Limoncello


Her får I min opskrift på hjemmelavet Limoncello, den klassiske italienske citronlikør, som smager friskt og sødt og er virkelig god til sommerens cocktails.
Den hjemmelavede citronlikør smager enormt lækkert og så er det hyggeligt at lave. Likøren kan nydes som den er, i små glas med isterninger. Den er obligatorisk i den lækre cocktail limoncello spritz og er også meget anvendelig i søde desserter og som fx en glasur eller frosting til kager.
Det er nemt at lave sin egen limoncello.Når du presser citroner til fx en limonade eller citronkage, er det oplagt at lave en flaske citronlikør – limoncello – af citronskallerne. Man kan fylde citronskallerne på beholderen med vodka over en periode på 3 uger, og så samlet set bruge lidt ekstra citroner, da de ikke alle får lov at trække smag i hele perioden.
Prøv også: opskrift på limoncello Spritz >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 1 liter

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Limoncello
- 8 øko citron
- 70 cl vodka
- 1 dl citronsaft
- 350 g sukker
Skær den yderste millimeter af citronskallen af – brug fx en tyndskræller. Gå skallerne efter og skrab eventuel hvid hinde af den indvendige del af skallerne. Kom citronskallerne i et stort syltetøjsglas og hæld vodka citronsaft og sukker i. Rør det godt sammen, læg låg på og lad det stå på køkkenbordet i 1-2 uger. Hæld derefter gennem en sigte med et rent klæde i.
Hæld på flaske og lad drikken trække smag i minimum 2 uger.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Det ser lækkert ud – jeg har samme problem med krystallisering, men jeg forstår på dit svar, at det ikke gør så meget, om det er koldt, når man hælder det på vodkaen?
Jeg forstår ikke helt denne formulering: “Man kan fylde citronskallerne på beholderen med vodka over en periode på 3 uger, og så samlet set bruge lidt ekstra citroner, da de ikke alle får lov at trække smag i hele perioden” – mener du, at man kan fylde på i op til 3 uger? Men hvad mener du så med at bruge lidt ekstra citroner?
vh Anna
hej Anna
jeg har testet opskriften igen med en anden fremgangsmåde hvor jeg blander det hele på en gang. Det fungere faktisk endnu bedre og giver ingen krystallisering.
Den er opdateret nu, inkl omformuleringen af det sidste punkt du nævner.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg er ved at lave din Lemoncello og jeg har varmet saft og sukker sammen , men sukkeret er blevet krystallisere når det er blevet afkølet, hvad skylles det?, jeg glæder mig til at få likøren færdig. På forhånd tak MVH Johnna
Hej Johnna
Det kan ske at sukker og vand krystallisere ved afkøling. Du kan evt varme det op igen, inden det blandes med citronvodka og tilsætte lidt glukosesirup eller anden sirup. Mikset af forskellige typer sukker vil hindre krystalliseringen.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
✨ Wauv! ✨ – et flot billede 👌 Og så enkelt, det forekommer at lave likøren, med ganske få ingredienser :-)
Mange tusind tak! Det er så lækkert og hyggeligt med sådan en hjemmelavet lemonade 🍋