Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/laks-sesam-citron/

Laks med sesam og citron

Laks med sesam panering, frisk citron og et grønt drys dild er en virkelig dejlig måde at spise de skønne laksefiletter på.

Vi spiser gerne laksefilet til aftensmad et par gange om måneden – det er bare sådan et stykke taknemmeligt fisk at tilberede, som altid bliver virkelig lækkert. Sesampanering er super nemt at lave og giver en sprød skorpe, som også børnene er meget begejstret for.

Inde bag den sprøde skorpe er laksen mør og saftig og helt perfekt tilberedt.

Vi har de fineste korianderblomster i haven lige nu og jeg synes de er så pæne som pynt på salater og andre retter – men dem undlader man bare hvis man ikke har. Frisk dild ligeså, det smager skønt, men det går også fint uden.

PT20M

Laks med sesam og citron

4 personer    20 min.
4 personer
Ingredienser
  • 4 laksefiletter
  • 4 spsk sesamfrø
  • salt og peber
  • 1 citron, øko
  • 1 tsk smør+ 1 spsk olivenolie
  • frisk dild og evt frisk koriander
Udskriv opskrift
20 min.
Fremgangsmåde

Riv en lille smule citronskal med et fint rivejern, og bland citronskal, salt og peber sammen med sesamfrø.

Vend laksefiletternei sesamblandingen og steg dem med skindsiden nedaf på mellem varme på en pande med smør og olie – cirka 15 minutter på skindsiden og tilsidst cirka 3-5 minutter på den anden side. Hold øje med dem, da stegetiden afhænger af størrelsen på laksefiletterne.

Server med citronskiver, frisk dild og evt frisk koriander med korianderblomster på.