Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/guldkarameller/

Guldkarameller

Dejlige chewy hjemmelavede guldkarameller med et tykt lag chokolade.

Skøn at nyde til en god film eller som en del af julekonfektudvalget.

Guldkarameller er faktisk en god genganger i ny forklædning. Jeg har nemlig taget udgangspunkt i opskriften på mine saltkarameller og blot lavet et par få tilføjelser. Man kan også sagtens dele karamellen til slut – det plejer jeg selv at gøre – og så ende op med to forskellige eller flere typer af dejlige karameller.

Prøv også: min opskrift på hjemmelavede churros >>

PT3H

Hjemmelavede guldkarameller

Tid i alt3 timer
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed2 uger
Antal50 stk.
Ingredienser
  • 5 dl piskefløde
  • 250 g sukker
  • 100 g glukosesirup
  • 150 g mørk chokolade
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Kom piskefløde, sukker og glukosesirup i en stor gryde og kog det op.

Lad det koge i 35-45 minutter. Mens karamellen koger, vil den bruse meget op, så sørg for at der er god plads i gryden.

Rør indimellem i gryden, men ikke for ofte. Når karamelmassen slipper bunden og har en tyk og sej  konsistens, samt en temperatur på 120 grader er den færdig.

Hæld karamelmassen i en beholder foret med bagepapir. Størrelsen på formen er ikke vigtig, da karamellen skal trilles til kugler og ikke skæres ud.

Lad karamellen køle af i en time på køkkenbordet.

Skær karameller i mundrette stykker og tril dem til runde kugler. Sæt dem på køl til de er helt afkølede.

Overtræk karamelkuglerne med tempereret chokolade og stil dem på et stykke bagepapir til chokoladen er størknet.