Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/bagt-rosenkaal/ Tilbehør Aftensmad Vinter

Bagt rosenkål med hvidløg og parmesan

Bagt rosenkål med hvidløg og parmesan er vitterligt en ualmindelig lækker og velsmagende måde at servere de små nuttede kålhoveder.

Rosenkål har hos nogle mennesker lidt et dårligt ry, måske specielt hvis man ikke er til den dampede(eller kogte) rosenkål. Men det er nu lidt synd – for de små kålhoveder smager så lækkert både bagt, ristet på panden og helt fintsnittet og rå i en salat. De fortjener en fair chance og jeg kan så varmt anbefale denne lækre ret, som jeg også fint kunne have kaldt “sådan får man sine børn til at spise virkelig mange rosenkål”

Prøv også: Min lækre opskrift på bagt blomkål >>

Bagt rosenkål med hvidløg og parmesan
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT40MPT10M4
Ingredienser
  • 500 g rosenkål
  • 4 fed hvidløg, presset
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 øko citron, saft og fintrevet skal
  • 1 tsk tørret timian, eller 3 kviste frisk
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 70 g parmesan, friskrevet
  • Derudover
  • 1 tsk smør, til fadet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Rens rosenkål, skær det nederste af stokken af og fjern de yderste blade, hvis nødvendigt. Halver de små kålhoveder og vend dem grundigt med hvidløg, olivenolie, citronsaft og friskrevet citronskal, timian, salt, friskkværnet peber.

Fordel rosenkål med krydderierne på et smurt ovnfast fad og sæt fadet i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 20 minutter.

Vend derefter rosenkålene og drys friskrevet parmesan over.

Bag videre i 15 minutter. Hvis nødvendigt, så kan de få 3-4 minutters grill til sidst for lige at blive en anelse sprøde i kanterne.