rosmarin, sukker og 6 dl vand. Kog op, sæt låg på og lad det simre indtil det er jævnt og ikke vandet. Det tager ca 30-45 minutter. Da der er masser af sukker i, så danner vandet, sukker og bergamottesaft en sirup, som først stivner helt når det køles ned – der kan derfor tages en lille sirupsprøve, hvor man tager en spsk bergamotte marmelade op og sætter på køl eller frys i en skål i 5 minutter. Tykner det og bliver lækkert i løbet af de 5 minutter, så er marmeladen klar.

Afslut med at røre en smule saltflager i og hæld derefter på skoldede glas. Evt skyllet i atamon, hvis man synes. Marmeladen kan sagtens holde sig nogle måneder, når det opbevares køligt i et lukket glas.