Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/ferskenkompot-et-glimrende-alternativ-til-ferskenmarmelade/

Ferskenkompot – et glimrende alternativ til ferskenmarmelade

Ferskenkompot er noget så nemt at lave og er et skønt alternativ til marmelade og syltetøj, som jeg synes er lidt mere omstændigt at lave, da der så skal tænkes konservering og holdbarhed ind i det.

Denne ferskenkompot er et glimrende alternativ til ferskenmarmelade og smager forrygende.

Jeg kan godt lide de grove stykker af knasende mandel, men det kan sagtens finthakkes eller undlades helt, hvis man ikke er til den slags.

PT10min

Ferskenkompot

3 dl    10 min
3 dl
Ingredienser
  • 3 modne ferskner
  • 1/2 vanillestang, kornene heraf + stangen
  • 10 mandler, groft hakkede
  • 1 spsk honning
  • 2 spsk vand
Udskriv opskrift
10 min
Fremgangsmåde

Fersknerne skæres i stykker a ca 1×1 cm og kommes i en gryde, tilsæt vand, honning, vanillekorn og den flækkede vanillestang. Kog op og lad det simre i 5 minutter under omrøring. Tilsæt de hakkede mandler og rør rundt i et minuts tid.
Server gerne mens det stadig er lunt.