Eton Mess


Eton Mess er sådan en klassisk, nem og herligt rodet sommerdessert.
Som navnet antyder er den netop lidt af et ‘mess’ og det er jo dejligt nemt, når det ikke behøver anrettes så perfekt. Den bliver bedst af at blive anrettet lidt på må og få i et glas eller en stor skål.
Serveret med luftig flødeskum, årets første danske jordbær, søde sprøde kyskager, aromatisk vaniljesmag og lidt mørk chokolade til at give lidt kontrast til det hele.
Prøv også: min bedste opskrift på jordbærtærte >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Eton Mess
- Marengskys
- 90 g æggehvider
- 150 g flormelis
- 1 knivspids salt
- Derudover
- 0,50 vaniljestang
- 40 g sukker
- 450 g jordbær, i kvarte
- 2 dl piskefløde
- 30 g mørk chokolade, hakket
- 1 håndfuld frisk mynte
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Marengskys
Pisk æggehvider, til de er luftige, stive og danner toppe. Pisk flormelis i lidt efter lidt, til al flormelis er brugt og pisk derefter salt i. Pisk, til marengsmassen er blank, sej og danner flotte toppe, der kan holde formen.
Fyld marengsmassen i en sprøjtepose med stjernetylle og sprøjt kyskager på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i en forvarmet ovn ved 80 grader varmluft i 45-60 minutter, eller til de slipper bagepapiret uden problemer.
Sluk ovnen, sæt lågen lidt på klem og lad kyskagerne stå i ovnen, til den er kold.
Anretning
Bland vaniljekorn med sukker og drys det over jordbær i en skål. Lad det trække smag i et kvarters tid. Pisk flødeskum, til det er luftigt og lækkert.
Knus nogle af marengskyssene lidt og anret jordbær, flødeskum og chokolade i flere lag i serveringsglas.
Afslut med et drys chokolade og et par marengskys, og så er de klar til servering.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej
Bager du dem nederst eller i midten?
Mvh
Susanne
Hej Susanne
Jeg bager altid i midten af ovnen, medmindre der specifikt står noget andet i mine opskrifter. Men når det er sagt, så bruger jeg jo varmluft og så betyder placeringen i ovnen mindre :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Perfekt mange tak 🙏🏻. Glæder mig til at servere denne lækre dessert for mine gæster i aften. Også selvom det sneer 🤩.
Ved du iøvrigt hvorfor mine marengs er begyndt at klistre lidt?
Er det fordi de har stået ude?
Bh Anette
Det lyder skønt og hyggeligt!
Kan det være de skulle have haft lidt længere tid i ovnen, eller har fået fugt, måske du kan lade dem lufttørre lidt, så de ikke begynder at klistre
Rigtig god fornøjelse og god aften til jer
Kh Ann-Christine
Har du ikke også vanilie is i glassene?
Det ser nemlig sådan ud på billedet
Nej, kun flødeskum og marengs, som beskrevet i opskriften :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine