Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/bagte-graeskar/ Efterår Halloween, Opskrifter til børn - Hverdagsfavoritter børn, Tilbehør Aftensmad, Vegetar, Vinter

Bagte græskar

Bagt græskar skåret i fritter og krydret med den skønneste parmasan, er en herlig spise, og er gode som tilbehør til mange typer retter lige fra frikadeller til hjemmelavet burger.

Jeg er særligt vild med bagt græskar serveret i en buddhabowl, hvor jeg så samtidig bager squash og aubergine i skiver, løg, tomater og måske en sød kartoffel. Det er en nem måde at forberede lidt godt grønt, som rækker til et par dage + her i efteråret, synes jeg grøntsagerne smager bonuslækkert når de er tilberedt og lidt lune til servering.

Prøv også: få alle mine bedste halloween opskrifter her >>

Bagt græskar
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT35MPT15M4
Ingredienser
  • 1 hokkaido græskar
  • 2 spsk olivenolie
  • 4 spsk parmesan, fintrevet
  • 1 spsk fuldkornshvedemel, eller rasp
  • 1 tsk tørret timian
  • 1 tsk flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • Til servering
  • 1 håndfuld frisk timian
  • 1 spsk parmesan
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Skrub græskaret godt og flæk det på midten, skrab kernerne ud og skær skiver på ca. 1 cm i tykkelse. Vend parmesanost, fuldkornsmel, timian, salt og peber sammen i en skål.

Pensl hokkaidoskiverne med olie og drys dem med osteblandingen på begge sider, hvorefter de placeres på en bageplade med bagepapir og bages i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 25-30 min.

Drys evt med frisk parmesan og timian inden servering