Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/glaedelig-jul-og-juleferie/

Rigtig glædelig jul og juleferie

bordkort-jul

Vi er SÅ klar til juleferie og vi glæder os til at holde juleaften herhjemme hos os i morgen.

Vi starter den 24 december med julebrunch sammen med min søster, svoger og niece – der skal serveres med julede klatkager med grønne pistaciekerner og rubinrøde granatæblekerner. Dertil blødkogte æg, kaffe, juice og hvad der ellers hører sig et godt morgenbord juleaftensmorgen.

bordplanen_og_blandbordet

Vi skal holde jul herhjemme hos os i morgen aften, med mine forældre og bonusbrødre, og med alt hvad der traditionelt hører til en juleaften i vores hjem. Besøg af julemanden, Disneys julekalender, tur i kirken, traditionel julemiddag + en tilføjelse af et par små tryllekunstner, som Johan og Julie har øvet sig på og mægtig gerne vil optræde med.

Allerede her til formiddag vil jeg sætte juleanden i ovnen, tilberedt efter denne opskrift, som er opdateret med tips til perfekt opvarmning af andestegen på selve juleaften. Jeg kan godt lide at være i god tid med tilberedningen og det fungerede perfekt på denne måde sidste år – i dag skrælles kartofler, koges små kartofler til de brunede kartofler og koges risengrød til både klatkager til morgenmaden og ris ala mande til dessert. Det er så hyggeligt og jeg elsker at gå og gøre klar. Senere i dag, når jeg henter Johan og Julie så hjælper de til og bager nye forsyninger af pebernødder til eftermiddags- og aftenens konfektbord i morgen.

kogler

Julemiddagen hos os:

Årets julebord bliver nok lidt en kombination af borddækningen på billederne her – som er fra en middag herhjemme tidligere på måneden-  og lidt elementer  af genbrug fra sidste års julebord, som også blev så fint og hyggeligt. Det bliver i alle tilfælde noget med kogler, gran, hyacinter, stearinlys og små flettede julestjerner.

blandbordet

Jeg holder nogle dages juleferie fra bloggen og vil være (næsten) offline i nogle dage, måske med et glimt hist og pist på instagram – men med computeren pakket væk i hvertfald.

Rigtig glædelig jul til alle I søde læsere her på bloggen ♥

Tusind tak for at I altid er så søde i kommentarfeltet, på facebook, instagram og også derude offline, hvor jeg efterhånden har mødt en del af jer i løbet af året. Det er så motiverende at dele opskrifter, inspiration og rare øjeblikke med jer.

30 kommentarer
 • Helle Kjeldgaard skrev:
  23. december 2014 kl. 09:29

  Også rigtig glædelig jul til dig og dine. Her er vi vågnet op til en feberramt syg lille pige, så jeg tror lige jeg skal skrue forventningerne lidt ned i forhold til hvad jeg når i år. Men så hygger vi os bare med det der nu er. Nyd dine offline dage.

  • Ann-Christine skrev:
   28. december 2014 kl. 20:44

   Jeg håber hun hurtigt belv frisk og rask igen, og at I havde en rigtig dejlig jul, uanset :)

 • Ditte skrev:
  23. december 2014 kl. 09:41

  Lyder som den perfekte jul :) Når jeg en gang selv skal stå for julen, kan jeg da finde inspiration her. Glædelig jul til dig og dine og tak for en super blog :)
  Kh.
  Ditte

  • Ann-Christine skrev:
   28. december 2014 kl. 20:45

   Det har været så dejligt – og er det stadig, med rolige afslappende dage og hygge i rå mængder :)
   Tusind tak og rigtig dejlig jul til dig
   Kh AC

 • Trine Lønfeldt skrev:
  23. december 2014 kl. 09:52

  Du ønskes også en glædelig jul.
  Tak for din altid inspirerende blog. Den er tit min redning.
  Jeg har til dato ikke skrevet et søgeord herinde, der ikke har kunnet lede mig til en opskrift.
  Og sidst, men ikke mindst, så har vi investeret i en wilfa juicer, som er det bedste køb længe. Nu må der spares op til en bamix stavblender!
  Kærlig hilsen Trine

  • Ann-Christine skrev:
   28. december 2014 kl. 20:46

   Kære Trine,
   Hvor er det dejligt at høre, tusind tak! Og jeg tror du bliver noget så glad for både wilfa og bamix -begge er blandt de fem køkkenmaskiner jeg nødigst ville undvære i køkkenet :)
   Rigtig glædelig jul og godt nytår
   Kh AC

 • Finurligt skrev:
  23. december 2014 kl. 09:54

  Også rigtig glædelig jul til dig og dine. Tak for alle de fine glimt og gode inspiration du har del med os i år.

  Kh Vevika

  • Ann-Christine skrev:
   28. december 2014 kl. 20:46

   Tusind tak, Vevika og rigtig glædelig jul til jer
   Kh AC

 • Lise skrev:
  23. december 2014 kl. 10:52

  Rigtig glædelig jul til dig og familien AC. Altid en fornøjelse at følge med på bloggen din.

  • Ann-Christine skrev:
   28. december 2014 kl. 20:47

   Det er jeg rigtig glad for at du synes :)
   Rigtig glædelig jul til dig også
   Kh Ann-Christine

 • Linda skrev:
  23. december 2014 kl. 11:54

  Rigtig glædelig jul også til dig og dine :)
  Min mand og jeg skal fejre julen i min søsters sommerhus. Der bliver kun os to, men vi har valgt det sådan, da begge vore døtre/ børnebørn fejrer jul hos svigerforældrene. Sådan er det hvert andet år her hos os.
  Vi har fået mange tilbud fra flere forskellige om at være med hos dem. Men vi har takket pænt nej tak.
  Julefreden er begyndt at sænke sig og jeg glæder mig nu til julegudstjeneste i Oksby / Blåvand kirke, stilhed og kærestehygge, lange gåture ved vesterhavet, god mad og kun to om skålen med ris a lamande og mandlen :)

  • Ann-Christine skrev:
   28. december 2014 kl. 20:50

   Dét synes jeg lyder som en virkelig dejlig jul. Lidt ligesom at holde nytårsaften i tosomhed, det er rart på en anden måde, mere roligt og med plads til fordybelse, afslapning og bare at nyde på en anden måde.
   Jeg håber I havde en virkelig skøn jul
   Kh Ann-Christine

 • Nanna Olin skrev:
  23. december 2014 kl. 14:04

  Ha’ en rigtig glædelig jul og nogle dejlige juledage sammen med din familie.

  Jeg har sat den sidste sløjfe på pakkerne, og så glæder jeg mig til at komme hjem til et juleduftende barndomshjem i morgen, hvor jeg hjælper med de sidste forberedelser, inden hele den pukkelryggede melder sin ankomst. Mmmh, og så glæder jeg mig også til brunkartoflerne … og alt det andet mad og ris à la mande til morgenmad d. 25. Vi laver altid ekstra, så der er til juledagene.

  • Ann-Christine skrev:
   28. december 2014 kl. 20:51

   Dét lyder som om du har haft alletiders jul at se frem til, jeg håber den blev dejlig og fyldt med hyggelige timer
   Rigtig glædelig jul til dig, Nanna :)
   Kh AC

 • Helle skrev:
  23. december 2014 kl. 16:40

  Hej Ann-Christine

  Rigtig glædelig jul til dig og dine. Har lige nu din boeuf Bourguignon stående og simre på komfuret – glæder os til at smage den i aften. Det er altid en fornøjelse og en stor inspiration at læse din blog – tak for den:)

  Mvh
  Helle

  • Ann-Christine skrev:
   28. december 2014 kl. 20:51

   Uhm, hvor det lyder skønt!
   Jeg håber den smagte dejligt.
   Tusind tak for dine søde ord om min blog, det er jeg rigtig glad for at høre
   Rigtig glædelig jul til dig og dine
   Kh AC

 • Anne skrev:
  25. december 2014 kl. 09:59

  Hvor er de fine rødvinglassene dine fra?

  • Ann-Christine skrev:
   28. december 2014 kl. 20:56

   De er fra Spiegelau – serien Soiree

 • Dorte skrev:
  27. december 2014 kl. 18:49

  Glædelig jul til dig. Håber I har haft nogle dejlige dage. Kh D

  • Ann-Christine skrev:
   28. december 2014 kl. 21:04

   Kære Dorte,
   Tusind tak og jeg håber sådan at I også har haft en god jul! <3
   Kh AC

 • Anne Welling skrev:
  27. december 2014 kl. 21:50

  Glædelig jul og godt nytår! :)
  Jeg vil bare lige sige, at det er et super lækkert julebord, du har dækket.
  Hvor er glassene fra? :)

  • Ann-Christine skrev:
   28. december 2014 kl. 21:05

   Tusind tak, Anne :) Glassene er fra Spiegelau

 • Henkogt Hverdag skrev:
  28. december 2014 kl. 21:08

  Ih, hvor kommer jeg helt i jule/vinterstemning af dine skønne billeder. Tak :)
  Glædelig juleferie til dig også :)

  • Ann-Christine skrev:
   28. december 2014 kl. 21:57

   Tusind tak :) Og jeg håber du også har nydt en dejlig juleferie :)

 • Suzanne skrev:
  28. december 2014 kl. 22:12

  Hej Ann-Christine

  Rigtig glædelig jul og godt nytår til dig og dine.
  Min dejlige mand har været så sød at give mig din bog i julegave, da jeg længe har “udsat” ham og vores børn for mange af de lækre opskrifter på din blog.
  Den er ligeså inspirerende og fin som bloggen og nu er næste uges madplan skrevet :)
  En af opskrifterne, som jeg blev nødt til at skrive på, er de gode grøntsagsbøffer. Jeg har nemlig også gode erindringer om Lones fantastiske mad ;) (min ældste datter gik i samme vuggestue fra 2011 til 2013). Vi flyttede fra Østerbro i 2013, så den yngste pige får desværre ikke glæde af Lones mad, så hvis jeg kan lave lidt herhjemme med den inspiration er det jo fantastisk :)

  • Ann-Christine skrev:
   29. december 2014 kl. 06:08

   Hej Suzanne,
   Tusind tak for din søde hilsen. Hvor er det dejligt at høre at mine opskrifter bliver brugt og at du er glad for bogen også – og skønt at I også har haft fornøjelsen af Lones skønne køkken – hvor ville jeg ønske at der var en som Lone i alle danske vuggestuer og børnehaver :) Johan og Julie gik på græshoppestuen og må næsten have gået der samtidig med jeres datter … vi flyttede selv fra Østerbro i maj 2012.
   Rigtig glædelig jul og godt nytår til jer
   Kh AC

   • Suzanne skrev:
    29. december 2014 kl. 12:04

    Det må de have gjort – og endda på samme etage. Emma gik på anemonestuen.
    Vi kunne i hvert fald godt bruge en Lone i børnehaven – de laver god mad, men de kommer ikke lige rundt på stuerne med en hel fisk, så alle børnene kan se, røre og finde ud af hvor maden kommer fra eller laver fantastiske resteboller :)

    • Ann-Christine skrev:
     29. december 2014 kl. 20:50

     Åh, ja – det kan jeg godt huske! Hun er så skøn og jeg elskede at hun serverede alt fra stegt lever til grøntsagsbøffer og brugte pasta i bolledejen, for at få det hele til at gå op og undgå madspild.

 • Diana skrev:
  12. december 2016 kl. 09:57

  Skønnne og lækre opskrifter, har reddet mig mange gange :)
  Har du mon opskriften på den lune rødkålssalat ?, synes ikke jeg kan finde den.

  Rigtig glædelig jul
  Diana

  • Ann-Christine skrev:
   12. december 2016 kl. 10:03

   Den kommer senere i denne uge – opskrift + video :)
   Og den er både virkelig god og nem at lave.
   Tror det bliver på onsdag at den er på bloggen.
   Rigtig glædelig jul til dig og tak for din søde hilsen
   Kh AC

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.