Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/graeskarmos/ Dip, Pesto, Dressing og lign. Efterår, Opskrifter til børn - Hverdagsfavoritter børn, Tilbehør Aftensmad, Vegetar, Vinter

Græskarmos

Cremet og smagfuld græskarmos er et hit hos hele min familie – og det er en skøn efterårsspise, som kan nydes som alternativ til kartoffelmos eller til at anrette en salat på.

Jeg har et par gange den sidste månedstid tilberedt denne lækre kikærtesalat på en bund af græskarmos. Simpelthen glattet græskarmosen ud på et fad og derefter anrettet salaten ovenpå. Det ser festligt ud, smager fantastisk og gør salaten endnu mere mættende.

Græskarmos kan gemmes i køleskabet et par dage og et par spsk. fulde er også lækre i en buddhabowl eller andre salatskåle.

Græskarmos
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT45MPT15M1
Ingredienser
  • 1 hokkaido græskar, lille
  • 1 løg, skåret i både
  • 2 fed hvidløg, knust
  • 2 tsk tørret timian
  • 2 tsk smør
  • 1,50 dl grøntsagsbouillon
  • 50 g parmesan, revet
  • 2 spsk æblecidereddike
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Skrub og rengør græskaret godt, det behøver ikke at blive skrællet.

Halver græskaret og fjern kerner og indmad, skær kødet med skræl i grove tern.

Kom græskartern, løg, hvidløg, smør, timian og grøntsagsboullion i et stort ovnfastfad, beklædt med bagepapir og bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 30-45 minutter til det er mørt.

Kom det hele i en blender, hold lidt af væden tilbage, og kør til det er en lækker mos. Tilsæt mere af væden til konsistensen er som ønsket.

Blend parmesan og æblecider i og smag til med salt og peber.

Opskriften er til 4 personer