Ramsløgssalt


Ramsløgssalt er en lækker kryddersalt som er nem at lave selv med forårets ramsløgsblade. Den lækre hvidløgsduftende grønne salt er lækker at drysse over salater, rejemadder, blødkogt æg og alt andet godt hvor man gerne smager til med et drys salt.
Udover at man kan bruge ramsløgssalt som alm bordsalt, så kan det også bruges i madlavning til det salte køkken, hvor man vil bruge salt i retter som gerne må få et strejf af den lækre hvidløgsmag, som er så karakteristisk for ramsløg.
Prøv også: opskrifter med ramsløg >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 1 glas

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Ramsløgssalt
- 50 g ramsløg
- 150 g salt
Skyl ramsløgsbladene og lad dem tørre på et rent klæde. Kom ramsløg og salt i en minihakker eller blender og kør til ramsløgsbladene er helt findelte.
Bred saltblandingen ud på en bageplade med bagepapir og bag i ovnen ved alm over/undervarme ved 50 grader i 1-2 timer, til det er helt tørt. Rør det igennem et par gange undervejs. Lad det køle af og kom på glas.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Kan man lave kryddersalt med andre ting end ramsløg?
Mvh Majbrith Kris
hej Majbrith Kris
Ja, det kan man sagtens. Rosmarin, ramsløg, timian er fx meget velegnet og det samme med andre grønne krydderurter.
Næste gang du er i en delikatesse forretning, så gå evt på opdagelse i deres udvalg af kryddersalte, så får du mange gode ideer og du kan bruge samme fremgangsmåde med det som ved denne ramsløgssalt.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej
Har lige plukket ramsløg og ville lave salt efter din opskrift-tænkte som du skrev at jeg kunne bruge eftervarmen efter jeg lige havde bagt boller- men ups det kunne jeg ikke salten blev brændt helt på- så nu er jeg i gang med en ny portion
Hej Susanne
Hvor ærgeligt. Var ovnen meget varm?
Det fungerede fint i min ovn, men ellers må du lige lade lågen stå åbne et par minutter inden du sætter det ind og derefter sætte temperaturen derefter på de 50 grader.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej
hvor mange grader indstiller du ovnen på til tørring af ramsløgsalt?
50 grader, det er fluks opdateret :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine