Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/brombaersyltetoj/

Brombærsyltetøj

Hjemmelavet brombærsyltetøj er så lækkert og nemt at lave selv.

Det er smagen af ren forkælelse og er eminent til både lune nybagte boller, til pandekager og til yoghurt.

Brombær kan ofte findes i krat, sommerhusområder og skove i efteråret, måske er man heldig at have nogle i haven eller man kender nogen der har så man kan komme forbi og plukke selv. Det er nogle smukke mørke bær, som er virkelig dejlige at spise og bruge i syltetøj.

Jeg bliver ofte spurgt efter hvor længe den slags kan holde sig – men jeg ved det faktisk ikke. Det bliver nemlig aldrig for gammelt herhjemme. Vi laver små portioner syltetøj, marmelade, kompot, sirup og den slags. Og så spiser vi det inden for 2-3 uger – på boller, ostemadder, ymer, skyr osv. Sådan en spsk brombærsyltetøj rørt i en god ymer eller yoghurt neutral, giver fx den lækreste frugtyoghurt.

PT2H

Brombærsyltetøj

1 glas    2 timer
1 glas
Ingredienser
  • 4 dl brombær
  • 1/2 dl vand
  • 1 1/2 dl sukker
  • 1/2 vaniljestang, kornene heraf + stilken
  • 1 tsk rålakridspulver
  • evt lidt cognac til glasset
Udskriv opskrift
2 timer
Fremgangsmåde

Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og bland med sukker så vaniljekornene skilles.

Brombær og sukker, vanilje og vaniljestangen kommes i en gryde og røres godt sammen.

Lad det trække en times tid eller to.

Kog op under gryden og kom evt 1/2 dl vand i. Lad det koge i omkring 5-10 minutter og smag til med lakrids.

Skold et glas med kogende vand, slyng evt en spsk cognac i (man kan sikkert også bruge atamon, det har vi bare ikke)