Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/rodfrugter/ Salat Tilbehør Aftensmad, Vegetar

Stegte rodfrugter med pære og mynte

Den her rodfrugtemix bliver I altså næsten nødt til at prøve!

Så simpel og nem en opskrift med stegte rodfrugter, pære og bacon, som bare smager helt vildt fantastisk.

Blandede rodfrugter, det er bare at bruge dem man allerbedst kan lide. Nogle smager mere igennem end andre – fx knoldselleri og pastinakker – og man kan bruge lige dem man allerbedst kan lide. Jeg har brugt almindelige kartofler og sødekartofler. Derudover har jeg tilføjet lækre farvede gulerødder i orange og mørkerøde farver, lidt majroer og lidt rødbede. Det bliver stegt sprødt og mørt, men stadig med bid på panden, og så bliver retten helt vidunderlig lækker og frisk, når der serveres pære i tern og finthakket mynte til.

PT20MPT20M1

Stegte rodfrugter med pære og mynte

Tid i alt20 min.
Arbejdstid20 min.
Antal1 pers.
Ingredienser
  • 100 g kartoffel, skrællet og skåret i tern
  • 70 g sød kartoffel, skrællet og skåret i tern
  • 70 g gulerod, skrællet og skåret i tern
  • 60 g rødbede, eller majroer, skrællet og skåret i tern
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 skiver bacon, (kan undlades)
  • 0,50 pære, i tern
  • 4 stængler frisk mynte, bladene herfra
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Steg bacon skiverne sprøde og sæt dem til siden, kom olie på panden, sæt temperaturen til  middelvarme og kom så først kartoflerne på panden og steg dem i 10 minutter. Vend jævnligt.

Når kartoflerne er halvvejs færdige, tilsættes resten af rodfrugterne på panden og det steges videre sammen til kartoflerne er helt møre inden i og lidt sprøde uden på. Vend jævnligt med en paletkniv eller ved at ryste panden.

Anret på tallerkener med mynte og pære i tern, og knust sprød bacon.

Spis som den er, server et spejlæg til eller brug retten som tilbehør til et godt stykke kylling, oksekød eller svinekød.