Svinekrone med honning og timian
Et stykke godt svinekrone er virkelig kræs!
Glaserede svinekrone med honning, dijon og timian – en smule salt, et drys peber og ellers ikke så meget trylleri. Bare helt enkelt og helt perfekt!
Arbejdstid 20 min.
Antal 2 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Svinekrone, glaseret med honning og timian
- 1 svinekrone
- 2 tsk dijon sennep
- 2 spsk honning
- 1 tsk tørret timian
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- 1 spsk smør, til fadet
- 1 håndfuld frisk timian, til servering
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Smør et ovnfast fad grundigt. Krydr svinekronen med salt, peber og timian og sæt svinekronen i en kold ovn. Tænd ovnen på 150 grader og tilbered nu i ca. 45 min.
Derefter røres sennep og honning godt sammen og bruges til at pensl svinekronen af 2-3 omgange i løbet af de efterfølgende 10-20 minutter.
Lad stegen trække i 5-10 minutter efter den er kommet ud af ovnen og skær derefter 4 lækre koteletter.
Tilbehør
ovnbagte kartofler, salater og godt brød
Jeg giver dig helt ret, det har virkelig stor betydning for smagsoplevelsen, at man bruger kvalitetsråvarer. Svinekronen ser i øvrigt lækker ud.
KH Rikke
Det var SÅ lækkert :)
Som altid har du skrevet et helt fantastisk indlæg om din families madoplevelser.
Tusind tak fordi du beriger mit liv med disse:)
Jeg glæder mig altid til min daglige “tur” på Valdemarsro og til at føje endnu en yndlingsopskrift på min “to-do” liste :)
Tusind tak, Linda – hvor er du sød! Og det gør mig så glad med sådan en varm fredagshilsen :)
Jeg er glad for at du følger med.
Rigtig skøn weekend til dig og dine
Kh Ann-Christine
Hvor ser det lækkert ud. Jeg har også en krone fra en glad troldgaards gris liggende i fryseren. Nu ved jeg hvad den skal ende som :) tak for at dele
Uhmm, du er heldig :) God fornøjelse med den!
Mums siger jeg bare med julelys i mine øjne ?
Har lige spist mig mæt i en svinekrone fra en ibirisk sortefodsgris.
Din opskrift er nem, og den glasering der påføres til slut, gør kronen til et sandt konge måltid
Hvor lyder det fantastisk lækkert! :) Tak for din fine tilbagemelding
Kh AC
Har ikke prøvet at lave svinekrone, men vil bestemt prøve. Blot et problem, at jeg aldrig har set udskæringen i køledisken.
Ps. Du bruger oftest flagesalt, er det mere eller mindre salt
end “ almindelig” salt.
Hej.
Når det står 150 grader i kold ovn – er det så varmluft?
Mvh Winnie
Ja, det er det
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine