Gå til forsiden
Menu

Stenbiderrogn på spinatblinis

Kategori: Opskrifter

stenbiderrogn_valdemarsro

Stenbiderrogn er et sandt forårstegn – og det på trods af at vi vågner til en snedækket have i dag – og den friske lækre nordiske kaviar, er en spise som vi ser frem til hvert forår. Fuldstændig på samme måde, som man kan glæde sig til at at se årets første vintergæk.

I fredags fejrede vi, at det var weekend med hjemmelavede blinis med spinat, frisk stenbiderrogn og kold hvidvin. Det er de små ting, der gør det hele så dejligt og det bliver næsten ikke bedre end det!

I får lige min opskrift på de skønne spinatblinis. Jeg har desuden tilføjet lidt grahamsmel i år og synes det klæder de lækre blinis, som får lidt mere bid og giver en fin kontrast til den fine rogn. Vi havde jo desværre ikke lige frisk dild, men det kan helt sikkert anbefales …

Spinatblinis med stenbiderrognUdskriv opskrift

Spinatblinis med stenbiderrogn

  • 3 dl mælk
  • 80 gram frisk spinat
  • 1/4 pakke gær
  • 150 g boghvedemel
  • 100 g grahamsmel
  • 50 g hvedemel
  • 2 æg
  • 1/2 tsk. salt
  • Smør – til stegning
  • Serveres med: stenbiderrogn (300 g) cremefraiche, finthakkede rødløg og frisk dild.

Sæt en gryde med ½ liter vand i kog. Kom spinaten i gryden og kog i 30 sekunder, tag spinaten op i en sigte og pres vandet fra. Lad det køle lidt af og hak den fint.

Lun mælken lidt og rør gæren ud i den lune mælk. Pisk boghvedemel, hvedemel, grahamsmel salt og æggeblommerne i dejen og kom spinaten i. Lad dejen hæve med et rent viskestykke over i ca. 30 min.
Pisk æggehviderne stiv og vend den forsigtigt i dejen.

Varm smøret på en pande ved medium varme og kom små klatter dej på med en spiseske. Vend dem efter et minut eller to – eller bare når de er lækkert gyldne.
De færdige blinis anrettes med stenbiderrogn, lidt hakkede rødløg, en klat creme fraice og frisk dild. Vi havde desværre glemt at købe dild – men den gør lige det sidste!
Opskriften er til 4 personer.


18 kommentarer

  • Fordelen ved I havde glemt at købe dild, er jo at I nu er nødsaget til at gentage menuen mindst en gang til – nu med dild :-)

  • Sine skrev:

    Uhmmm det ser lækkert ud.. Måske man skulle lave en lille forret en af dagene.. :D

  • Anna Lynge skrev:

    Kære Ann-christine.
    Jeg faldt over din blog, da jeg skulle lave havregrynskiks. De er i øvrigt et kæmpe hit herhjemme, med min hindbær/jordbær marmelade.
    Vi nyder alle at følge dine lækre sager!
    Ha’ en herlig mandag aften.
    De bedste hilsner fra Anna

  • Dikte Post skrev:

    Byggryn i stedet for boghvede til er et rigtig fint alternativ til blinisene… :)

  • Berit Christiansen skrev:

    Hej
    Først vil jeg sige dig tak for en super inspirerende hjemmeside, med lækre opskrifter og flotte fotos.
    Jeg har flere gange, med succes, brugt dine opskrifter :-)

    Ps : Ved du godt, at dit foto med Stenbiderrogn med spinatblinis, bliver brugt på en anden hjemmeside, hvor indehaveren siger hun har rettighederne på opskriften(ikke den samme som din) og foto ???

    • Hej Berit,
      Tusind tak for dine søde komplimenter! Det er jeg virkelig glad for at du synes og for at du kan bruge mine opskrifter :)

      -og nej, det vidste jeg ikke. Vil du sende mig et link? Evt på mail: mail @valdemarsro punktum dk

      Kh Ann-Christine

  • Britta skrev:

    Tak for inspirationen til blinis med stenbiderrogn.
    Hvor køber du fisk i Århus?

    Vh og god dag.

    • Ann-Christine skrev:

      Som regel er det Martin der køber fisk med hjem. Enten fra fiskehandleren på havnen eller fra Salling.
      Kh AC

  • Sarah skrev:

    Hejsa
    Sikke en skæn blog, jeg er en trofast læser!
    Hakker du ikke spinaten i smadder? Jeg tænker den vil trække nogle store klumper dej ellers

    • Ann-Christine skrev:

      Hej Sarah,
      Tusind tak!
      Jo jeg hakker dem og det kunne jeg da godt lige have skrevet ;) Det er opdateret og tak for at du lige gjorde mig opmærksom på det – for du ahr da helt ret!
      Kh AC

  • Trine skrev:

    Kære Ann-Christine

    Først og fremmest tak for en inspirerende blog – jeg tyr altid til din side, hvis jeg skal lave noget lækkert mad til gode venner, og det er et sikkert hit hver gang!

    På tirsdag skal jeg så for første gang kaste mig ud i denne opskrift, og i den forbindelse har jeg to spørgsmål: 1) kan boghvedemelet erstattes m. alm. hvedemel eller en af de to andre meltyper, der skal i? (Af hensyn til et presset SU budget) 2) Hvor lang tid skal jeg mon sætte af, fra jeg træder ud i mit køkken, til jeg er klar til at servere?

    Bh. Trine

    • Ann-Christine skrev:

      Hej Trine,
      Tusind tak, hvor er det dejligt at høre. Det er så skønt når opskrifterne bliver brugt og bringer glæde :)
      Jeg plejer at bage dem med boghvede, da det ikke hæver så meget som hvedemel og smager dejligt. Men jeg tror altså også det kan blive super lækkert at erstatte boghveden med hvedemel
      Hvis jeg medregner den 1/2 times ventetid hvor dejen trækker, så starter jeg ca 60 minutter inden retten skal på bordet.
      Kh AC

  • Helle skrev:

    Hej AC
    Kan det passe at der ikke står noget sted hvor mange styk man får af en portion? Jeg synes der blev temmelig mange, så kunne vist godt have nøjes med en halv portion:-)
    Kh Helle

    • Ann-Christine skrev:

      Hej Helle,
      Ja, det har jeg vist ikke skrevet her. Vi spiser disse som et hovedmåltid, og der passer portionen fint til os fire – med stenbiderrogn osv.
      Kh AC

Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *