Valdemarsro
https://www.valdemarsro.dk/wp-content/themes/valdemarsro16/assets/img/header-logo.png
Ann-Christine Hellerup Brandt
https://www.valdemarsro.dk/rakost-med-rodbede/
Familiefavoritter
Madpakker, Nem Hverdagsmad, Salat, Tilbehør Aftensmad, Vegetar
Opskrift
Råkost med rødbede


Som en del andre børnefamilier spiser vi jævnligt råkostsalat herhjemme.
Vi elsker den klassiske råkost med gulerødder, friskpresset appelsinsaft, rosiner og nødder og den lækre råkost er akkurat lige så lækker med rødbeder og æbler. Herlig frisk og en favorit hos børnene.
Jeg kommer gerne lidt mandler i, men det er helt valgfrit. Hvis man har lyst kan man alternativt bruge solsikkekerner, sesamfrø eller helt undlade.
Prøv også: min opskrift på lækre saftige græskarboller >>
PT5MPT5M4
Rødbede råkost salat med æbler
Tid i alt5 min.
Arbejdstid5 min.
Holdbarhed3 dage
Antal4 pers.
Ingredienser
- 3 rødbede, skrællede og groftrevet
- 2 æble, skåret i tern
- 1 håndfuld mandler, ristede og grofthakkede
- 3 spsk ribssaft, eller anden rød saft
- 1 nip salt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde
Vend det hele sammen og smag til med salt og peber
Næringsindhold

Pr. 100 g
Energi
xxxx
(xxx kcal)
(xxx kcal)
Fedt
xxxx gram
Kulhydrat
xxxx gram
Protein
xxxx gram
Pr. pers.
Energi
xxxx
(xxx kcal)
(xxx kcal)
Fedt
xxxx gram
Kulhydrat
xxxx gram
Protein
xxxx gram
Total
Energi
xxxx
(xxx kcal)
(xxx kcal)
Fedt
xxxx gram
Kulhydrat
xxxx gram
Protein
xxxx gram
Den ser virkelig lækker og smagfuld ud! Må gemme opskriften :)
Den bliver vist en fast del af tilbehørsmenuen herhjemme ;)
Det er nemlig lækkert. Min mor lavede altid råkost med rødbede, da jeg var barn og det smager skønt og så kan det næsten ikke blive sundere….
Jeg er virkelig vild med rå rødbede!
Lyder rigtig lækkert, men hvor kan jeg finde rødbeder på denne årstid
Ja, det er nok lidt udenfor sæson. Jeg fandt nogle små fine øko i Brugsen.
Er helt vild med denne opskrift. Har lavet den et par gange som aftensmåltid. Har blandet ris og kylling i for at gøre det mættende. Men helt vildt lækkert som efterårsmad!
Det lyder da også virkelig som en toplækker variant – det skal jeg prøve!
Tak for tippet :)
Lyder lækkert. Den røde saft? Er det fra rødbedden du mener?
Det er sød saft, ofte har jeg om efteråret lidt hjemmelavet ribs, solbær eller anden saft til at stå. Hvis du ikke har rød saft, så kom måske en lille klat honning i, æblejuice eller undlad det helt. Det smager dejligt uanset.
Hej
har fået købt mig en MEEGA lækker Kenwood køkken maskine, og vil gerne bruge den foodprocessor der hørte med der til, til at rive rødbederne. Men tør ikke helt, da jeg er bange for om farven fra rødbederne måske smitter af på den plastik skål de bliver revet i, og evt ikke kan vaskes af igen.
Har du nogle erfaringer med sådan noget?
Hej Sarah,
Jeg har også en snittefunktion til min køkkenmaskine, den er i hvid plast og den tager en smule farve fra rødbeder. Det er ikke meget og hvis jeg vasker den med det samme, så er det nogenlunde til at få helt af.
Jeg plejer at bruge en skål til at rive i, som er i porcelæn – den hører ikke til maskinen dog.
Kh AC
Hvor mange personer vil du sige opskriften er til hvis det er som tilbehør?
Vi er vilde med den – så herhjemme passer den til 4 personer :)