Bagt rosenkål med hvidløg og parmesan


Bagt rosenkål med hvidløg og parmesan er vitterligt en ualmindelig lækker og velsmagende måde at servere de små nuttede kålhoveder.
Rosenkål har hos nogle mennesker lidt et dårligt ry, måske specielt hvis man ikke er til den dampede(eller kogte) rosenkål. Men det er nu lidt synd – for de små kålhoveder smager så lækkert både bagt, ristet på panden og helt fintsnittet og rå i en salat. De fortjener en fair chance og jeg kan så varmt anbefale denne lækre ret, som jeg også fint kunne have kaldt “sådan får man sine børn til at spise virkelig mange rosenkål”
Prøv også: Min lækre opskrift på bagt blomkål >>
Bagt rosenkål med hvidløg og parmesan
- 500 g rosenkål
- 4 fed hvidløg, presset
- 2 spsk olivenolie
- 1 øko citron, saft og fintrevet skal
- 1 tsk timian, tørret, eller 3 kviste frisk
- salt
- sort peber, friskkværnet
- 70 g parmesan, friskrevet
- Derudover
- 1 tsk smør, til fadet
Rens rosenkål, skær det nederste af stokken af og fjern de yderste blade, hvis nødvendigt. Halver de små kålhoveder og vend dem grundigt med hvidløg, olivenolie, citronsaft og friskrevet citronskal, timian, salt, friskkværnet peber.
Fordel rosenkål med krydderierne på et smurt ovnfast fad og sæt fadet i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 20 minutter.
Vend derefter rosenkålene og drys friskrevet parmesan over.
Bag videre i 15 minutter. Hvis nødvendigt, så kan de få 3-4 minutters grill til sidst for lige at blive en anelse sprøde i kanterne.
Kan man mon bruge frossen rosenkål og opnå samme resultat? :-)
Måske, det er da værd at prøve :)
Ja man kan bruge frosne, de skal blot være tøet halvt op, så de kan halveres
Jeg har bare lige lyst til at takke dig. Bruger så mange af dine opskrifter, og ikke en har skuffet mig. Har rosenkål i ovnen – glæder mig. tusind tak.
mvh
Annelise
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen, det er jeg glad for
Kh Ann-Christine
De er simpelthen så lækre!!!
Som at spise små sure citroner, hvad har jeg gjort galt.
Hej Else
Jeg kan godt lide de er friske og syrlige. Men du har hok blot brugt for meget citronsaft ift dine smagsløg, vil jeg tro. Den slags er jo individuelt, så prøv med lidt mindre citronsaft næste gang.
Kh Ann-Christine