Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/i-november-glaeder-jeg-mig-til-4/

I november glæder jeg mig til …

november

Hvis november bliver så fin som oktober har været, så vil jeg være meget glad og taknemmelig. Naturen er stadig gyldenbrun, flammende orange og noget så fint frostklar.
Dagene er ganske vist blevet korte og mørkere, hvilket ikke lige er sagen i min optik – men heldigvis vil vi lige om lidt pynte op med lyskæder og julepynt. Jeg kan så godt lide den lidt stille måned, som november også er – og som jeg gerne bestræber mig på, at den skal være.

Oktober har været sådan en virkelig dejlig og skøn måned her hos mig. Efterårsferie med familien i sommerhus, hyggelige hverdage og så sluttede Martin og jeg måneden af med et par skønne dage i København. Vi var til offentliggørelse af årets julemærke i mandags og det er virkelig så smukt og julet.
Jeg er ambassadør for julemærkefonden og har sammen med en håndfuld søde dygtige mennesker lavet opskrifter og taget billeder til julemærkets julekogebog, som også blev offentliggjort på dagen og alt overskuddet af bogen går lige som ved julemærkerne til støtte for landets julemærkehjem der hjælper børn. SÅ godt og vigtigt et formål! – I kan se lidt mere ovre på min instagram her, hvor der også ligger lidt glimt i min instastory fra i mandags.

I november glæder jeg mig til …

 • at se resten af Downton Abbey serien og efterfølgende i biografen og se filmen sammen med Martin, Johan og Julie. Vi har alle fire set serien sammen og råhygget i den regnvåde efterårsferie med at se adskillige afsnit sammen om aftenen. Virkelig så hyggelig en serie og en fin måde for to 10 årige børn, at blive introduceret til en bid af den engelske historie, og 1. og 2. verdenskrig serveret som den herligste fortælling.
 • I sammenhæng med ovenstående pønser jeg på, at invitere familien på en ægte hyggelig engelsk afternoon tea. Vi har for nyligt været på Perchs tearoom her i Aarhus og vil gerne prøve et nyt sted – tip endelig, hvis I har et virkelig fint sted, vi skal prøve.
 • At lave gløgg essens, honninghjertedej og måske skulle vi også i år lave en lille udgave af den engelske julekage. Alt det dejligt julede, som man med fordel kan starte op med nu, så det kan nå at blive rigtig godt til jul.
 • Familiearrangementer, fødselsdage og festligheder … der er en del af den slags i kalenderen denne måned og det er ret hyggeligt at samles og se alle, både på den ene og den anden side af familien.
 • Mandariner, klementiner og appelsiner.
 • Igen i år vil vi booke billetter til et godt juleteaterstykke, julekoncert eller juleballet. Det er blevet en virkelig dejlig tradition.
 • Læse den nye Sara Blædel ‘Pigen under træet’ og den nye Solsøsteren fra “de syv søstre” serien, som jeg begge har forudbestilt i laaaang tid før de udkommer her i november, så jeg har glædet mig de sidste måneder til begge bøger og har planer om at krybe i hi og nyde et herligt lille læsemarathon. Heldigvis vil resten af familien godt at være med til den slags også og jeg stornyder, når vi alle sidder med hver vores bog sammen. Kunne i tænke jer et par indlæg med børnebogsanbefalinger? Lidt ala dette indlæg med min top 10, men hvor det er Julie og Johan der anbefaler deres top 10.
 • Holde Mortens Aften og rigtig hygge med fjerkræ (and eller gås) kartofler, sauce og hele balladen
 • Æbleskiver og måske årets første glas hjemmelavet gløgg til.

Del endelig jeres skønne planer for den kommende måned, det er så dejligt at læse med ♡

20 kommentarer
 • Maria skrev:
  30. oktober 2019 kl. 14:33

  Er altså bare så fan af dine månedlige planer :) Og hvor lyder det dejligt med dine november planer.

  Hos os rejser vi mod Lasanta Sport for at fejre min mors 70 års fødselsdag og slutningen af måneden rejser vi til London (min 40 års fødselsdagsgave fra min mand og børn. Der har jeg helt sikkert planer om at nyde afternoon tea med familien, så jeg tipper dig gerne om steder i London ;)

  Så november måned bliver i år noget mere eksotisk end den plejer, og ellers skal vi også nyde fødselsdage, familietid og masser af hygge foran brændeovnen med bøger, spil (Sequence kan anbefales som familiespil), varme drikke og ditto strømper.

  Ha’ en skøn november til dig og familien

  • Ann-Christine skrev:
   1. november 2019 kl. 11:08

   Lyder virkelig også som den dejligste november måned du har foran dig.
   Håber I får den skønneste tur til Lasanta med fødselsdagsfejring af din mor og til London – og samtidig alle de små nære øjeblikke i hverdagen.
   Tak for tippet med Sequence, det kunne måske være årets mandelgave til jul ;)
   Skøn november til dig og din familie, Maria
   Kh AC

 • Winni skrev:
  30. oktober 2019 kl. 20:30

  Har du prøvet “Hos Sofie’s Forældre” det hyggeligste lille sted i Frederiksgade.
  De reklamerer ikke med Afternoon Tea – men man kan efter eget valg selv købe te, kaffe, kager, tærter, boller, scones, pandekager, sandwich mm. Alt hjemmelavet og lækkert?

  • Ann-Christine skrev:
   1. november 2019 kl. 11:13

   Godt tip, det er meget meget længe siden jeg har været derinde sidst :)

 • Pernille skrev:
  30. oktober 2019 kl. 21:51

  Jeg elsker også november og december! Simpelthen så hyggelige måneder. Her står gløgg essensen allerede på køl, 2 x snaps er lavet og hviler frem til julefrokosten den 23/11, og så står honninghjertedejen også køligt ☺️❤️
  Hvor ser I i øvrigt Downton Abbey henne? Vil vildt gerne se serien.

  • Ann-Christine skrev:
   1. november 2019 kl. 11:16

   SÅ hyggeligt! ♡
   Jeg har fundet Downton Abbey på Prime Video, hvor den kan streames pt
   Kh AC

 • Vibeke skrev:
  1. november 2019 kl. 14:46

  Elsker dine inspirerende måneds-planer :-)

  Her venter jeg på (forhåbentlig snart) at få skiftet vinduer, og når det er overstået skal hele lejligheden gøres ren, så den er klar til julepynt.

  Når det er fikset, er der et par hyggelige fødselsdage i november, der skal øves jule-noder, og sidst på måneden begynder de første juleting.

  God november og god weekend!

  • Ann-Christine skrev:
   1. november 2019 kl. 17:12

   Hvor er det dejligt at høre :) – og julerengøring og julepynt er så hyggeligt, sådan gør jeg også altid. Først en rigtig god oprydning i alle rum, så rengøring og så julepynt. Det er virkelig hyggeligt :)
   God november til dig
   Kh AC

 • Jens skrev:
  2. november 2019 kl. 13:48

  Kære Ann-Christine

  Når jeg har søgt opskrifter på nettet er Valdemarsro dukket op i et stykke tid. Jeg har haft glæde af disse opskrifter og jeg synes at dine ofte er vinderen når jeg sammenligner. Årsagen – tja – det elegante lette sprog – forklaringer … –
  Efter lang tid har jeg nu fundet ind i din blog. Jamen dog. Hvor er det flot. Der kommer ofte opskrifter til god inspiration og så en gang imellem månedsbrevet. Jeg har straks tegnet et abonnement.

  Ser frem til at følge dig.

  Mange hilsner Jens.

  Ps. November og appelsiner. Det er først omkring midten af december at appelsinsæsonen starter – ja man kan få dem hele året – men man bør kun spise appelsiner december – januar hvis man skal have dem når det er sæson. Det handler om modenhed smag og sødme er i top. Der gælder noget tilsvarende for de små – jeg tror de starter en uge før.
  Da jeg var barn lugtede der lige pludselig af appelsin hos købmanden i december – vi gik helt amok og før vi fik set os om var de alle spist.

  • Ann-Christine skrev:
   3. november 2019 kl. 15:53

   Kære Jens
   Mange tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding, det er vel nok dejligt at høre!
   – og enig med appelsiner, men nogle gange kan man (jeg) bare ikke vente ;)
   Kh AC

 • Camilla skrev:
  3. november 2019 kl. 11:21

  Tipper med om Sequence, nøj det er sjovt og nok også noget dine unger kan spille med i.

  Der kommer også en anden Lucinda bog – Sommerfugleværelset, men den står til først at udkomme i begyndelsen af 2020.

  Afternoon tea i KBH = Nimb.

  Vi har lavet en papirnedtælling til 1. december, hvor nissen flytter ind. Ungerne er ved at lære dage, måneder og årstider og har svært ved abstrakte ting som “om en måned”. Så nu klipper de af hver dag – en november kalender hehe.

  Jeg håber på at få tid til at læse Edward Snowdons “I offentlighedens tjeneste” samt de få bøger af Yrsa Sugurdardottir, jeg mangler. Jeg er dybt taknemmelig for biblioteker, for ellers bugnede hjemmet med alt for mange bøger.

  I haven i år skal vi plante tulipanløg, som vi har fået som værtindegave og så skal vi forberede haven til vinter.

  Vi har også “tour de legeplads” så vi får prøvet de legepladser, der ligger i vores område, inden vi skal i skoven sidst i november og finde kogler, græn og kviste til juledekorationer.

  Som noget nyt er hele familien meldt til Julemandsløb, som den lokale Rotary klub har arrangeret og så er der bazar i børnehaven med alskens lækkerier, deriblandt den lokale honning:-).
  Og så skal farmand løbe et halvmarathon i slutningen af måneden.

  God november! jeg glæder mig til din december:-)

  • Ann-Christine skrev:
   3. november 2019 kl. 16:09

   Årh, hvor det lyder hyggeligt altsammen. Så gode planer for november!
   Rigtig god fornøjelse med at nyde det hele ♡
   Kh AC

 • Trine Schøn Nielsen skrev:
  3. november 2019 kl. 17:26

  I november glæder jeg mig til:
  – fortsat at dyppe mig i havet ( har nu meldt mig ind i en vinterbadeklub)
  – at pynte op ude med juleroser og lyskæder
  – at have gæster til and ( 20 års tradition i år med mine yndlingsmennesker)
  -at holde skolehjemsamtaler 3 onsdage i træk( men mest til de er overstået?)
  – at deltage i uberbanko for første gang
  -at der kommer endnu en sæson af the Crown
  – at læse…. har lige slugt Egholm nye krimiserie og er nu igang med Joel Dickers nyeste mens jeg venter på den sidste af de 7 søstre….
  Kh Trine

  • Ann-Christine skrev:
   3. november 2019 kl. 20:37

   Det lyder så dejligt altsammen, Trine – og tusind tak for tippet med The Crown, det glæder jeg mig også til :)

 • Tine skrev:
  4. november 2019 kl. 22:16

  Salling har også fået afternoon tea, jeg har dog endnu tilgode at prøve den :)

  • Ann-Christine skrev:
   5. november 2019 kl. 07:23

   Godt tip! Det må prøves :)
   Tak for at dele
   Kh AC

 • Maria skrev:
  5. november 2019 kl. 07:34

  Jeg ku godt tænke mig nogle bog anbefalinger fra dine børn, jeg har selv en datter på 10 der godt kan li at læse :)

  Mvh Maria

  • Ann-Christine skrev:
   5. november 2019 kl. 08:06

   Dejligt at høre, Maria – det vil jeg gerne :)

 • Ann skrev:
  6. november 2019 kl. 22:14

  Det lyder som nogle skønne planer for november måned :)
  I november glæder jeg mig til at fejre min søns navngivning i starten af måneden og min datter samt min mands fødselsdag i slutningen af måneden.

  Jeg vil rigtig gerne have dine (eller nok nærmere jeres) anbefalinger til børnebøger.

  • Ann-Christine skrev:
   7. november 2019 kl. 15:44

   Sikke en skøn måned med fødselsdage og navngivning – håber I får en skøn november.
   – og mange tak, det taler jeg lige med Julie om, så går hun snart igang med at lave en top 10 :)
   Kh AC

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.