Ferskenkompot


Ferskenkompot er noget så nemt at lave og er et skønt alternativ til marmelade og syltetøj, som jeg synes er lidt mere omstændigt at lave, da der så skal tænkes konservering og holdbarhed ind i det.
Denne ferskenkompot er et glimrende alternativ til ferskenmarmelade og smager forrygende.
Jeg kan godt lide de grove stykker af knasende mandel, men det kan sagtens finthakkes eller undlades helt, hvis man ikke er til den slags.
Arbejdstid 10 min.
Antal 1 portion

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Ferskenkompot
- 3 fersken, modne, i tern
- 0,50 vaniljestang, korn + stang herfra
- 10 mandler, grofthakkede
- 1 spsk honning
- 2 spsk vand
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Kom fersken i tern, vand, honning, vaniljekorn og den flækkede vanillestang i en gryde.
Kog op og lad det simre i 5 minutter under omrøring.
Tilsæt de hakkede mandler og rør rundt i et minuts tid.
Server gerne mens det stadig er lunt eller opbevar på køl.
Opskriften giver ca 3 dl
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hvordan opbevares et færdigt kransekagetårn til servering dagen efter?
Hvis det er samlet og pyntet, så skal det blot stå ved stuetemperatur og evt løst dækket med fx et rent klæde over.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Opskrift ser lækker ud.. men Kan man putte nougat i ringene, og så alligevel få et flot tårn.
Hilsen eva
Det kan man godt, de kan godt risikere at revne lidt nemmere med nougat i midten. Men det kan sagtens lade sig gøre!
Husk endelig blot at tilføje æggehvide/flormelisblanding lidt efter lidt og KUN til konsistensen på kransekagemassen er perfekt.
Rigtig god fornøjelse og godt nytår :)
Kh Ann-Christine
Kan man lave glasuren en times tid inden den skal sprøjtes på kransekagen
Sagtens, blot opbevar den helt lufttæt, så holder den sig fint i nogle dage
Rigtig godt nytår :)
Kh Ann-Christine