Macarons


De flotte franske makroner – macarons – er delikate, fine og lækre. Man kan lave dem i forskellige farver, med forskelligt fyld og i forskellige størrelse, alt efter smag og behag.
En perfekt bagt macaron er blank og flot hævet i overfladen. Den grove kant nederst på de fint buede macarons kalder man for fødder og det er her kagerne samles med det fyld man synes passer skøn til. Brug kagerne til nydelse og pynt på kager. De er også virkelig fine pakket i en lille æske som en sød spiselig gave.
Prøv også: min opskrift på saltkaramel >>
Arbejdstid 2 timer
Antal 80 stk.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Macarons
- Kakaomacarons - 40 stk
- 150 g mandelmel
- 20 g usødet kakao
- 125 g flormelis
- 110 g æggehvider
- 35 g vand
- 150 g sukker
- Farvede macarons - 40 stk
- 150 g mandelmel
- 150 g flormelis
- 110 g æggehvider
- 1 knivspids farvepasta
- 35 g vand
- 150 g sukker
- Fyld
- 1 dl saltkaramel
- Hindbærsmørcreme
- 100 g sukker
- 0,50 dl hindbær, saft
- 125 g smør, stuetempereret
- 1 æggeblommer
- 0,50 tsk frysetørret hindbær, pulver
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Kakao macarons
Sigt mandelmelet og kom mandelmel, kakao, flormelis, og præcis halvdelen af æggehviderne i en minihakker og kør til det er helt ensartet og fast i konsistensen.
Kom vand og sukker i en gryde og kog op til sukkerkornene er opløst og temperaturen når 118 grader. Mål med et sukkertermometer.
Pisk den anden halvdel af æggehviderne stive og pisk sukkersiruppen i lidt ad gangen til en flot blank marengs.
Vend marengsen nænsomt i en skål med mandelmassen, til det er helt ensartet og har et flot blankt udseende.
Kom i en sprøjtepose og sprøjt ud i runde cirkler på 3 cm i diameter på bagepapir. Sørg for at der er god plads mellem dem, da de flyder ud.
Lad kagerne lufttørre på bagepapir i 45 minutter og hiv dem over på en bageplade. Bag dem derefter i en forvarmet ovn ved 160 grader varmluft i cirka 10 minutter.
Lad dem køle af på bagepapiret på en rist, tag dem først af bagepapiret når de er kølet helt af.
Fyld dem, når de er kølet af.
Farvede macarons
Sigt mandelmelet og kom mandelmel, flormelis, og præcis halvdelen af æggehviderne i en minihakker og kør til det er helt ensartet og fast i konsistensen.
Kom vand og sukker i en gryde og kog op til sukkerkornene er opløst og temperaturen når 118 grader. Mål med et sukkertermometer.
Pisk den anden halvdel af æggehviderne stive og pisk sukkersiruppen i lidt ad gangen til en flot blank marengs og pisk pastafarve i.
Vend marengsen nænsomt i en skål med mandelmassen, til det er helt ensartet og har et flot blankt udseende.
Kom i en sprøjtepose og sprøjt ud i runde cirkler på 3 cm i diameter på bagepapir. Sørg for at der er god plads mellem dem, da de flyder ud.
Lad kagerne lufttørre på bagepapir i 45 minutter og hiv dem over på en bageplade. Bag dem derefter i en forvarmet ovn ved 160 grader varmluft i cirka 10 minutter.
Lad dem køle af på bagepapiret på en rist, tag dem først af bagepapiret når de er kølet helt af.
Fyld dem, når de er kølet af.
Hindbærsmørcreme
Kom sukker og hindbærsaft i en gryde og kog op, lad det koge uden låg til sukkeret smelter helt. Lad det køle ned til stuetemperatur.
Pisk smør og æggeblomme luftigt i en skål, hæld hindbærsukkersirup og frysetørret hindbærpulver i blandingen, mens der fortsat piskes kraftigt, til cremen er blød og ensartet.
Kom cremen i en sprøjtepose med lille, rund tylle, og sprøjt den ud på halvdelen af de lyserøde bunde. Læg de resterende bunde oven på.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Jeg fulgte opskriften til punkt og prikke og det er ikke macarons jeg har fået. Har lige forsøgt igen. Uden held. Øv. Jeg er ikke novice ift bagning men det er jeg ift macarons, og opskriften mangler nok begynder vinklen. Fx hvordan man folder meringuemassen i mandelmassen uden klumper og hvornår har man blandet nok. Jeg tænker det er der jeg har fejlet da min anden dej var anderledes end den første.
Hej Solveigs mor,
Når jeg nok på et tidspunkt går i gang med at lave opskriftsvideoer igen, så må jeg lige notere denne på listen, det er næsten nemmest nogle gange at vise det på en video.
Jeg vender det sammen til det er helt ensartet og er en flot blank masse. Det tager lidt tid og er nemmest i en stor skål og med en god dejskraber.
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine!
Nu du skriver hindbærsaft, hvordan mener du så hindbærsaft? Som i saft fra en hindbær (altså maste hindbær so to speak) eller mener du saft med hindbær smag? Bare for at være helt sikker inden jeg kaster mig ud i det 😁
Hej Adrielle
Det er koncentreret hindbærsaftevand.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hvor køber du hindbær saft og frysertørret pulver?
Hej Julie
Hindbærsaft i supermarkedet og frysetørret pulver kan indimellem fåes i større supermarkeder med stort kagepyntsortiment, og ellers online
God fornøjelse
Kh Ann-Christine