Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/havregroedspandekager/ Brunch Eftermiddagssnack, Morgenmad, Pandekager

Havregrødspandekager

Havregrødspandekager er geniale, når man lige har en rest af havregrøden fra morgenmaden – eller hvis nogen i familien næsten ikke kan undvære deres morgengrød og andre foretrækker pandekager. Eller man kan naturligvis gå all in og spise begge dele til en herlig morgenbrunch i weekenden.

Min datter, Julie er meget glad for sin morgengrød – og indimellem snupper jeg gerne en portion med, og er der en rest, så laver vi enten grødchips eller disse skønne havregrødspandekager, som også er herlige som en fin eftermiddagssnack.

Prøv også: opskrift på havregrød >>

PT20MPT20M4

Havregrødspandekager

Tid i alt20 min.
Arbejdstid20 min.
Kan frysesJa
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 2 dl havregryn, finvalset
  • 2 dl vand
  • 1 tsk kanel
  • 0,50 tsk stødt kardemomme
  • 1 knivspids vaniljepulver
  • 1 nip flagesalt
  • 1 dl mælk
  • 1 tsk sukker
  • 2 æg
  • 1 spsk smør, eller olie til at stege i
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Kom havregryn, vand, kanel, kardemomme, salt og vanilje i en gryde, kog op og lad det simre under jævnlig omrøring til det tykner godt.

Juster konsistensen til en lækker havregrød med en anelse mælk og smag til med lidt kokossukker (når det er til pandekager)

Rør de to æg i den lune havregrød.

Varm en pande op med smør eller olie og kom klatter af havregrødsdej på panden. Lad dem stege helt færdig på den ene side, før de vendes og steges færdig på den anden side.