Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/brod-med-rosmarin/

Brød med rosmarin

Lykken er nogle gange et nybagt brød med knasende sprød skorpe som knitre og giver sig. Duften som spreder sig i køkkenet. Glæden ved at tage det lækre nybagte brød ud af ovnen og trippe utålmodigt mens det køler lidt af på en rist. Skære den første skive og spise den lune endestykke med smør som smelter lidt for hurtigt.

Jeg har i dag bagt et rosmarinbrød inspireret af ‘verdens bedste brød‘ metoden. Grydebrød er min favorit, når der skal bages hele brød. Det er så nemt, enkelt og fejler aldrig.

Jeg har brugt rosmarin. Men andre urter kan også smage fantastisk, prøv fx timian, oregano, basilikum eller lavendel.

PT12H

Rosmarinbrød i gryde

1 stk    12 timer
1 stk
Ingredienser
  • 500 ml vand
  • 5 gram gær
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk honning
  • 2-3 spsk meget finthakket rosmarinblade
  • 1 dl solsikkekerner
  • 9 dl fuldkornshvedemel
Udskriv opskrift
12 timer
Fremgangsmåde

Fyld en stor skål med 5oo ml vand og rør gæren ud i vandet. Tilsæt honning og rosmarin. Mel og solsikkekerner røres i sammen med salt. Kom film over skålen, og lad skålen stå på køkkenbordet natten over, eller i 9-12 timer. Derefter æltes det kort med foldemetoden, hvor dejen foldes over hinanden 5-8 gange, ikke mere. Drys rigeligt med mel rundt om dejen og læg dejen i en hævekurv. Lad den stå der i en times tid.

Derefter sættes gryden i ovnen ved 250 grader, dejen får lige lov at hæve i 30 minutter mere, mens gryden varmes godt igennem. Når ovnen og gryden har opnået 250 grader hældes dejen forsigtigt i gryden. Kom låg på og bag i 30 minutter, derefter tages låget af og ovnen skrues ned på 230 grader. Bag videre i 15 minutter. Tag gryden ud og vend brødet ud på en rist. Lad rosmarinbrødet køle af i 15 minutter og spise derefter straks en skive rosmarinbrød med smør.