Pastasalat med dilddressing, ærter og asparges


Opskrift på sommerlækker pastasalat med dilddressing, ærter og asparges.
En frisk og velsmagende måltidssalat, som kan serveres som en hovedret – tilføj evt tilberedt kylling eller varmrøget laks – eller som en del af en buffet, et sammenskudsgilde eller som tilbehør til grillet kylling, grillspyd eller andet lækkert.
Pastasalater er så lækre til både aftensmad og frokoster og hvis der er en rest tilbage, så er det også altid et hit i madpakkerne.
Jeg har serveret denne pastasalat flere gange i forsommeren, og selv om asparges nu ikke længere er i sæson, så vil jeg lige dele den med jer.
Prøv også: flere opskrifter på pastasalat >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Pastasalat med dilddressing, ærter og asparges
- 400 g frisk tortellini
- 150 g broccoli, i små buketter
- 250 g grønne asparges, skåret i mindre stykker
- 250 g frosne ærter
- 75 g rucola
- 1 håndfuld frisk dild, grofthakket
- Dildressing med citron
- 1,50 dl cremefraiche 18 %
- 1 spsk mayonnaise
- 1 tsk dijon sennep
- 0,50 tsk sukker
- 1 håndfuld frisk dild
- 1 øko citron, fintrevet skal og en smule saft herfra
- salt og friskkværnet peber
Rør dilddressingen sammen og smag den godt til med salt, peber og evt mere citronskal.
Kog pastaen i en gryde efter anvisningen på emballagen. Skyl pastaen med koldt vand, så kogningen stopper og vend pastaen med halvdelen af dilddressingen.
Kog en anden gryde op med letsaltet vand og kom broccoli i det kogende vand. Kog i ét minut. Kom asparges og ærter i gryden, vent 30 sekunder og hæld derefter straks vandet fra. Lad grøntsagerne dryppe godt af i en sigte, mens de køler helt af.
Vend de afkølede grøntsager med tortellini, rucola og anret i en skål med rucola og resten af dilddressingen fordelt over. Drys med lidt frisk dild, inden servering.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.