Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/risotto-med-aerter/

Risotto med ærter og mynte

Risotto med ærter og mynte er en nem og lækker vegetar risotto, som lige nu hvor de første ærter er plukkemodne og mynten vælter ud over krukkernes kanter.

Kom også gerne lidt grønne asparges i retten, det vil være et herligt lille twist på opskriften.

Det er en rigtig skøn sommerrisotto, som sagtens kan spises alene og udgøre det herligste måltid, som føles ekstra vagant og luksuriøst, men som i virkelighed faktisk er en helt okay budgetvenlig spise – når man bruger sæsonens friske råvarer.

Prøv også: min opskrift på ovnbagte grøntsager >>

PT40M

Risotto med ærter og mynte

Tid i alt40 min.
Arbejdstid25 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 1 løg, finthakket
  • 375 g risotto ris
  • 1 l grøntsagsbouillon
  • 1 dl hvidvin, (kan erstattes med grøntsagsboullion)
  • 50 g parmesan, friskrevet
  • 1 håndfuld frisk mynte
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 400 g friske ærter, med bælg (gem nogle til anretning)
  • 1 øko citron
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk smør
  • salt
  • Til servering
  • 1 håndfuld frisk mynte
  • ærtespirer
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Sauter løg og hvidløg i en gryde med lidt olie og smør til løgene bliver klare og bløde, kom derefter ris, hvidvin og 2 dl grøntsagsboullion i gryden og rør rundt til risene har absorberet væden. Tilsæt lidt efter lidt mere grøntsagsboullion til risene er perfekt møre og lækre. Bælg samtidigt ærterne

Rør friskrevet parmesan, mynte, basilikum, friskrevet citronskal, citronsaft i risene og smag til med salt og peber, samt evt. ekstra citronsaft.

Tag gryden af varmen, rør ærterne i og server på tallerkener med ærtespirer, et drys friske ærter og lidt mynte.