Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/spidskals-tzatziki/ Efterår Forår, Græsk, Nem Hverdagsmad, Påskefrokost, Salat, Sommer, Tilbehør Aftensmad, Vinter

Spidskål tzatziki

Spidskålstzatziki er virkelig lækkert og en skøn ret som tilbehør til rigtig mange retter, hvor man ellers vil servere en almindelig klassisk tzatziki.

Jeg kan rigtig godt lide at spise kål og det udgør en stor del af basiskosten i vintermånederne. Gerne rå i fine tynde strimler vendt i en god dressing, let sauteret, dampet eller som her, hvor kålen drysses med salt og trækker væde i nogle timer. Jeg servere spidskålstzatziki som tilbehør til frikadeller, til fyld i tortilla med laks, boller i karry, osv.

PT60MPT15M4

Spidskål tzatziki

Tid i alt60 min.
Arbejdstid15 min.
Holdbarhed3 dage
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 1 spidskål, finthakket
  • 1 spsk salt
  • 2 dl græsk yoghurt 10 %, eller drænet yoghurt naturel
  • 2 fed hvidløg, presset
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Kom den snittede spidskål i en skål og drys salt over.

Vend godt rundt og lad den saltede kål stå og trække i 30 minutter.

Masser den saltede kål med hænderne og vrid al overskydende væde fra, og lad den dryppe godt af i en sigte.

Rør drænet yoghurt, presset hvidløg og peber sammen.

Vend rundt i spidskålen og server som tilbehør.