Æbleskiver
Min bedste opskrift på lækre runde æbleskiver med kærnemælk og god smag af jul og hygge.
Det er så lækkert med de luftige og helt perfekte æbleskiver.
Lige til at nyde en eftermiddag med familien. De er herlige som de er, men prøv også at fylde æbleskiverne med gode sager, som jeg tipper om under opskriften.
Jeg bager æbleskiver i smør i en gammeldags æbleskivepande af støbejern, det giver en god sprød skorpe og helt rigtige skønne gammeldags æbleskiver.
Prøv også: Opskrift på den bedste hjemmelavet gløgg >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 20 stk.
Vil du gerne have billede på udskriften?Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Æbleskiver
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad
- 0,50 vaniljestang
- 320 g hvedemel
- 2 tsk sukker
- 1,50 tsk stødt kardemomme
- 0,50 tsk bagepulver
- 1 tsk natron
- 0,50 tsk salt
- 1 øko citron, fintrevet skal
- 3 æg
- 4,50 dl kærnemælk
- 30 g smør, smeltet
- 2 spsk smør, til stegning
- Tilbehør
- 100 g flormelis
- 100 g marmelade
Halver vaniljestangen, flæk den ene halvdel på langs og skrab kornene ud. Bland hvedemel, sukker, vaniljekorn, kardemomme, bagepulver, natron, salt og revet citronskal sammen i en skål.
Skil æggene i blommer og hvider. Rør æggeblommerne sammen med kærnemælk og smeltet smør, og rør det i de tørre ingredienser.
Pisk æggehviderne helt stive.
Rør først 2 spsk æggehvide i dejen og vend derefter resten af æggehviden forsigtigt i dejen, uden at luften slåes ud.
Kom 2 dl af dejen i en sprøjtepose med stor tyl.
Opvarm æbleskivepanden til middelhøj varme, og kom lidt smør i hvert hul.
Fyld hullerne trekvart op med dej. Vend æbleskiverne med et træspyd, en kvart omgang, når de begynder at stivne og hæve i kanterne. Fyld efter med en smule mere dej i midten af æbleskiven og vend den derefter helt rundt. På denne måde får man de fineste runde og fyldige æbleskiver. Vend æbleskiverne nogle gange i løbet af stegning, så de bliver stegt på alle sider og bliver gennembagt.
Server lune med et drys flormelis og syltetøj til.
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad














Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej Ann Christine.
Jeg elsker Valdemarson og bruger altid dine opskrifter. Jeg har lavet dine lækre æbleskiver før, men nu slår det mig, hvorfor skriver du at man skal komme 2 dl dej i en sprøjtepose? Skal man ikke fylde posen så meget at man selvfølgelig kan lukke den og holde på den, når man skal fylde hullerne i panden med dej.
Venlig hilsen Lulu
Hej Lulu
Tusind tak for din søde hilsen, jeg er rigtig glad for at du har glæde af mine opskrifter!
Det er helt rigtigt, det kan man sagtens – endelig bare hvad man synes er nemmest at stå med.
Kh Ann-Christine
Har lige lavet dine æbleskiver, men de blev desværre meget tunge/bastante. Æggehviderne var pisket stive (de blev i skålen, når jeg vendte den på hovedet) og jeg var omhyggelig og tålmodig, da jeg vendte dem i dejen. Hvorfor blev de så bastante – kan du hjælpe🤗
Hej Helle
Kan dejen være rørt for meget/for længe? Så melets glutenproteiner er blevet aktiveret og dejen er blevet sej. Jeg tror det er den mest sandsynlige årsag til det du beskriver.
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Kan æbleskiverne fryses og hvordan optør man dem bedst så de ikke bliver kedelige?
Mvh Camilla
Hej Camilla
Ja, det kan de sagtens. Jeg har lige opdateret hvordan jeg gør under tips til opskriften.
God fornøjelse og glædelig jul
Kh Ann-Christine