Blomkålsgratin
Lækker og velsmagende blomkålsgratin med et sprødt låg af sprød rasp på toppen.
Herhjemme er både børn og voksne vilde med blomkålsgratin og den er virkelig også skøn og en dejlig måde at få serveret grøntsager. Jeg kan godt lide at servere den til enten ovnbagt eller grillet laksefilet, som tilbehør til kylling, eller som til en vegetarmiddag med salat og godt brød til.
Min blomkålsgratin har bid og sprødhed, vil du gerne have den mere mør kan du give den længere tid. Se tips.
Prøv også: min fantastiske opskrift på bagt blomkål >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Vil du gerne have billede på udskriften?Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Blomkålsgratin
- 30 g smør
- 2 spsk hvedemel
- 3 dl mælk
- 1 knivspids muskatnød, fintrevet
- 4 æg
- 50 g parmesan
- 0,50 dl rasp
- 500 g blomkål, delt i små buketter
- salt og friskkværnet peber
- 1 spsk smør, til fadet
Smelt smør i en gryde og rør hvedemel i. Pisk mælk i saucen, lad den koge godt igennem og smag til med muskatnød, salt og peber. Sluk for varmen og tag gryden af blusset.
Del æggene i blommer og hvider og rør æggeblommer og parmesan i saucen. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i saucen. Drys rasp i bunden af et smurt ovnfast fad og kom halvdelen af saucen i, derefter alle blomkålsbuketterne og til sidst resten af saucen.
Drys resten af raspen over og sæt fadet i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 30-35 minutter.
Åbn først ovnlågen, når de 30 minutter er gået, da gratinen ellers kan risikere at falde sammen.
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad













Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Fulgte opskriften men den blev ikke bagt indeni og jeg gav den endda 45 min.
Hej Else Marie
Jeg kan godt selv lide at blomkålen har bid, men æggemassen skal selvfølgelig være stivnet og fast, det oplever jeg også den bliver. Men se gerne mine tips til opskriften længere nede under selve opskriften.
Kh Ann-Christine
Hmm.. sovsen smager godt men blomkålen er nærmest rå.
Hej Uffe
jeg har beskrevet nærmere under Tip til opskriften hvorfor jeg tilbereder den sådan (jeg kan godt lide de stadigt sprøde blomkål med bid og vil du gerne have dem helt møre, så giv blomkålen et kort kog på et par minutter inden de kommer i retten. Det står nærmere beskrevet i indlægget.
Kh Ann-Christine
Kan man lave den i forvejen og så varmes op?
Hej Kathja,
jeg har ikke selv testet det, men mener at huske at der er flere i kommentarfeltet der har skrevet om erfaringer netop det – så prøv at folde kommentarfeltet herunder ud, så får du maser af gode tips til det.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine