Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/raasyltede-rabarber/ Festmad Forår, Salat, Sommer, Tilbehør Aftensmad, Vegetar

Råsyltede rabarber

Råsyltede rabarber er virkelig lækre. De er både syrlige og søde og er skønne i salater og som tilbehør til grillet kylling med mormorsalat. De skønne rabarberstykker smager skønt til både det salte og det søde køkken. Spis dem fx på morgenyoghurten eller til vaniljeis og koldskål.

Hvor pink og lyserøde rabarberstykkerne bliver kommer helt an på hvor meget rød farve der er i rabarberstænglerne. Er de mere grønne i farven, så vil de råsyltede rabarbere blive mere brunlige i glasset. Det gør ingen forskel for smag eller kvalitet.

Prøv også: min skønne opskrift på koldskål >>

PT20MPT20M1

Råsyltede rabarber

Tid i alt20 min.
Arbejdstid20 min.
Holdbarhed1 måned
Antal1 glas
Ingredienser
  • 10 stængler rabarber
  • 3 dl vand
  • 3 dl æblecidereddike
  • 300 g sukker
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Gør rabarberne grundigt rene og skær dem i skiver af 1,5 cm.

Kom rabarbertern i et skoldet rengjort glas.

Kog vand, æblecidereddike og sukker op i en gryde og lad det koge til sukkerkornene er smeltet.

Hæld den kogende varme sukkerlage over rabarberne.

Sæt låg på og lad det trække i mindst 3 dage i køleskab.