Saltkarameller – flødekarameller


Hjemmelavede saltkarameller er så lækre og virkelig hyggelige at lave.
Bløde, søde og med en overraskende saltsmag, som smelter perfekt sammen med den søde flødekaramelsmag. Tænk at man kan lave så skønt og lækkert hjemmelavet slik med få ingredienser.
Jeg bruger også gerne flødekarameller til konfekt, hvor jeg skærer den i små stykker og ruller i marcipan eller til at komme i vanijeis om sommeren.
Prøv også: min opskrift på havregrynskugler >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 40 stk.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Saltkarameller
- 5 dl piskefløde
- 250 g sukker
- 120 g glukosesirup
- 1 spsk flagesalt
Kom piskefløde, sukker og glukosesirup i en stor gryde og kog det op. Lad det koge i 35-45 minutter. Mens karamellen koger vil det bruse meget op, så sørg for at der er god plads i gryden.
Rør indimellem i gryden, men ikke for ofte. Når karamelmassen slipper bunden og har en tyk og sej konsistens, samt en temperatur på 120 grader er den færdig.
Drys salt i, rør det rundt og hæld karamelmassen i en beholder på cirka 16×16 cm, foret med bagepapir.
Lad karamellen stå på køkkenbordet og køle af i mindst 3 timer og skær karamellerne ud i den størrelse du ønsker.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Kan man lave chokoladekarameller fra samme opskrift?
Hej Brit
Tænker du på at overtrække dem med chokolade eller komme chokolade i selve karamellen?
Kh Ann-Christine
Jeg elsker dine bløde flødekarameller, men jeg får et lag fedt (fra fløden) ovenpå de stivnede karameller. Hvordan undgår jeg det?
Hej Anne-Mette
jeg har ikke prøvet det, så jeg er lidt i tvivl om hvad det skyldes eller hvordan du lige kan undgå det.
Er det på en måde, så det blot kan tørres af, fx med køkkenrulle?
Kh Ann-Christine
Hej
Jeg har købt fløde på tilbud, kan jeg fryse det ned og bruge det senere?
Hej Robert
Det kan du sagtens. Den optøede fløde egner sig ikke så godt til at blive piskes. Men i alle andre retter kan den fint bruges.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Tak for svar
Jeg har også prøvet at bruge etisk olie (2,5 ml) fra Urtegården, men syntes at karamellerne bliver for bløde. Kan det være på grund af olien?
Vh Robert
Hej Robert
Ja, det kan det godt, prøv at give dem en smule længere tid næste gang :)
Kh Ann-Christine