Græskarrisotto med salvie og brunet smør
Efterår er lig med græskarsæson, og her får du min opskrift på en lækker græskar risotto med salvie og brunet smør. Det smager himmelsk og er simpelthen så hyggeligt, både at spise og tilberede.
Græskarrisottoen tilberedes med græskarpuré og så serverer jeg den med sprøde salvieblade, som giver noget dejligt crispy og sprødt, samt pinjekerner og en brunet salviesmør, som er uimodståelig lækker til græskar.
Det er en rigtig dejlig hovedret eller forret, som er virkelig smuk at servere, den gyldne farve er virkelig smuk på bordet og retten smager vidunderligt!
Prøv også: opskrift på risotto med svampe >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Vil du gerne have billede på udskriften?Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Græskarrisotto med salvie og brunet smør
- Brunet smør med salvie
- 60 g smør
- 2 stængler frisk salvie
- Græskarpuré
- 400 g hokkaido græskar, i små tern
- 2 spsk smør
- Risotto
- 1 løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 350 g risotto ris
- 1 dl hvidvin
- 1,20 liter grøntsagsbouillon
- 75 g parmesan, fintrevet - eller tilsvarende hård ost
- 1 spsk smør, til stegning
- salt og friskkværnet peber
- Til servering
- 30 g pinjekerner, ristede
- 50 g parmesan, friskrevet
Brunet smør med salvie
Kom smør på panden og lad det bruse af, skru helt ned for varmen til laveste varme og tilsæt friske salvieblade til smørret.
Rør med jævne mellemrum smør og salvieblade, mens smørret brunes og salviebladene bliver sprøde, det tager cirka 10-15 minutter. Sluk for varmen, når smørret er blevet gyldenbrunt og dufter nøddeagtigt og skønt af salvie.
Græskarrisotto
Kom græskartern i en gryde med letsaltet vand og kog i cirka 15-20 minutter til de er helt møre. Hæld vandet fra og blend til en helt glat puré.
Sauter løg og hvidløg i en gryde med olie, til løgene er klare og bløde. Tilsæt ris og rør det godt igennem. Hæld hvidvin i gryden og rør, til risene har absorberet væden. Tilsæt derefter grøntsagsbouillon lidt ad gangen, til risene er lige akkurat møre og risottoen er lækker cremet. Vend den blendede græskarpuré og parmesan i risottoen. Smag godt til med salt og peber.
Server græskarrisotto på tallerkener med pinjekerner, sprød salvie, brunet smør og lidt parmesan.
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad













Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Herhjemme synes vi at der er alt for meget ris i opskriften i forhold til Hokkaido.
Hej Pia
Så må I endelig bare lave lidt ekstra græskarpuré til næste gang, og blande i efter jeres smag :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej.
Bruger du hele græskarret, inklusiv skræl, eller tager du kun det indvendige og blender?
Jeg skrubber græskarret godt og skraber kernerne ud. Man kan sagtens bruge græskar inkl skal, der er ingen grund til at skrælle det først medmindre det er meget groft eller grimt i skallen.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine