Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/limoncello/ Cocktails Drikkevarer

Limoncello

Her får I min opskrift på hjemmelavet Limoncello, den klassiske italienske citronlikør, som smager friskt og sødt og er virkelig god til sommerens cocktails.

Den hjemmelavede citronlikør smager enormt lækkert og så er det hyggeligt at lave. Likøren kan nydes som den er, i små glas med isterninger. Den er obligatorisk i den lækre cocktail limoncello spritz og er også meget anvendelig i søde desserter og som fx en glasur eller frosting til kager.

Det er nemt at lave sin egen limoncello.Når du presser citroner til fx en limonade eller citronkage, er det oplagt at lave en flaske citronlikør – limoncello – af citronskallerne. Man kan fylde citronskallerne på beholderen med vodka over en periode på 3 uger, og så samlet set bruge lidt ekstra citroner, da de ikke alle får lov at trække smag i hele perioden.

Prøv også: opskrift på limoncello Spritz >>

Limoncello
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT14dagePT15M1
Ingredienser
  • 8 øko citron
  • 70 cl vodka
  • 1 dl citronsaft
  • 350 g sukker
Fremgangsmåde

Skær den yderste millimeter af citronskallen af – brug fx en tyndskræller. Gå skallerne efter og skrab eventuel hvid hinde af den indvendige del af skallerne. Kom citronskallerne i et stort syltetøjsglas og hæld vodkaen over. Læg låg på og lad det stå på køkkenbordet i en uge. Hæld derefter gennem en sigte med et rent klæde i.

Kom citronsaft og sukker i en gryde og varm det langsomt op under omrøring – det skal ikke koge – til sukkerkornene smelter. Lad lagen køle ned og sigt lagen i syltetøjsglasset med den sigtede citronlikør. Rør det godt sammen.

Hæld på flaske og lad drikken trække smag i minimum 2 uger.

Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Udskriv
Send

Hold min skærm tændt,
mens jeg laver mad