Ferskenkompot
Ferskenkompot er noget så nemt at lave og er et skønt alternativ til marmelade og syltetøj, som jeg synes er lidt mere omstændigt at lave, da der så skal tænkes konservering og holdbarhed ind i det.
Denne ferskenkompot er et glimrende alternativ til ferskenmarmelade og smager forrygende.
Jeg kan godt lide de grove stykker af knasende mandel, men det kan sagtens finthakkes eller undlades helt, hvis man ikke er til den slags.
Arbejdstid 10 min.
Antal 1 portion
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Ferskenkompot
- 3 fersken, modne, i tern
- 0,50 vaniljestang, korn + stang herfra
- 10 mandler, grofthakkede
- 1 spsk honning
- 2 spsk vand
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom fersken i tern, vand, honning, vaniljekorn og den flækkede vanillestang i en gryde.
Kog op og lad det simre i 5 minutter under omrøring.
Tilsæt de hakkede mandler og rør rundt i et minuts tid.
Server gerne mens det stadig er lunt eller opbevar på køl.
Opskriften giver ca 3 dl
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Jeg vil også gerne vide om man kan bruge fersken fra dåse :-)
Det må jeg være dig svar skyldig på, har ikke forsøgt mig med det.
Prøv det endelig bare af :)
Kh Ann-Christine
Kan opskriften konserveres, så man har til vinteren
mvh
Kan man benytte fersken fra dåse?