Brombærsyltetøj


Hjemmelavet brombærsyltetøj er så lækkert og nemt at lave selv.
Det er smagen af ren forkælelse og er eminent til både lune nybagte boller, til pandekager og til yoghurt.
Brombær kan ofte findes i krat, sommerhusområder og skove i efteråret, måske er man heldig at have nogle i haven eller man kender nogen der har så man kan komme forbi og plukke selv. Det er nogle smukke mørke bær, som er virkelig dejlige at spise og bruge i syltetøj.
Jeg bliver ofte spurgt efter hvor længe den slags kan holde sig – men jeg ved det faktisk ikke. Det bliver nemlig aldrig for gammelt herhjemme. Vi laver små portioner syltetøj, marmelade, kompot, sirup og den slags. Og så spiser vi det inden for 2-3 uger – på boller, ostemadder, ymer, skyr osv. Sådan en spsk brombærsyltetøj rørt i en god ymer eller yoghurt neutral, giver fx den lækreste frugtyoghurt.
Arbejdstid 10 min.
Antal 1 glas

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Brombærsyltetøj
- 200 g brombær
- 0,50 dl vand
- 1,50 dl sukker
- 0,50 vaniljestang, kornene herfra + den tomme stang
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og bland med sukker så vaniljekornene skilles.
Brombær, vand og sukker, vanilje og vaniljestangen kommes i en gryde og røres godt sammen. Lad det trække en times tid.
Kog op under gryden og lad det koge i minimum 10 minutter i en gryde uden låg til det er kogt lidt ind.
Kom den færdige syltetøj i et rent skoldet glas.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej Ann-Christine,
Kan man bruge frosne brombær, og hvis ja, skal de så tøs op først, før de trækkr en time med de andre ingredienser?
Mvh Jakob
Hej JaKob
Jeg lader dem bare tø op i gryden med de andre ingredienser og vender dem et par gange undervejs – og måske lader dem trække en smule ekstra, hvis de er lang tid om at tø (afhængig af hvor stor portion man laver)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Synes det er for meget vand. Den blev meget tynd.
Bedste opskrift ever👍
Mange tusind tak! Det er jeg glad for du synes ♡
Kh Ann-Christine