Bagte græskar
Bagt græskar skåret i fritter og krydret med den skønneste parmasan, er en herlig spise, og er gode som tilbehør til mange typer retter lige fra frikadeller til hjemmelavet burger.
Jeg er særligt vild med bagt græskar serveret i en buddhabowl, hvor jeg så samtidig bager squash og aubergine i skiver, løg, tomater og måske en sød kartoffel. Det er en nem måde at forberede lidt godt grønt, som rækker til et par dage + her i efteråret, synes jeg grøntsagerne smager ekstra lækkert, når de er tilberedt og lidt lune til servering.
Prøv også: få alle mine bedste halloween opskrifter her >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Bagt græskar
- 1 hokkaido græskar
- 2 spsk olivenolie
- 4 spsk parmesan, fintrevet
- 1 spsk fuldkornshvedemel, eller rasp
- 1 tsk tørret timian
- 1 tsk flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 1 håndfuld frisk timian
- 1 spsk parmesan
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Skrub græskaret godt og flæk det på midten, skrab kernerne ud og skær skiver på ca. 1 cm i tykkelse. Vend parmesanost, fuldkornsmel, timian, salt og peber sammen i en skål.
Pensl hokkaidoskiverne med olie og drys dem med osteblandingen på begge sider, hvorefter de placeres på en bageplade med bagepapir og bages i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 25-30 min.
Drys evt med frisk parmesan og timian inden servering
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Kan bagte hokkaidofrittes fryses? Vi er kun to i familien, og det ville være rart at kunne hive en pose ud af fryseren – og så i ovnen.
det vil jeg sagtes tro de kan, men har ikke testet det – så det må komme an på en prøve.
Skriv endelig retur og fortæl om det gik godt med frysning :)
Kh Ann-Christine
Det gør jeg.
Jeg vil prøve at bage det hele sammen, som du foreslår. Men så vidt jeg kan se på nettet, skal fx tomater have mere end en time, og disse græskar kun 30 min? Sætter du tomaterne ind først?
Mvh.
Anni
Ahh, jeg havde fundet en opskrift på langtidsbagte tomater. Det var derfor…
Mon man kan bruge dem i en salat og har du så et forslag?
Ja, det finder du her: https://www.valdemarsro.dk/graeskarsalat/
Kh Ann-Christine