Gå til forsiden
Menu

Stenbiderrogn på spinatblinis

25. februar 2013 – Kategori: Opskrifter

stenbiderrogn_valdemarsro

Stenbiderrogn er et sandt forårstegn – og det på trods af at vi vågner til en snedækket have i dag – og den friske lækre nordiske kaviar, er en spise som vi ser frem til hvert forår. Fuldstændig på samme måde, som man kan glæde sig til at at se årets første vintergæk.

I fredags fejrede vi, at det var weekend med hjemmelavede blinis med spinat, frisk stenbiderrogn og kold hvidvin. Det er de små ting, der gør det hele så dejligt og det bliver næsten ikke bedre end det!

I får lige min opskrift på de skønne spinatblinis. Jeg har desuden tilføjet lidt grahamsmel i år og synes det klæder de lækre blinis, som får lidt mere bid og giver en fin kontrast til den fine rogn. Vi havde jo desværre ikke lige frisk dild, men det kan helt sikkert anbefales …

Udskriv opskrift

Spinatblinis med stenbiderrogn

  • 3 dl mælk
  • 80 gram frisk spinat
  • 1/4 pakke gær
  • 150 g boghvedemel
  • 100 g grahamsmel
  • 50 g hvedemel
  • 2 æg
  • 1/2 tsk. salt
  • Smør – til stegning
  • Serveres med: stenbiderrogn (300 g) cremefraiche, finthakkede rødløg og frisk dild.

Sæt en gryde med ½ liter vand i kog. Kom spinaten i gryden og kog i 30 sekunder, tag spinaten op i en sigte og pres vandet fra. Lad det køle lidt af og hak den fint.

Lun mælken lidt og rør gæren ud i den lune mælk. Pisk boghvedemel, hvedemel, grahamsmel salt og æggeblommerne i dejen og kom spinaten i. Lad dejen hæve med et rent viskestykke over i ca. 30 min.
Pisk æggehviderne stiv og vend den forsigtigt i dejen.

Varm smøret på en pande ved medium varme og kom små klatter dej på med en spiseske. Vend dem efter et minut eller to – eller bare når de er lækkert gyldne.
De færdige blinis anrettes med stenbiderrogn, lidt hakkede rødløg, en klat creme fraice og frisk dild. Vi havde desværre glemt at købe dild – men den gør lige det sidste!
Opskriften er til 4 personer.

14 kommentarer

Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *