Grønkålschips
Grønkålschips er et stort hit og en skøn måde at spise den dejlige sunde grønkål.
Det smager skønt og er glimrende som tilbehør til en fredagsøl eller som en lille overraskende del af en forret og til vinterens tapas.
Prøv også meget gerne at komme et drys sprød grønkålschips over salaten eller brug dem som alternativt fyld i wraps, drys på suppe mv.
Til min overraskelse, spiste Johan dem også med stor fornøjelse; “uhm hvor de knaser” sagde han.
Arbejdstid 5 min.
Antal 1 portion
Vil du gerne have billede på udskriften?Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Grønkålschips
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad
- 3 grønkål, skåret i grovestykker
- 15 g parmesan, friskrevet
- 3 spsk olivenolie
- flagesalt
- friskkværnet peber
Vend grønkål med olivenolie, salt og peber. Fordel dem på en bageplade med bagepapir i et tyndt lag og drys parmesan ost over.
Bag dem i en forvarmet ovn ved 160 grader varmluft i cirka 10-15 minutter, til de er knasende sprøde. Hold godt øje med dem, så de ikke brænder på!
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad













Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hejsa, når vi giver dem 15 min er stilkene stadig bløde, og ikke til at tygge i.. (inde midt i bladet) vi har erstattet parmesan med Gærflager (taget på slump) da vi har mælkeallergiker i huset
Hej Irene
Det kan variere lidt efter ovn med bagetiderne. Giv dem endelig lidt længere tid, hvis nødvendigt. Jeg skærer selv de grove dele af stilkene fra, så de der er tilbage kun er de tynde fine yderste stilke.
Kh Ann-Christine
Hvor længe kan de holde sig i køleskabet hvis man laver en større portion.
Jeg tror desværre de bliver bløde og seje i konsistensen i køleskabet (og måske også i lufttæt beholder på køkkenbordet) men prøv endelig.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej
Det ser supper lækkert ud.
Jeg tænkte på om man kunne bruge finthakket grønkål?
Og kan parmesan erstattes af andre slags oste? Hvis ja hvilke?
Tak for det.
Kh Hanna
Hej Hanna
Det kan du godt, det bliver blot mere sprød smuldret knas – som kan bruges som fx sprødt drys på en salat.
Blot vend det hyppigt, så det ikke brænder på.
Du kan bruge andre hårde oste, som fx den danske vesterhavsost.
Kh Ann-Christine