Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/bagt-rosenkaal/

Bagt rosenkål med hvidløg og parmesan

Bagt rosenkål med hvidløg og parmesan er vitterligt en ualmindelig lækker og velsmagende måde at servere de små nuttede kålhoveder.

Rosenkål har hos nogle mennesker lidt et dårligt ry, måske specielt hvis man ikke er til den dampede(eller kogte) rosenkål. Men det er nu lidt synd – for de små kålhoveder smager så lækkert både bagt, ristet på panden og helt fintsnittet og rå i en salat. De fortjener en fair chance og jeg kan så varmt anbefale denne lækre ret, som jeg også fint kunne have kaldt “sådan får man sine børn til at spise virkelig mange rosenkål”

Prøv også: Min lækre opskrift på bagt blomkål >>

PT40M

Bagt rosenkål med hvidløg og parmesan

Tid i alt40 min.
Arbejdstid10 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 500 g rosenkål
  • 4 fed hvidløg, presset
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 øko citron, saft og fintrevet skal
  • 1 tsk timian, tørret, eller 3 kviste frisk
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 70 g parmesan, friskrevet
  • Derudover
  • 1 tsk smør, til fadet
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Rens rosenkål, skær det nederste af stokken af og fjern de yderste blade, hvis nødvendigt. Halver de små kålhoveder og vend dem grundigt med hvidløg, olivenolie, citronsaft og friskrevet citronskal, timian, salt, friskkværnet peber.

Fordel rosenkål med krydderierne på et smurt ovnfast fad og sæt fadet i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 20 minutter.

Vend derefter rosenkålene og drys friskrevet parmesan over.

Bag videre i 15 minutter. Hvis nødvendigt, så kan de få 3-4 minutters grill til sidst for lige at blive en anelse sprøde i kanterne.