Chokoladecreme – ganache


Chokoladecreme lavet helt enkelt af to ingredienser; chokolade og fløde.
Mere enkelt bliver det ikke.
Denne chokoladecreme er også det som kaldes for en chokolade ganache og det er skønt at bruge til at smøre mellem lagkagebunde eller til at smøre påsom glasur på kager som fx. bananbrød. Man kan også snildt bare spise som en hjemmelavet chokoladecreme og smøre på nybagte boller ved morgenbordet.
Prøv også: opskrift på den lækreste banankage >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 2 glas

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Chokoladecreme
- Mørk chokoladeganache
- 100 g mørk chokolade, finthakket
- 1 dl piskefløde
- Lys chokoladeganache
- 125 g mælkechokolade, finthakket
- 1 dl piskefløde
- Hvid chokoladeganache
- 125 g hvid chokolade, finthakket
- 1 dl piskefløde
Mørk chokoladecreme
Varm 1 dl fløde op til lige knap kogepunktet og tag gryden af varmen. Rør den mørke chokolade i til cremen er helt ensartet. Hvis nødvendigt, så blend kort med en stavblender.
Kom i to små glas og sæt på køl i 2 timer
Lys chokolade creme
Varm 1 dl fløde op til lige knap kogepunktet og tag gryden af varmen. Rør den lyse chokolade i til cremen er helt ensartet. Hvis nødvendigt, så blend kort med en stavblender. Lad det køle af til stuetemperatur og hæld forsigtigt i glassne med den stivnede mørke chokoladecreme.
Sæt på køl i 2 timer
Hvid chokoladecreme
Varm 1 dl fløde op til lige knap kogepunktet og tag gryden af varmen. Rør den lyse chokolade i til cremen er helt ensartet. Hvis nødvendigt, så blend kort med en stavblender. Lad det køle af til stuetemperatur og hæld forsigtigt i glassene med den stivnede mørke og lyse chokoladecreme.
Sæt på køl i 2 timer eller til næste dag.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hvor længe kan den holde sig udenfor køl? I forhold til transport? :-)
Hej Bettina
Den kan fint holde sig nogle timer, men vil blive blødere i konsistensen og kan blot sættes på køl igen derefter, så sætter den sig igen
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Tror du, at jeg kan putte noget appelsinsaft eller reven appelsinskal i den mørke ganache, eller er det bedre at putte det i chokoladekagen, som ganachen skal oven på ?
Hej Birna
jeg ville komme appelsinskal fra to øko appelsiner i chokoladen i stedet + evt en smule saft.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej AC,
Kan jeg bruge denne opskrift til fyld i chokolade?
Vh,
Line
Ja, det er super lækkert :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine