Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/torskerogn/

Torskerogn

Frisk torskerogn smager fantastisk og det er nemt og lækkert at tilberede den skønne delikatesse, som er i sæson i årets første måneder.

Sæsonen for frisk torskerogn er januar, februar og marts – måske april med, hvis man er heldig, men det er så småt ved at være sidste udkald for den skønne spise i år.

Det tager blot et par minutter at forberede torskerognen og kogelagen og derefter passer den sig selv en halv times tid

– imens der så er god tid til at skrælle kartofler, dække bord, drikke en kop te og røre en hjemmelavet remoulade …

Alt sammen var lige præcis, hvad jeg gjorde i går herhjemme. Martin, Johan og Julie var til fodboldtræning og imens gjorde jeg klar til aftensmad.

Jeg går lidt og hepper på vores purløg og persille, som er på vej i højbedet.  de nyplantede rosmarin står grønt i drivhuset – og mens jeg venter på og glæder mig til alle de smagsløgsforkælende hjemmedyrkede krydderurter, så har jeg sået karse, chiafrø og rødkålsspirer indendørs til at give smag og farver på maden.

PT45M

Torskerogn

4 pers.     45 min.
4 pers.
Ingredienser
  • 1 par torskerognsbukser
  • 15 sorte peberkorn
  • 4 laurbærblade
  • 2 spsk æbleeddike
  • 1 kvist timian
  • 3-4 nelliker (kan undlades)
  • 1 spsk salt
  • Tilbehør:
  • fx knuste kartofler med smør og persille, hjemmerørt remoulade, kapers og groft rugbrød
Udskriv opskrift
45 min.
Fremgangsmåde

Pak torskerognsbukserne ind i bagepapir – som en lille gavepakke og kom et husholdningselastik om.

Kom pakken i en gryde med vald, salt, laurbærblade, nelliker, æbleeddike, timian og peberkorn. Varm op til kogepunktet og reguler derefter varmen, så det lige akkurat simrer lidt. Lad det simre med låg på i 30 minutter.

Sluk efterefter for vandet og lad torskerognen køle af sammen med lagen.

Rognen kan fint serveres som den er nu, men vi foretrækker at skære den i skiver, som ristes på panden i smør og serveres med enten rugbrød og hjemmerørt remoulade eller med kartofler og salat.

Jeg serverede denne omgang torskerogn, med knuste kartofler …
– kartofler, som er kogt møre og derefter knust med smør og smagt til med citronskal, lidt citronsaft, salt og peber. Smager fantastisk!