Stenbiderrogn på spinatblinis

stenbiderrogn_valdemarsro

Stenbiderrogn er et sandt forårstegn – og det på trods af at vi vågner til en snedækket have i dag – og den friske lækre nordiske kaviar, er en spise som vi ser frem til hvert forår. Fuldstændig på samme måde, som man kan glæde sig til at at se årets første vintergæk.

I fredags fejrede vi, at det var weekend med hjemmelavede blinis med spinat, frisk stenbiderrogn og kold hvidvin. Det er de små ting, der gør det hele så dejligt og det bliver næsten ikke bedre end det!

I får lige min opskrift på de skønne spinatblinis. Jeg har desuden tilføjet lidt grahamsmel i år og synes det klæder de lækre blinis, som får lidt mere bid og giver en fin kontrast til den fine rogn. Vi havde jo desværre ikke lige frisk dild, men det kan helt sikkert anbefales …

blinis-med-spinat

Spinatblinis med stenbiderrogn – passende til 4 personer

  • 3 dl mælk
  • 80 gram frisk spinat
  • 1/4 pakke gær
  • 150 g boghvedemel
  • 100 g grahamsmel
  • 50 g hvedemel
  • 2 æg
  • 1/2 tsk. salt
  • Smør – til stegning

Serveres med: stenbiderrogn (300 g) cremefraiche, finthakkede rødløg og frisk dild.

Sæt en gryde med ½ liter vand i kog. Kom spinaten i gryden og kog i 30 sekunder, tag spinaten op i en sigte og pres vandet fra. Lad det køle lidt af og hak den fint.

Lun mælken lidt og rør gæren ud i den lune mælk. Pisk boghvedemel, hvedemel, grahamsmel salt og æggeblommerne i dejen og kom spinaten i. Lad dejen hæve med et rent viskestykke over i ca. 30 min.

Pisk æggehviderne stiv og vend den forsigtigt i dejen.

Varm smøret på en pande ved medium varme og kom små klatter dej på med en spiseske. Vend dem efter et minut eller to – eller bare når de er lækkert gyldne.

De færdige blinis anrettes med stenbiderrogn, lidt hakkede rødløg, en klat creme fraice og frisk  dild. Vi havde desværre glemt at købe dild – men den gør lige det sidste!

stenbiderrogn-i-skaal

Print Friendly
Relaterede indlæg:
Dette indlæg blev udgivet i Opskrifter og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

14 Kommentarer til Stenbiderrogn på spinatblinis

  1. hvadskalvibage skriver:

    Fordelen ved I havde glemt at købe dild, er jo at I nu er nødsaget til at gentage menuen mindst en gang til – nu med dild :-)

  2. Sine skriver:

    Uhmmm det ser lækkert ud.. Måske man skulle lave en lille forret en af dagene.. :D

  3. Anna Lynge skriver:

    Kære Ann-christine.
    Jeg faldt over din blog, da jeg skulle lave havregrynskiks. De er i øvrigt et kæmpe hit herhjemme, med min hindbær/jordbær marmelade.
    Vi nyder alle at følge dine lækre sager!
    Ha’ en herlig mandag aften.
    De bedste hilsner fra Anna

  4. Dikte Post skriver:

    Byggryn i stedet for boghvede til er et rigtig fint alternativ til blinisene… :)

  5. Berit Christiansen skriver:

    Hej
    Først vil jeg sige dig tak for en super inspirerende hjemmeside, med lækre opskrifter og flotte fotos.
    Jeg har flere gange, med succes, brugt dine opskrifter :-)

    Ps : Ved du godt, at dit foto med Stenbiderrogn med spinatblinis, bliver brugt på en anden hjemmeside, hvor indehaveren siger hun har rettighederne på opskriften(ikke den samme som din) og foto ???

    • Hej Berit,
      Tusind tak for dine søde komplimenter! Det er jeg virkelig glad for at du synes og for at du kan bruge mine opskrifter :)

      -og nej, det vidste jeg ikke. Vil du sende mig et link? Evt på mail: mail @valdemarsro punktum dk

      Kh Ann-Christine

  6. Britta skriver:

    Tak for inspirationen til blinis med stenbiderrogn.
    Hvor køber du fisk i Århus?

    Vh og god dag.

    • Ann-Christine skriver:

      Som regel er det Martin der køber fisk med hjem. Enten fra fiskehandleren på havnen eller fra Salling.
      Kh AC

  7. Sarah skriver:

    Hejsa
    Sikke en skæn blog, jeg er en trofast læser!
    Hakker du ikke spinaten i smadder? Jeg tænker den vil trække nogle store klumper dej ellers

    • Ann-Christine skriver:

      Hej Sarah,
      Tusind tak!
      Jo jeg hakker dem og det kunne jeg da godt lige have skrevet ;) Det er opdateret og tak for at du lige gjorde mig opmærksom på det – for du ahr da helt ret!
      Kh AC

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>