Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/spicy-ginger-sirup-en-perfekt-ledsager-til-latte-og-chai/ Sirup

Spicy Ginger Syrup – En perfekt ledsager til latte og chai

Jeg fik en dejlig lille krydderisamling af min mor i en lækker decembergave. Blandt dem var den skønne ‘Pebernødder Cookie Spice’ fra Mill & Mortar, som laver lækre krydderier  i særklasse. Krydderiblandingen blev brugt  til pebernødder i december, til spicy dadelkugler i januar og her i februar har jeg igen haft fat i det skønne krydderi og har lavet en hot sirup med masser af smag! Hvis man behøver ikke Cookie Spice for at lave denne ingefærsirup, jeg har nemlig lige omformuleret opskriften og skilt krydderierne ad, så man kan tilføje dem enkeltvis.

Jeg drypper et par dråber ingefærsirup i min kaffe, kommer en smule i min chai latte og et par teskefulde på min morgengrød. Det er desuden også en ret fantastisk ledsager til de søde bananpandekager.

PT20MPT5M1

Ginger Spicy Sirup

Tid i alt20 min.
Arbejdstid5 min.
Holdbarhed2 uger
Antal1 portion
Ingredienser
  • 135 g sukker
  • 2,50 dl vand
  • 1 spsk glukosesirup
  • 1 spsk stødt ingefær, eller tynde skiver frisk ingefær (ca 10g)
  • 1 knivspids sort peber, friskkværnet
  • 0,50 tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk kanel
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Kom det hele i en gryde og kog op.

Lad det koge i omkring 15-30 minutter.

Tag derefter en sirupstest: en halv tsk sirup tages op og køler af, hvorefter det kan fornemmes om det skal have længere tid på varmen.

Hvis det skulle blive for tykt – tricket virker også efter det er kølet af i køleskabet – så koges det bare igen med lidt mere vand tilsat.

Opbevares på køl og smager helt vildt lækkert i en latte, chailatte eller på morgengrøden