Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/clafoutis-kirsebaerkage/

Clafoutis – kirsebærkage

Clafoutis er en dejlig fransk dessertkage, som er ganske nem og enkel at lave og smager vidunderligt. Dejen er lidt ala en pandekagedej, som hældes over de søde solmodne kirsebær og så drysses hele herligheden med et fnuglet lag flormelis, inden kagen spises lun og helt friskbagt, og smager som en mellemting mellem en luftig pandekage og en bagt kagecreme. Server gerne med en kugle vaniljeis, cremefraiche eller flødeskum til.

Når der er sæson for kirsebær, så spiser vi gerne løs af de dejlige bær. Jeg udstener og fryser ned til julens kirsebærsauce og så bager jeg gerne en dejlig kage, crumble, clafoutis eller en mazarin med kirsebær.

Prøv også: min opskrift på jordbærtærte >>

PT60M

Clafoutis - kirsebærkage

Tid i alt60 min.
Arbejdstid30 min.
Antal8 pers.
Ingredienser
  • 500 g kirsebær
  • 1 vaniljestang
  • 120 g sukker
  • 4 æg
  • 2 æggeblomme
  • 2 dl piskefløde
  • 2,50 dl sødmælk
  • 1 knivspids salt
  • 100 g hvedemel
  • 1 tsk smør, til formen
  • 50 g flormelis, til at drysse over
  • 0,50 liter vaniljeis, til servering (se tip)
Udskriv 
Fremgangsmåde

Udsten kirsebærrene, det kan man gøre nemt og hurtigt med et fast sugerør, som man stikker ind i kirsebærret og så smutter stenen ud i den anden ende.

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Fordel vaniljekorn i sukkeret og pisk vanilje, sukker, æg og æggeblommer luftigt. Pisk piskefløde, mælk og salt i dejen og sigt hvedemel i dejen inden det også piskes godt sammen.

Kom halvdelen af dejen i en smurt rund form på cirka 24 cm i diameter eller i  en oval form på cirka 28×18 cm og bag den i 10 minutter i en forvarmet ovn ved 175 grader.

Tag fadet ud af ovnen, fordel først kirsebærrene på dejen og derefter resten af dejen over og bag clafoutis videre i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 30-35  minutter, til den er gyldenbrun og lækker.

Lad kagen køle blot en anelse af, sigt flormelis over og server den lune nybagte dessertkage.