Limoncello


Her får I min opskrift på hjemmelavet Limoncello, den klassiske italienske citronlikør, som smager friskt og sødt og er virkelig god til sommerens cocktails.
Den hjemmelavede citronlikør smager enormt lækkert og så er det hyggeligt at lave. Likøren kan nydes som den er, i små glas med isterninger. Den er obligatorisk i den lækre cocktail limoncello spritz og er også meget anvendelig i søde desserter og som fx en glasur eller frosting til kager.
Det er nemt at lave sin egen limoncello.Når du presser citroner til fx en limonade eller citronkage, er det oplagt at lave en flaske citronlikør – limoncello – af citronskallerne. Man kan fylde citronskallerne på beholderen med vodka over en periode på 3 uger, og så samlet set bruge lidt ekstra citroner, da de ikke alle får lov at trække smag i hele perioden.
Prøv også: opskrift på limoncello Spritz >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 1 liter

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Limoncello
- 8 øko citron
- 70 cl vodka
- 1 dl citronsaft
- 350 g sukker
Skær den yderste millimeter af citronskallen af – brug fx en tyndskræller. Gå skallerne efter og skrab eventuel hvid hinde af den indvendige del af skallerne. Kom citronskallerne i et stort syltetøjsglas og hæld vodkaen over. Læg låg på og lad det stå på køkkenbordet i en uge. Hæld derefter gennem en sigte med et rent klæde i.
Kom citronsaft og sukker i en gryde og varm det langsomt op under omrøring – det skal ikke koge – til sukkerkornene smelter. Lad lagen køle ned og sigt lagen i syltetøjsglasset med den sigtede citronlikør. Rør det godt sammen.
Hæld på flaske og lad drikken trække smag i minimum 2 uger.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.