Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/laks-smoersauce/

Laks med hvidløg og citron smørsauce

Lækre laksebøffer og laksefilet er blandt fiske-favoritterne herhjemme – og denne version af laks med hvidløg og citron smørsauce er virkelig både nem, lækker og lynhurtig at tilberede.

Selv om laks jo smager noget så lækkert som den er – så er det alligevel rart med små justeringer til tilberedningen, så den alligevel bliver en anelse varieret. Prøv derfor også et par af vores andre favoritter, nemlig laks med sprød sesam og laks på grill med citron.

Hvis man ikke lige er til kapers, så kan man snildt undlade de små grønne størrelser i retten – den er super lækker uden også.

Vi serverer den med ris eller med kartofler, skåret ud til ovnbagte fritter, og en dejlig grøn salat til.

PT20M

Laks med hvidløg- og citron smørsauce

4 pers.    20 min.
4 pers.
Ingredienser
  • 4 laksefiletter
  • Salt og friskkværnet peber
  • 2 tsk. olivenolie
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 1 spsk kapers (kan evt undlades)
  • ½ dl. grøntsagsboullion (fx herbamara)
  • 1 økologisk citron, saft og lidt revet skal
  • 25 g smør
  • 2 spsk. finthakket persille eller frisk oregano
Udskriv opskrift
20 min.
Fremgangsmåde

Krydr laksefiletterne med salt og peber og bag dem i en forvarmet ovn på et fad med bagepapir ved 175 grader i ca. 12-15 minutter (lidt afhængig af størrelsen, så hold øje med dem, de må endelig ikke få for meget!)

Smørsauce med citron og hvidløg.

Kom olie og hvidløg i en gryde og sauter hvidløgene under svag-mellem varme til de bliver bløde. Tilsæt kapers og grøntsagsboullion, lidt revet citronskal og citronsaft og lad det simre, til det er kogt ind til ca halv mængde. Pisk smør i og sæt saucen til side.

Anret laksefiletterne på et fad, hæld smørsaucen over og drys med finthakket persille/oregano.