Råsyltede rabarber
Råsyltede rabarber er virkelig lækre. De er både syrlige og søde og er skønne i salater og som tilbehør til grillet kylling med mormorsalat. De skønne rabarberstykker smager skønt til både det salte og det søde køkken. Spis dem fx på morgenyoghurten eller til vaniljeis og koldskål.
Hvor pink og lyserøde rabarberstykkerne bliver kommer helt an på hvor meget rød farve der er i rabarberstænglerne. Er de mere grønne i farven, så vil de råsyltede rabarbere blive mere brunlige i glasset. Det gør ingen forskel for smag eller kvalitet.
Prøv også: min skønne opskrift på koldskål >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 1 glas
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Råsyltede rabarber
- 10 stængler rabarber
- 3 dl vand
- 3 dl æblecidereddike
- 300 g sukker
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Gør rabarberne grundigt rene og skær dem i skiver af 1,5 cm.
Kom rabarbertern i et skoldet rengjort glas.
Kog vand, æblecidereddike og sukker op i en gryde og lad det koge til sukkerkornene er smeltet.
Hæld den kogende varme sukkerlage over rabarberne.
Sæt låg på og lad det trække i mindst 3 dage i køleskab.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej Ann-Christine,
Jeg istemmer mig det store kor af mennesker, der ofte bruger dine opskrifter og som finder kæmpe inspiration hos dig! 😊
Jeg er lidt en novice i alt der hedder (rå)syltning og det er måske et dumt spørgsmål, men hvis man sætter låg på direkte efter at have hældt den næste kogende lage over rabarberne, risikerer man så ikke at glasset eksploderer?
Mange venlige hilsner
Britt
Hej Britt
Mange tusind tak for din søde hilsen, jeg er rigtig glad for du har glæde af mine opskrifter! ♡
Jeg har ikke oplevet problemer med det, men ellers lad det evt blot stå et par få minutter og set derefter låg på.
Kh Ann-Christine
Kan ikke tåler æble og pære, hvad kan man så bruge ?
Du kan bruge andre frugt eddiker eller vineddike
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Angående oxalsyreindholdet, så viser forskellige undersøgelser lidt forskelligt, men jeg har ikke fundet nogen endnu der viser at vinrabarber/jordbærrabarber har lavt indhold af oxalsyre. Måske middel? Se f.eks. tabellen her
Rumpunen, K., & Henriksen, K. (1999). Phytochemical and morphological characterization of seventy-one cultivars and selections of culinary rhubarb (Rheum spp.). The Journal of Horticultural Science and Biotechnology, 74(1), 13–18. doi:10.1080/14620316.1999.11511064
Tak i øvrigt for nogle gode opskrifter. Putter du æblecidereddike i på grund af smagen? Det forekommer mig at rabarberen normalt vil have (æble)syre nok i sig selv.