Kartoffel og bacon tærte


Kartoffel og bacon tærte er en skøn, nem og lækker ret til både aftensmad, buffet og frokostretter.
Jeg variere den gerne med hvad jeg lige har på lager – fx med en god chorizo skåret i små tern i stedet for bacon og med porrer eller forårsløg istedet for løg. Man kan også sagtens komme en smule ost i; feta, cheddar, vesterhavsost, hytteost eller mozzarella er altsammen lækkert. På denne måde kan man fint bruge opskriften til at undgå madspild og få ryddet op i køleskabet.
Prøv også: One Pot Pasta med kylling og spinat >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 6 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Kartoffeltærte med bacon
- Grov tærtedej
- 50 g fuldkornshvedemel
- 125 g hvedemel
- 100 g smør
- 3 spsk vand
- 1 tsk salt
- Fyld
- 400 g kartofler, skåret i tern
- 4 æg
- 2 dl mælk
- 1 dl cremefraiche 18 %
- 1 tsk dijon sennep
- 0,50 tsk muskatnød, fintrevet
- 1 tsk tørret timian
- 1 løg, finthakket
- 100 g bacon, sprødstegt
- salt og friskkværnet peber
Tærtedej
Bland hvedemel og fuldkornsmel med salt og smuldr smør i melblandingen. Det kan også køres på en foodprocessor.
Saml dejen med vand, lad den gerne hvile på køl i 30 minutter og tryk derefter dejen ud i en smurt tærteform, min er 24 cm
Prik hul i dejen med en gaffel og forbag den i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 10 minutter, hvorefter den er klar til at blive fyldt og bagt færdigt.
Tærtefyld til kartoffeltærte
Kom kartoffeltern i en gryde med letsaltet vand, lad det koge op og kog kartoflerne i 3 minutter. Hæld vandet fra gennem en sigte og lad dem lufttørre og køle lidt af i sigten. Kartoflerne skal ikke være kogt møre.
Kom æg, mælk, cremefraiche, sennep, muskatnød, timian og friskkværnet peber i en skål og pisk det sammen til en ensartet masse. Vend kartoffeltern, finthakkede løg og finthakket sprød bacon i æggeblandingen.
Kom fyldet i den forbagte tærtedej og bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 40 minutter.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
hej Ann Christine
jeg har valgt og lave din kartoffel tærte til min madkundskabs eksamen men jeg ville høre dig om der var nogle ting jeg skal være der ligt opmærksom på når jeg laver tærten jeg har 1 time og 30 minutter til og lave den og anrette den på
hilsen amanda
Hej Amanda
Hvor lyder det dejligt!
Hvis du har mulighed for det, så vil jeg anbefale at starte med at lave dejen og trykke tærtedejen ud i formen med det samme uden at lade den hvile på køl først. Når den er i formen, så kan du prikke den med en gaffel og sætte den ubagte tærtedej i fryseren i stedet for i køleskabet i 15 minutter tid, mens du forvarmer ovnen og forbereder fyldet, koger kartofler og steger bacon.
Tærtedejen kan sagtens forbages direkte fra frost og derefter er den klar til at blive fyldt og bagt færdig.
Rigtig god fornøjelse og held og lykke med din eksamen!
Kh Ann-Christine
Ville man kunne putte neutral flødeost eller mascarpone i?
Hej Nanna
Ja, sagtens. Du kan evt erstatte cremefraiche med en af de to eller supplere med et par spsk
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine,👋🏻
mon jeg forud skal stege Chorizo’en på panden, hvis jeg ikke ønsker at tærten skal svømme rundt fedt🤔
Tak og dejlig sommer til dig og dine🫶🏻
Hej Lilo,
jeg oplever ikke at tærten svømmer i fedt fra chorizoen, men at den giver super god smag til hele tærten. Al den smag, som chorizoen giver vil du minimere ved at stege den først, og hælde fedtet fra – men den vil stadig smage skønt, så prøv dig endelig bare frem.
Kh Ann-Christine