Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/graeskarmos/

Græskarmos

Cremet og smagfuld græskarmos er et hit hos hele min familie – og det er en skøn efterårsspise, som kan nydes som alternativ til kartoffelmos eller til at anrette en salat på.

Jeg har et par gange den sidste månedstid tilberedt denne lækre kikærtesalat på en bund af græskarmos. Simpelthen glattet græskarmosen ud på et fad og derefter anrettet salaten ovenpå. Det ser festligt ud, smager fantastisk og gør salaten endnu mere mættende.

Græskarmos kan i øvrigt sagtens gemmes i køleskabet et par dage og et par spsk. fulde er også lækre i en buddhabowl eller andre salatskåle.

PT45M

Græskarmos

4-6 personer    45 min.
4-6 personer
Ingredienser
Udskriv opskrift
45 min.
Fremgangsmåde

Skrub og rengør græskaret godt, det behøver ikke at blive skrællet. Halver græskaret og fjern kerner og indmad, skær kødet med skræl i grove tern.

Kom græskartern, løg, hvidløg, smør, timian og grøntsagsboullion i et stort ovnfastfad, beklædt med bagepapir og bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 30-45 minutter til det er mørt.

Kom det hele i en blender, hold lidt af væden tilbage, og kør til det er en lækker mos. Tilsæt mere af væden til konsistensen er som ønsket. Blend parmesan og æblecider i og smag til med salt og peber.