Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/guldkarameller/

guldkarameller

Dejlige runde chewy guldkarameller med et tykt lag chokolade – what´s not to like ;)

Som en hjemmelavet guldkaramel, helt perfekt som selskab til en god film eller som en del af julekonfektudvalget.

Guldkarameller er faktisk en god genganger i ny forklædning. Jeg har nemlig taget udgangspunkt i opskriften på mine saltkarameller og blot lavet et par få tilføjelser. Man kan også sagtens dele karamellen til slut – det plejer jeg selv at gøre – og så ende op med to forskellige eller flere typer af dejlige karameller.

PT40M

Hjemmelavede guldkarameller

    40 min.
Ingredienser
Udskriv opskrift
40 min.
Fremgangsmåde

Lav karamellerne færdige. Det er lækkert at tilføje lidt cognac eller kaffe i voksenudgaverne, kog så blot karamellen lidt ekstra.

Kom karamellen i et fad med bagepapir, størrelsen kommer sig ikke helt så nøje, da karamellen skal trilles til kugler og ikke skæres ud.

Lad karamellen køle af i et par timer på køl. Skær den nu i 1,5×1,5 store stykker og tril dem til kugler, som sættes på køl igen.

Temperer chokoladen ved at hakke den fint og smelte halvdelen i et vandbad.

Når chokoladen er smeltet tages den af varmen og den resterende chokolade røres i. Overtræk karamelkuglerne med chokolade og lad dem dryppe af på bagepapir.