Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/guldkarameller/

guldkarameller

Dejlige runde chewy guldkarameller med et tykt lag chokolade – what´s not to like ;)

Som en hjemmelavet guldkaramel, helt perfekt som selskab til en god film eller som en del af julekonfektudvalget.

Guldkarameller er faktisk en god genganger i ny forklædning. Jeg har nemlig taget udgangspunkt i opskriften på mine saltkarameller og blot lavet et par få tilføjelser. Man kan også sagtens dele karamellen til slut – det plejer jeg selv at gøre – og så ende op med to forskellige eller flere typer af dejlige karameller.

PT3H

Hjemmelavede guldkarameller

40 stk.    3 timer
40 stk.
Ingredienser
Udskriv opskrift
3 timer
Fremgangsmåde

Kog sukker, fløde og glykosesirup i omkring 30-40 minutter, måske lidt længere.

Rør i det med jævne mellemrum og hold øje med at det ikke koger for voldsomt.

Når karamelmassen er gylden, sej og slipper bunden er den ved at være færdig og mangler blot 5 minutter ekstra for at være helt klar til karameller.

Det er lækkert at tilføje lidt cognac eller kaffe i voksenudgaverne, kog så blot karamellen lidt ekstra.

Kom karamellen i et fad med bagepapir, størrelsen kommer sig ikke helt så nøje, da karamellen skal trilles til kugler og ikke skæres ud.

Lad karamellen køle af i et par timer på køl. Skær den nu i 1,5×1,5 store stykker og tril dem til kugler, som sættes på køl igen.

Temperer chokoladen ved at hakke den fint og smelte halvdelen i et vandbad.

Når chokoladen er smeltet tages den af varmen og den resterende chokolade røres i. Overtræk karamelkuglerne med chokolade og lad dem dryppe af på bagepapir.