Snickerskugler
Snickerskugler er en skøn variant af de dejlige dadelkugler, som her får smagsløgene til at juble med en smag af peanuts, kakao, chokolade og de skønne medjooldadler, som har de herligste karameltoner.
Resultatet er dadelkuglernes udgave af en lækker snickers chokoladebar.
De egner sig glimrende til at komme i fryseren – men frys dem endelig inden de overtrækkes med chokolade, da chokoladen bliver kedelig efter optøning.
Prøv også: opskrift på raw müslibar >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 16 stk.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Snickerskugler
- 175 g medjool dadler
- 50 g peanutbutter
- 30 g usødet kakao
- 10 g kakaonibs
- 75 g saltede peanuts
- Til overtræk og pynt
- 100 g mørk chokolade, finthakket
- 15 g saltede peanuts, finthakkede
- 10 g kakaonibs
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom peanutbutter, dadler og kakao i en foodprocessor og kør til det er en lækker ensartet masse. Kør tilsidst hurtigt peanuts i, men uden de bliver helt fintdelt, man må gerne kunne se peanutsstykkerne.
Rør kakaonibs i og tril snickerskugler til mundrette kugler
Chokoladeovertræk
Temperer chokoladen ved at smelte den ene halvdel i et vandbad, tag af varmen og rør den anden halvdel af chokoladen i.
Dyp kuglerne i chokoladen, drys med peanuts og kakaonibs og lad dem størkne på bagepapir.
Planlægger at lave dem her for min kæreste i morgen. NØJ jeg tror hun bliver glad.
Tak for endnu en god opskrift Ann-Christine. Ved ikke hvor mange mandlige læsere du har, men jeg følger hvertfald altid trofast med HVER gang du ligger en ny opskrift op:)
Rasmus
Hvor er det dejligt at høre, Rasmus.
God weekend til dig :)
Hej Ann-Christine
Hvor køber du kakaonibs henne?
Jeg køber dem i helsekostforretninger eller online :) De er ret drøje i brug og også gode i granola, som pynt på kager mv.
Ja de fik så ikke liv at ligge længe??
Har et hjem med unge mennesker som sætter pris på sunde lækkerier…såååå haps haps haps
Hvor er det dejligt at høre :)
Kh AC
Jeg lavede dine snickerskugler i går… hold nu op. Jeg er så begejstret! Det er noget af det bedste jeg har smagt længe.
Tak for opskriften<3
Tak for alle dine gode opskrifter og indslag. Jeg følger troligt med :-)
Hvor er det godt at høre, tusind tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften ♡
Kh Ann-Christine
Hold. Nu. Op.! Endnu en genialitet fra din side! :-) Har allerede lavet dem to gange. Familien kan slet ikke lade dem være, og jeg har haft dem med til min yndlingskollega, der sætter uendelig stor pris på dem! Nu er jeg nødt til at lave endnu en (dobbelt) portion, så både familie og kolleger kan blive forkælede :-) I love it! Tusind tak for den bedste madblog – jeg bruger konsekvent dine opskrifter til alt, og de lykkes altid til perfektion!
Hvor er det skønt at høre at I er vilde med dem ♡ – og er glade for mine opskrifter!
Tusind tak for din søde hilsen
Rigtig skøn dag til dig og din familie
Kh AC
Super lækre! Og det kommer fra en, der ikke er helt pjattet med dadelkugler, fordi de tit bliver meget søde.
Hvis man har glemt at købe alm. chokolade til at overtrække med, kan jeg nævne, at sådan noget orange-chokolade virker fint ;-)
Hvor er det skønt at høre! Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften ♡
Kh AC
Hej. Hvor kan man mon købe medjool dadler? :-)
Jeg køber dem selv i superbrugsen eller føtex
Kh AC
Jeg er i gang med at lave dadelkugler, men jeg synes, det er svært at hakke / blende massen … som om det er for tørt. Hvad gør jeg mon forkert?
Det kan være dadlerne der bruges, som er tørrede. Har du en foodprocessor, så prøv om den kan klare det.
Kh AC
Medjool dadler???
Kakaonibs???
Hvad er det og hvor kan det købes?
Kakaonibs har jeg skrevet om her: https://www.valdemarsro.dk/tag/kakaonibs/ og medjool dadler er friske saftige dadler som kan købes i de fleste supermarkeder i frugt/grøntafdelingen :)
Hej!
Jeg har desværre ikke en foodprocessor. Kan man bruge noget andet? En blender måske?
Hvis din blender kan klare det …
prøv med en smule af gangen og start med de tørre ingredienser, og arbejd så dadler i lidt efter lidt.
Tak!
Kan man mon fryse dem, hvis man endnu ikke har dyppet dem i chokolade ?
Ja, se også indledningen til opskriften :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Ser superlækre ud. Kan man bruge callebaut sjokoladeknapper istedet for cacoinibs?
Ja, det smager også dejligt :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Bør man opbevare dem i køleskab eller på køkkenbordet? (Ikke overtrukket med chokolade endnu)
Begge dele kan fungere, jeg plejer at opbevare dem på køl eller frys.
Kh Ann-Christine
Det lyder som en god opskrift! Men du anbefaler Medjoul-dadler og jeg vil helst undgå at købe israelsk for tiden. Ved du hvor man kan få nogle ikke-israelske?
Mvh Marie
Hej Marie
De er så lækre!
Jeg er ikke opdateret på, i hvilke butikker man kan købe medjoul dadler fra de forskellige lande, der eksportere netop disse dadler til Danmark. Prøv evt at kigge rundt i forretningerne, grønthandlerne eller se om du kan finde dem online.
Kh Ann-Christine