Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/groentsagsmuffins/

Grøntsagsmuffins

Disse grøntsagsmuffins er et hit i madpakkerne herhjemme og jeg er selv ret vild med dem til morgenmad, sammen med lidt hummus, friske grøntsager, en smoothie og kaffe.

De er virkelig nemme at lave og kan varieres med andet grønt, bacon i stedet for chorizo eller man kan undlade både kylling og chorizo og nyde dem som en vegetariske grøntsagsmuffin. Alt sammen smager skønt og er en herlig måde til også at tage udgangspunkt i hvad der er i køleskabet, i sæson og i grøntskuffen i det hele taget.

De kan sagtens fryses ned og kan fint serveres som tilbehør til en brunchbuffet.

Prøv også: Opskrift på de lækreste gulerodsboller >>

PT35M

Grøntsagsmuffins med kylling

Tid i alt35 min.
Arbejdstid20 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal12 stk.
Ingredienser
  • 1 løg, finthakket
  • 1 tsk olivenolie
  • 5 æg
  • 1 tsk bagepulver
  • 3 spsk fuldkornshvedemel
  • 0,50 dl vand
  • 1 tsk flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • 250 g squash, groftrevet
  • 12 cherrytomater
  • 50 g kyllingebryst, tilberedt (evt rester)
  • 75 g broccoli, i små buketter
  • 50 g cheddar ost, i små tern
  • 2 håndfulde krydderurter, friske og efter eget valg
  • 30 g chorizo, i små tern
  • 1 tsk smør, til formen
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Sauter løg på en pande i en smule olie, til løgene er klare og bløde.

Bland mel og bagepulver i en skål, og pisk derefter æggene i sammen med vand, salt og peber.

Rør alle grøntsagerne, kylling, chorizo og ost samt de sauterede løg i blandingen og kom det hele i smurte muffinsforme.

Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 17-18 minutter.

Grøntsagsmuffins kan serveres lune eller kolde (er også gode i madpakken)